Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

7 minutes ago, Bandi Szasz said:

Din motive de securitate eu platesc pe la Chinezi si nu numai cu carduri de unica folosinta prin Revolut, se genereaza un card si dupa ce este folosit se anuleaza automat si se genereaza unu-l nou astfel stau linistit pentru ca chiar daca imprumuta datele de pe card nu mai au ce face cu ele ca cardul nu mai exista.

Si de e sa-ti inapoieze banii pe ce card o face?

Nu e mai simplu cu un serviciu precum Paypal? Nu are nimeni acces la cardul tau asociat, si in plus ai pe cineva care sa te ajute la recuperat banii.

Link spre comentariu

Eu știu ca pe Ali nu se poate plăti cu PayPal. Și eu tot de pe Revolut plătesc cu aceeași metoda descrisa mai sus. Banii nu intra pe card ci în cont, nu contează dacă acel card nu mai exista. Am avut recent un refund și au întrat banii fără probleme deși cardul cu care plătise fusese anular de mult timp. Părerea mea este ca aceasta metoda de plata online este cea mai sigura. Eu am doar carduri virtuale, fizic nu exista. 

Link spre comentariu
Acum 53 minute, Mircea a spus:

Si de e sa-ti inapoieze banii pe ce card o face?

Nu e mai simplu cu un serviciu precum Paypal? Nu are nimeni acces la cardul tau asociat, si in plus ai pe cineva care sa te ajute la recuperat banii.

Din cate stiu pe Aliexpress nu merge cu Paypal sau stiu eu prost ? Pe ebay folosesc Paypal insa pe Aliexpress nu am vazut optiunea de Paypal si mi se pare si putin nesimtit comisionul de conversie pe care le percep. Pe Revolut nu sunt comisioane si conversia valutara se face la cursul BNR fara nimic in plus. De recuperat banii se pot recupera, card-ul devine inactiv insa daca se face o plata catre acesta Revolut stie ca cardul respectiv candva a fost asignat contului meu si banii se intorc in portofelul Revolut, de fapt pe Revolut banii sunt in portofel/cont si nu pe card in sine, cand se face plata cu un card virtual se iau banii din portofel.

De cand cumpar din China nu am fost nici o data nevoit sa ma indrept catre serviciile Paypal pentru a recupera banii, cand a fost vorba de maruntisuri de 10-15$ care s-au facut de nevazut la Posta Romana nu am cerut banii inapoi ca nu e vina omului ca la noi e balamuc mare, am avut vro 3 comenzi mai de valoare care nu au ajuns si am recuperat banii trimitand simplu un mesaj vanzatorului.

Intre timp am primit raspuns de la Aliexpress ca mi-au deblocat contul, am incercat si am putut face plata :rade:

Link spre comentariu

Eu am plătit întotdeauna cu cardul de salariu, rambursarea mi s-a făcut în câteva zile.Am avut de exemplu nişte lămpi cu ultraviolete, vânzătorul nu le-a ambalat corespunzător (erau doar în cutia de carton, la grămadă) şi una s-a spart.Am făcut poză cu lampa spartă şi vânzătorul mi-a rambursat banii fără discuţie.

De fapt vânzătorul nu-şi primeşte banii decât după ce confirmi tu că ai primit marfa în condiţii bune.Banii sunt păstraţi într-un cont intermediar care garantează transferul doar la confirmare, că altfel ar putea să-ţi ia vânzătorul banii şi să nu trimită nimic.

Link spre comentariu

Mi se pare destul de anevoios sa platest cu card de unica folosinta, banui ca ai numarul cardului diferit de fiecare data, il introduci de fiecare data cand faci plata?

Nu e mai simplu sa folosest acelasi card virtual si sa dezactivezi cardul cand nu faci tranzactii cu el?

Eu folosesc cardul virtual dar nu il dezactivez, pe principiu ca in contul Revolut, incarc doar cu bani suficient de multi pentru care sa nu-mi para rau daca-i pierd. Nu am avut probleme pana acum desi mi s-a spart contul de wish o data. S-a facut o plata, de care am fost notificat de applicatia Revolut in timp real, si am recuperat contul cu email si am anulat comanda. Am schimbat parola la wish si asta a fost tot. Insa eu am 4-5 seturi de parole, complet diferite, pe care le folosesc doar in combinatii, adica nu folosesc aceasi parola si la mail-ul de cont cu cea de la contul magazinului online. Daca cineva sparge contul de magazin nu imi poate sparge si mail-ul.

Link spre comentariu

@core așa este, e tare enervant sa stai mereu sa bagi datele noului card. Depinde si cat de des cumperi dar parca tot e aiurea mai ales pe Ali unde tranzacțiile sunt destul de sigure.

Cu Wish am avut probleme deși nu comandasem nimic de la ei, in locul datelor mele am găsit ceva date din Rusia si de atunci am decis sa-mi șterg contul. De atunci folosesc cardul virtual de unica folosința la achizițiile unice pe diferite site-uri si mai ales când am cumpăr dump-uri din Rusia.

Ce mi-a mai plăcut la Revolut e ca am blocat o tranzacție către Scribd Netherlands Bv, uitasem sa dezactivez subscripția, si mi-au returnat banii deși era vina mea.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Stefan a spus:

Ce mi-a mai plăcut la Revolut e ca am blocat o tranzacție către Scribd Netherlands Bv, uitasem sa dezactivez subscripția, si mi-au returnat banii deși era vina mea.

Legat de blocat tranzactie, eu l-am folosit initial sa tai subscriptia la Netflix, si tot incercau aia sa imi ia banii dupa o luna dupa care am vrut sa renunt, dar nu am gasit nici o optiune la vremea respectiva. Dupa un timp, am mai cautat si am gasit de unde se intrerupe subscriptia la Netflix, dar tin minte ca erau tare insistenti cu luatul banilor.

Legat de Aliexpress, luasem un abonament la iptv, prin decembrie anul trecut, pe 14 luni, insa dupa 6 nu mi-a mai functionat linkul. Acum am luat altul de 6 luni, par sa fie cam aceleasi posturi, dar link-ul e putin diferit.

Voua v-a mers mai mult de 6 luni, cine s-a incumentat sa cumpere subscriptie iptv de pe aliexpress?

Link spre comentariu
La 18.08.2021 la 20:16, yo9hrb a spus:

Tocmai mi-au venit doua colete de la prietenii chinezi, unul comandat inainte si celalalt dupa introducerea TVA. Au venit ambele la postasul din sat, n-am avut nimic de platit.

Era vreo unul care a venit cu posta romana si avea tracking? Sunt curios daca apare cat a stat pentru "customs".

Link spre comentariu

In ultimul timp, coletele venite prin tara vecina, au ajuns in cutia de posta (volum mic) si nu au facut mai mult de 18 zile de la momentul comenzii pina au ajuns la mine! chiar saptamina asta am primit doua colete cu mufe sma. am luat cite 10 bucati din doua surse diferite, sa fiu sigur ca ajunge macar un pachet si au ajuns ambele! vedem cit o mai merge asa!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări