Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Opinia agentilor vamali e gresita. Daca Ali a incasat TVA-ul e fix problema lor sa-l ceara de la Ali si nu de la cumparatorul onest. De asta v-am intrebat de factura. Daca pe factura apare ca s-a incasat TVA, va spun ce sa faceti in pasul urmator. Asta, daca ati tinut si hartia data de catre cei de la vama.

Puneti un scan/foto aici, cu datele dvs. blurate.

Link spre comentariu
Acum 56 minute, norad a spus:

Opinia agentilor vamali e gresita. Daca Ali a incasat TVA-ul e fix problema lor sa-l ceara de la Ali si nu de la cumparatorul onest. De asta v-am intrebat de factura. Daca pe factura apare ca s-a incasat TVA, va spun ce sa faceti in pasul urmator. Asta, daca ati tinut si hartia data de catre cei de la vama.

Puneti un scan/foto aici, cu datele dvs. blurate.

Nu inteleg la ce te ajuta screenurile dar.. na:

sms2.jpg

vama2.jpg

invoice-China-TVA2-PNG.jpg

Link spre comentariu

Asa. Ali a incasat TVA si cei de la vama au mai incasat inca o data TVA. 

Se va face o sesizare catre Directia vamala Iasi, cu toate documentele atasate, inclusiv extras de cont. Sesizarea o trimiteti prin e-mail (sau fax).

Daca nu stiti ce trebuie sa contina sesizarea, va spun aici sau pe privat.

Nedeclararea corecta a valorii in vama constituie infractiune. E valabil si reciproca, incasarea unor sume necuvenite.

Asta a primul pas. Daca nu se rezolva, veti trece la urmatorul.

P.S. TVA se plateste pentru toata suma,  inclusiv transport. Parca e o mica neconcordanta pe factura emisa de Ali, dar cei de la vama ar fi trebuit sa ia TVA doar pe acea diferenta.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, core a spus:

Am luat cu China Post, cam asa arata 

Cum banuiam eu, coletul a ajuns din China direct in RO fara escala si dupa a urmat bataia de joc din partea Postei cu TVA-ul lor...  Daca nu te deranjeaza sa platesti transportul pune "Aliexpress standard shipping",  coletul vine cu escala si ai scapat de "import" coletul venind dintr-o tara "EU". Eu cand iau mai multe produse de la acelasi vanzator pun cel mai ieftin tranaport iar dupa la unu-l singur pun Aliexpress standard shipping si pana acuma au trimis un singur colet prin Aliexapress shipping in idea im care nu trebuie platit transportul pentru fiecare produs in parte , iei oricum trimit un singur colet. De multe ori nu renteaza sa platesti transportul pentru ceva maruntisuri dar din pacate cu PostaRomana e bataie de joc cu TVAul si aia 8lei.

PS: uite cum arata cele 2 colete pe care le-am primit azi cu Aliexpress standard shipping (se poate vedea ca au facut escala in Olanda print PostNl):

20210902-113413.png

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

@norad TVA-ul luat pe site, e pus doar pentru comanda, nu si pentru transport, asa cum fac cei din Romania.

Inainte sa incerc ceva cu biroul vamal din Iasi, astept sa vad daca imi da Ali TVA-ul inapoi. Am vorbit la customer service, si au si intrebarea standard cu "VAT taken twice", deci nu cred ca suntem singurii din EU cu problema asta.

@Bandi Szasz Mai am un pachet care are plata TVA facuta pe site si a ajuns la posta de cartier, insa nu m-au chemat inca sa-l iau. E venit prin PostNL. Voi vedea daca va fi nevoie sa platesc TVA la el. Am avut pachete de dinainte de 1 iulie, la care am platit TVA la posta de cartier, deci nu e imposibil sa imi ceara din nou.

Link spre comentariu

Mi-au dat Ali un cupon, pana la urma, cu valoare platita de mine in plus postei (nu doar TVA-ul luat de Ali, ci TVA la pret +TVA+transport + taxele de vama 2x8 lei, la ambele pachete). Singura problema e ca trebuie sa-l folosesc inainte sa expire, peste vreo luna si ceva.

Celalalat packet, venit prin PostNL, tot cu posta, a ajuns la posta de cartier si nu am platit nimic in plus (TVA-ul fiind platit pe site)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am primit la cutia postala un colet mai umflat si cand l-am deschis am avut surpriza sa gasesc inauntru trei colete, comandate in date diferite, destul de recent totusi, dar de la trei vanzatori diferiti. Au facut pe drum cam doua saptamani.

Alte doua colete pe care le astept, cum se spune, cu limba scoasa, zac pe la BSI de pe 2 septembrie cu statusul "Primit de la expeditor". 

Pentru toate, inclusiv primele trei, am platiti TVA-ul in momentul in care am facut comanda. Ma astept ca pentru cele de la BSI sa platesc TVA si cei 8 lei taxa de manipulare.

EDIT:

Dupa ce am postat am primit SMS pentru unul dintre cele doua colete pe care le am la BSI. Este in oficiul vamal, trebuie sa platesc 8 lei si sa prezint copie de pe factura. Am in colet 4 afisaje led cu 7 segmente iar valoarea comemzii este de cca 4 Euro cu shipping si taxe. Ce li s-o fi parut asa de ciudat de l-au trimis la oficiul vamal? Mai platesc acum 2$ in plus.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Acum 40 minute, zvonacfirst a spus:

Am primit la cutia postala un colet mai umflat si cand l-am deschis am avut surpriza sa gasesc inauntru trei colete, comandate in date diferite, destul de recent totusi, dar de la trei vanzatori diferiti. Au facut pe drum cam doua saptamani.

Alte doua colete pe care le astept, cum se spune, cu limba scoasa, zac pe la BSI de pe 2 septembrie cu statusul "Primit de la expeditor". 

Pentru toate, inclusiv primele trei, am platiti TVA-ul in momentul in care am facut comanda. Ma astept ca pentru cele de la BSI sa platesc TVA si cei 8 lei taxa de manipulare.

Eu am avut mai multe colete asa puse impreuna, daca sunt prin "Aliexpress standard/saver shipping" coletele ajung la depozitul lor de unde sunt expediate, observa ca ai mai mute colete si le grupeaza. Daca cele 2 colete care stau prin BSI sunt prin "Aliexpress shipping" implicit vin prin PostNL sau HungaryPost si nu ai treaba cu TVA si taxa, daca sunt luate cu China Post sau Cainiao toate sansele sa platesti pentru ca Posta Romana inca "nu a avut timp" sa se informeze ca se platesc taxe cand faci comanda si banul in plus e bine venit.... 

Link spre comentariu

Revin cu detalii: coletul sosit prin Olanda, a ajuns de la BSI in vama, desi am mai primit colete prin Olanda care au venit direct la cutie sau la oficiul postal de cartier.

Mai am unul identic, venit exact pe acelasi traseu, intrat in tara exact in aceeasi zi, care este in BSI din 2 semptembrie. Sunt curios daca ajunge in vama sau la posta de cartier.

Pentru coletul din vama am mai platit o data TVA-ul. Ca sa mi-l recuperez trebuie... bla, bla, bla. Ce sa fac, sa ma plang la chinez pentru 3 lei?

Mi-au spus cei de la vama ca din octombrie va trebui sa-mi scot cod EORI daca vreau sa mai fac comenzi in China.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, zvonacfirst a spus:

Revin cu detalii: coletul sosit prin Olanda, a ajuns de la BSI in vama, desi am mai primit colete prin Olanda care au venit direct la cutie sau la oficiul postal de cartier.

Mai am unul identic, venit exact pe acelasi traseu, intrat in tara exact in aceeasi zi, care este in BSI din 2 semptembrie. Sunt curios daca ajunge in vama sau la posta de cartier.

Pentru coletul din vama am mai platit o data TVA-ul. Ca sa mi-l recuperez trebuie... bla, bla, bla. Ce sa fac, sa ma plang la chinez pentru 3 lei?

Mi-au spus cei de la vama ca din octombrie va trebui sa-mi scot cod EORI daca vreau sa mai fac comenzi in China.

De curiozitate, coletul ce eticheta avea lipit ? La mine toate coletele venite prin PostNL ( Olanda ) sau MagyarPost ( Ungaria) aveau eticheta de al lor lipita peste ala chinezesc, asa ca daca te uitat la expeditor fie era o companie din Olanda fie din Ungaria si sa demonstreze aia la BSI ca coletul e din China....

Link spre comentariu
Acum 54 minute, zvonacfirst a spus:

Mi-a oprit ambalajul și l-a capsat de chitanță de plata a TVA dar am făcut poza. În stânga sus pe eticheta scrie China Post Small Packet By Air. Dar tipa de la vama mi-a spus ca a venit prin Olanda. 

Dap, o fi venit prin Olanda dar a fost trimis cu ChinaPost si ramane eticheta de China pe colet si e bun de taxat. Chiar daca costa "Aliexpress saver/standard shipping" te scapa de vama, coletele ajung la un depozit Aliexpress (in China) unde se aduna cateva mii de colete si dupa sunt trimise in Olanda (PostNL) sau Ungaria (Magyar Posta) pentru ca au contracte cu iei si de acolo se face distributia in EU care implicit inseamna eticheta noua cu expeditor din Olanda/Ungaria si nu mai ai treaba.  Asta s-a intamplat si cu coletele tale despre care ziceai ca au venit grupate, baietii fie din Olanda fie din Ungaria ti-au gasit in containerul de la Aliexpress mai multe colete si le-au grupat sa trimita mai departe unu-l singur in loc de mai multe.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, zvonacfirst a spus:

Eu mi-am recuperat banii de la Ali, inclusiv taxele de 8 lei cerute de posta romana. Se ia legatura cu Ali prin Help Center, initial vorbesti cu un robot, scrii "VAT twice", te intreaba daca ai problema cu plata de TVA repetata, dupa care te pune in legatura cu un agent "live", unde ii explici in engleza problema si ii trimiti dovezile de plata, de preferat sa scoti in evidenta sumele si legatura dintre numarul comenzii, tracking, numar aviz posta si chitatele de la posta.

Ali-Coupon-Email.png

Ali-Coupon.png

Totusi ma pune pe ganduri faptul ca ar fi colete care vin prin PostNL la posta vamala.

Eu am patit o ciudatenie si cu UPS recent, SMS cu cerutul informatiilor de EORI pentru o "jumate de pachet" luat in UK prin amaz..uk. Le-am trimis dovezi de plata TVA si pana la urma a ajuns fara plati suplimentare. Era si ciudat ca prima jumate din comanda ajunsese prin DPD fara nici o problema.

De la la regia vamala locala, nu m-as baza, am incercat sa rezolv o problema legata de DHL si nu s-a rezolvat nimic, nici nu cred ca au pe cineva care sa se ocupe de reclamatii. Totusi reactualizartea codului EORI am rezolvat-o jumate telefonic, jumate prin email, ceea ce nu e rau pana la urma. EORI expira cand expira si cartea de identitate, pentru ca e legata, nu doar de nume, adresa si CNP ci si de serie si numar, ceea ce se schimba la reinoire, de aceea confuzia care am aavut-o anterior, ca valabilitatea ar fi doar de un an de zile.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări