Mircea Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 Da draga, platesc 2-4$ in plus la transport, da' imi vin acasa in maxim 3 saptamani nu 5-6-7 saptamani sau niciodata. Smecheria e ca vin cu containerul la un depozit local, de unde trimit de pe o zi pe alta. Se vad etichetele suprapuse. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 20, 2021 Partajează Postat August 20, 2021 (editat) La 19.08.2021 la 21:00, core a spus: Era vreo unul care a venit cu posta romana si avea tracking? Sunt curios daca apare cat a stat pentru "customs". https://t.17track.net/en#nums=RU878896658NL,RU879251565NL Ambele luate cu "Aliexpress standard shipping" ( pentru care am platit cam 4$). La mine au venit vro 4 colete pana acuma (unele expediate inaitne de legea noua dar au ajuns dupa iar altele comande dupa noua lege pentru care am platit TVA pe aliexpress) si nici eu nu am platit nimic in plus insa cum zicea si colegu Marele Savant toate coletele aveau cate o eticheta peste cea din china ( eticheta de PostNL respectiv Hungary Post cam astea doua servicii sunt folosite in cazul expedierii cu aliexpress standard shipping). Iar asta e pe drum catre RO aproape de o luna, posibil sa fi ajuns deja doar ca nu a fost scanat la BSI https://t.17track.net/en#nums=RU880627907NL Editat August 20, 2021 de Bandi Szasz Link spre comentariu
core Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 @Bandi Szasz Ai platit si TVA la ele, pe site-ul de unde le-ai luat? Par sa fie pachete luate inainte de a se implementa plata TVA la vanzator, pentru marfa din China. Am patit o alta ciudatenie recent, mi s-a redus pretul de cumparare cu valoarea TVA-ului, pentru un transport prin Fedex, cand am platit la final pe site. Astept sa vad ce se-ntampla cu TVA-ul acum. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 21, 2021 Partajează Postat August 21, 2021 (editat) Acum 58 minute, core a spus: @Bandi Szasz Ai platit si TVA la ele, pe site-ul de unde le-ai luat? Par sa fie pachete luate inainte de a se implementa plata TVA la vanzator, pentru marfa din China. Am patit o alta ciudatenie recent, mi s-a redus pretul de cumparare cu valoarea TVA-ului, pentru un transport prin Fedex, cand am platit la final pe site. Astept sa vad ce se-ntampla cu TVA-ul acum. TVA am platit pentru cele luate dupa noua lege, doar ca pentru alea nu mai am numerele de tracking. La cele doua pentru care am pus tracking-ul nu am platit TVA nici pe aliexpress nici la posta. P.S uite am gasit una pentru care am platit TVA pe aliexpress, doar ca a venit cu "Magyar Posta" (Hungary Post) si a aparut tracking-ul doar in momentul in care a fost scanat la BSI. https://t.17track.net/en#nums=LA005772151HU Si asa arata pe Aliexpress unde se poate observa coloana "Tax" Editat August 21, 2021 de Bandi Szasz Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 Nu cred ca este o regula generala si nu toti vanzatorii de pe Aliexpress percep TVA-ul. Am facut doar un test nu am finalizat comanda, dar in aceasta faza ar fi trebui sa apara Tax VAT sau ceva de genul. Link spre comentariu
modoran Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 tva apare in momentul platii si e colectat de aliexpress, nu de vanzator. Acesta nici nu stie ca tu platesti tva, banii nu ajung la el nici un moment. Link spre comentariu
maxente Postat August 23, 2021 Partajează Postat August 23, 2021 Cand dai sa platesti comanda, ai deja tva in pret. Link spre comentariu
core Postat August 24, 2021 Partajează Postat August 24, 2021 Daca valoarea depaseste 150 eur plata TVA ramana in continuare in tara destinatara, nu pe site, cel putin asa pare pe ali. Link spre comentariu
core Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Mi-au ajuns, prin posta romana, doua comenzi din China, luate in iulie, cu plata TVA pe site. Au ajuns la vama si a trebuit sa platesc 8+TVA lei, ca si pana acum, doar ca acum am platit TVA la suma totala care avea deja inclus TVA-ul Acum incerc sa-mi recuperez macar TVA-ul de la Ali inapoi, daca imi reuseste, tot raman cu paguba de TVA la TVA care s-a dus la posta. Acum bina ca am fost inspirat sa iau cu valori relativ mici. De acum cred ca o sa o cam reduc la comenzi din China, daca nu am neaparat nevoie, sau daca nu gasesc pe bang.. Pe Bang.. am vazut o optiune noua, bang..express, din China, si comanda ajunsa in trei saptamani, prin sameday, dar probabil aveau un stoc, prin EU, si nu au precizat pe site. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Acum 5 minute, core a spus: Mi-au ajuns, prin posta romana, doua comenzi din China, luate in iulie, cu plata TVA pe site. Au ajuns la vama si a trebuit sa platesc 8+TVA lei, ca si pana acum, doar ca acum am platit TVA la suma totala care avea deja inclus TVA-ul Acum incerc sa-mi recuperez macar TVA-ul de la Ali inapoi, daca imi reuseste, tot raman cu paguba de TVA la TVA care s-a dus la posta. Acum bina ca am fost inspirat sa iau cu valori relativ mici. De acum cred ca o sa o cam reduc la comenzi din China, daca nu am neaparat nevoie, sau daca nu gasesc pe bang.. Pe Bang.. am vazut o optiune noua, bang..express, din China, si comanda ajunsa in trei saptamani, prin sameday, dar probabil aveau un stoc, prin EU, si nu au precizat pe site. Foarte ciudat, ce metoda de transport ai ales ? Eu am primit cateva colete pana acuma, azi am prinit inca una (alte doua colete au plecat azi de la BSI si mai am vro 7 coletele care inca nu au ajuns in EU) la absolut nici una nu am platit nimic in plus, le-a adus postasul acasa. Eu am folosit doar "Aliexpress saver" respectiv "Aliexpress standard" shipping si coletele au venit cu PostNL respectiv HungaryPost (cele cu HungaryPost au venit mai repede). Cred ca cu PostNL si HungaryPost coletele fac escala, pe colete find lipite etichete cu PostNL/HungaryPost si la intrare in tara probabil sunt considerate ca colete din "EU" altfel nu imi explic de ce eu nu am platit nimic si pe tine te-au taxat . Am luat si de pe Bang.... o gramada de chestii, acolo eu folosesc "Eu priority Line" coletele vin din China si cum zici ajung cam in 2-3sapt, coletele ajung intai in depozitul lor din Czechia de unde fac escala catre RO si sunt aduse cu diverse firme de curierat ( eu am primit cu Cargus, Fan si ultimele au venit cu SameDay), nu ai nici o treaba cu taxe/tva coletele venind din "Czechia" deci EU" Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Am zis că o perioadă o să fie o varza totală, sper sa nu dureze prea mult "o perioadă". În același oraș se aplica regulii diferite si inca nu am înțeles cum și de ce. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Părerea mea este că Poșta Română merge într-o direcție controlată de niște băieți deștepți. Altfel nu se explică degradarea progresivă a calității serviciilor. Cum calculează ei TVA-ul este o enigmă pentru mine. La 4 $ am plătit 8 lei. La 8$ am plătit 6 lei. Nu are nicio noimă. Au personal puțin, probabil și cu ceva probleme privind competentele profesionale, și sunt sufocați neputând ține pasul cu mersul evenimentelor. Link spre comentariu
core Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Acum 1 oră, Bandi Szasz a spus: Foarte ciudat, ce metoda de transport ai ales ? Eu am primit cateva colete pana acuma, azi am prinit inca una (alte doua colete au plecat azi de la BSI si mai am vro 7 coletele care inca nu au ajuns in EU) la absolut nici una nu am platit nimic in plus, le-a adus postasul acasa. Eu am folosit doar "Aliexpress saver" respectiv "Aliexpress standard" shipping si coletele au venit cu PostNL respectiv HungaryPost (cele cu HungaryPost au venit mai repede). Cred ca cu PostNL si HungaryPost coletele fac escala, pe colete find lipite etichete cu PostNL/HungaryPost si la intrare in tara probabil sunt considerate ca colete din "EU" altfel nu imi explic de ce eu nu am platit nimic si pe tine te-au taxat . Am luat cu China Post, cam asa arata statusul: Ce e oarecum ciudat e ca apare in "customs" de mai mute ori pe acolo, dar banui ca nimanui nu-i pasa, ei stiu ca tre sa ia banu' Link spre comentariu
norad Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 (editat) Acum 2 ore, core a spus: Au ajuns la vama si a trebuit sa platesc 8+TVA lei, ca si pana acum, doar ca acum am platit TVA la suma totala care avea deja inclus TVA-ul Aveti cum sa atasati factura Ali aici? Daca ati platit TVA la momentul cumpararii si acesta apare pe factura, banii se recupereaza de la statul roman. Editat Septembrie 1, 2021 de norad Link spre comentariu
core Postat Septembrie 1, 2021 Partajează Postat Septembrie 1, 2021 Acum 9 minute, norad a spus: Aveti cum sa atasati factura Ali aici? Daca ati platit TVA la momentul cumpararii si acesta apare pe factura, banii se recupereaza de la statul roman. Am buton de Invoice care imi genereaza o factura cu text f. mic, dar cine te ia in seama cu acea factura? Agentii vamali de la Posta, au spus ca site-urile straine taxeaza ilegal si toate coletele care vin din afara spatiu EU vor ajunge la ei si vor fi taxate, ca inainte, doar ca nu mai conteaza valoarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate