zvonacfirst Postat August 12, 2021 Partajează Postat August 12, 2021 (editat) Intarzierile generate de noile reguli sunt foarte mari. Am primit dupa 1 august, la cutia postala, deci fara taxe, colete comandate la inceputul lunii iunie si intrate in tara in a doua jumatate a lunii iunie. In tara au ajuns repede dar aici s-a rupt filmul si a mai durat o luna si jumatate pana mi-au fost livrate, timp in care nu mai stiam nimic de ele si imi pierdusem speranta. Am si colete comandate la inceputul lunii iunie care au intrat in tara dupa 1 iulie - de fapt, cred eu, atunci au fost inregistrate de Posta Romana - si care stau si acum la BSI. Probabil ca voi plati taxe pentru ele. Dar culmea culmilor se intampla cu un colet comandat pe 12 iunie, care a disparut aproape doua luni de zile de pe orice site de tracking, si a aparut brusc ieri la BSI, deci dupa 60 de zile. Fetele de la oficiul postal declara ca au o mare lipsa de personal. De ce nu or angaja niste asiatici? Ca aia, dupa cate se vede, isi cam fac treaba in tarile lor, aici la noi apar problemele. Editat August 12, 2021 de zvonacfirst Link spre comentariu
modoran Postat August 12, 2021 Partajează Postat August 12, 2021 Prin China totul e automatizat si robotizat, nu au ce face asiaticii la Posta Romana Link spre comentariu
Stefan Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 Sigur, totul automatizat cu niste roboței ieftini. https://youtube.com/shorts/zjdpz05u2DY?feature=share Există și zone semiautomatate dar unele operațiuni tot cu personal uman se fac Treaba e că la ei există personal deoarece știu că nu merge nici statul cu mâna întinsă nici emigratul in Spania, Italia, Franța ... Link spre comentariu
franzm Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 Acum 5 ore, Stefan a spus: ... nu merge nici statul cu mâna întinsă nici emigratul in Spania, Italia, Franța ... De aia e plina lumea de ei (40-50 milioane). Link spre comentariu
BRANCA Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 Nu mai criticaţi Poşta Română!Dacã nu se fac investiţii,de către stat,la ei,cum vreţi să meargă? Pe de altă parte mulţi au interesul ca PR să crape.Pentru sedii,pentru preluare afacere,etc. Credeţi că firmele RO de curierat rapid sunt dotate corespunzător?Sau că au personal suficient la salariile de mizerie date?! Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 Acum 6 ore, Stefan a spus: Există și zone semiautomatate dar unele operațiuni tot cu personal uman se fac Eu cred ca nu fac altceva decat sa le aseze cu codul de bare sau QR code in sus ca sa poata fi scanate. Restul se face automat. La noi se face in mod sigur manual deoarece eticheta cu taxele postale este scrisa cu pixul. Acum 13 minute, BRANCA a spus: Nu mai criticaţi Poşta Română! Imi pare rau, dar sunt si multe alte chestiuni care nu tin de investitii. Un management defectuos este o cauza. Apoi noi suntem afectati si de atitudinea si modul in care doamnele de la ghiseu isi fac treaba, cu viteza luminii stinse. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 Acum 15 minute, BRANCA a spus: Credeţi că firmele RO de curierat rapid sunt dotate corespunzător? Nu sunt avocatul diavolului, dar un colet plecat din UK mi-a ajuns in 7 zile cu firma de curierat. Am putut urmari coletul pe traseu si am stiut cand a ajuns in tara si ziua cand a fost preluat de curier spre livrare. La posta romana dispar coletele ca in ceata odata ce au ajuns la BSI, asa cum scriam mai sus, si doua luni de zile nu am putut sa aflu nimic. Eu am si ghinionul ca primesc coletele la Oficiul 82 din Berceni, in Bucuresti, unde este o dezordine de nedescris. Am tot zis ca am sa filmez o data cat de eficace este cautarea unui colet - dureaza in jur de 10 minute - intr-un maldar de colete aranjate dupa o logica pe care nu reusesc sa o inteleg. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 Zvonac.Sincer,fără o marcare cu număr a coletului nu ştiu cum s-ar putea aranja coletele.Acestea au barcode da' alea nu sar în ochi,trebuie citite cu scanerul. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 Acum 18 ore, zvonacfirst a spus: Intarzierile generate de noile reguli sunt foarte mari. Am primit dupa 1 august, la cutia postala, deci fara taxe, colete comandate la inceputul lunii iunie si intrate in tara in a doua jumatate a lunii iunie. In tara au ajuns repede dar aici s-a rupt filmul si a mai durat o luna si jumatate pana mi-au fost livrate, timp in care nu mai stiam nimic de ele si imi pierdusem speranta. Am si colete comandate la inceputul lunii iunie care au intrat in tara dupa 1 iulie - de fapt, cred eu, atunci au fost inregistrate de Posta Romana - si care stau si acum la BSI. Probabil ca voi plati taxe pentru ele. Dar culmea culmilor se intampla cu un colet comandat pe 12 iunie, care a disparut aproape doua luni de zile de pe orice site de tracking, si a aparut brusc ieri la BSI, deci dupa 60 de zile. Fetele de la oficiul postal declara ca au o mare lipsa de personal. De ce nu or angaja niste asiatici? Ca aia, dupa cate se vede, isi cam fac treaba in tarile lor, aici la noi apar problemele. De multe ori am patit si eu asa cu colete care stateau o luna chiar doua si ceva la BSI, altele pur si simplu au disparut ( si inca cate ) insa am ramas surprins de ultimele colete de pe Aliexpress, din momentul in care pe tracking a aparut ca e in drum spre tara prin PostNL a durat 2 saptamani pana a fost scanat la BSI ca a ajuns si a stat acolo 3 zile pana a aparut ca a ajuns la posta de judet. Cred ca tine si de noroc in functie pe unde pica sacul cu colet sa fie luat mai repede la mana de cativa angajati. Eu as prefera in orice zi sa fie preluate coletele de firme de curierat la preturi decente, pe Banggood e 35 de lei transportul cu curierul si ajunge coletul in 2-3 sapt din China insa de pe Aliexpress cu DHL e deja cam mult pt orice maruntis. Link spre comentariu
Stefan Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 Acum 4 ore, franzm a spus: De aia e plina lumea de ei (40-50 milioane). Vedeți si ce scrie in paranteze (includes ancestry) si după calculați procentul de emigranți din Romania vs China. Link spre comentariu
merck Postat August 13, 2021 Partajează Postat August 13, 2021 (editat) 1 oră în urmă, Stefan a spus: si după calculați procentul de emigranți din Romania vs China. ce treaba are procentul de emigranti romani cu cumparatul de pe Aliexpress??? Acum 4 ore, Bandi Szasz a spus: insa am ramas surprins de ultimele colete de pe Aliexpress, din momentul in care pe tracking a aparut ca e in drum spre tara prin PostNL a durat 2 saptamani pana a fost scanat la BSI ca a ajuns si a stat acolo 3 zile pana a aparut ca a ajuns la posta de judet. PostNL proceseaza pachetele din China abia cand s-a umplut containerul . Poti sa faci un experiment: cumpara de pe amazon.nl ceva din UE si iti va veni coletul prin PostNL in cateva zile si cumpara ceva pus la vanzare de o firma chinezeasca pe amazonul olandez si ai sa vezi ca din momentul in care coletul este preluat de PostNL astepti tot cam 2 saptamani pana ajunge la vamuit. Editat August 13, 2021 de merck Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 (editat) Am si eu o intrebare pentru cei care comanda mai multe produse intr-o singura comanda, de exemplu vreau sa cumpar niste piulite care se preseaza in plastic la cald si vreau mai multe marimi, transportul este gratuit prin "Cainiao Super Economy" insa as vrea sa folosesc "AliExpress Standard Shipping" pe de o alta parte nu as vrea sa platesc pentru fiecare marime in parte pentru ca daca iau 4 marimi diferite cate 15 lei pe transport ajung sa dau mai mult decat pe produs in sine. I-am scris vanzatorului daca e ok sa aleg doar la una singura transportul iar pe celalalte sa las cu ala gratuit si sa le trimita pe toate intr-un singur colet prin AliExpress Standard Shipping insa nu imi raspunde, voi cum ati procedat in situati similare ? Oare se caut alt vanzator sau exista o metoda mai usoara in momentul comenzii pentru a cumula cumva transportul ? Editat August 14, 2021 de Bandi Szasz Link spre comentariu
dan cod Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 Acum 4 ore, Bandi Szasz a spus: Am si eu o intrebare pentru cei care comanda mai multe produse intr-o singura comanda, de exemplu vreau sa cumpar niste piulite care se preseaza in plastic la cald si vreau mai multe marimi, transportul este gratuit prin "Cainiao Super Economy" insa as vrea sa folosesc "AliExpress Standard Shipping" pe de o alta parte nu as vrea sa platesc pentru fiecare marime in parte pentru ca daca iau 4 marimi diferite cate 15 lei pe transport ajung sa dau mai mult decat pe produs in sine. I-am scris vanzatorului daca e ok sa aleg doar la una singura transportul iar pe celalalte sa las cu ala gratuit si sa le trimita pe toate intr-un singur colet prin AliExpress Standard Shipping insa nu imi raspunde, voi cum ati procedat in situati similare ? Oare se caut alt vanzator sau exista o metoda mai usoara in momentul comenzii pentru a cumula cumva transportul ? Eu am luat ceva relee. 5buc transport gratis. Am vrut 20 și mă taxa transportul mult. Am comandat 4 colete cu transport gratis. Sigur vine un singur colet. Eu asa procedez. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 (editat) Și eu aveam nevoie de niște leduri adresabile și pentru set de 50 buc era transportul gratuit. Dacă luam doua seturi costa 3.2 Euro, asa ca am făcut 6 comenzi de câte un set care au venit în același colet. Editat August 14, 2021 de zvonacfirst Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat August 14, 2021 Partajează Postat August 14, 2021 (editat) Mersi de raspunsuri. Am incercat sa fac si eu in felul acesta si in momentul in care am vrut sa fac plata am primit un mesaj ca am fost banat si pentru deblocare sa trimit niste poze cu card-ul cu care vroiam sa fac plata . Din motive de securitate eu platesc pe la Chinezi si nu numai cu carduri de unica folosinta prin Revolut, se genereaza un card si dupa ce este folosit se anuleaza automat si se genereaza unu-l nou astfel stau linistit pentru ca chiar daca imprumuta datele de pe card nu mai au ce face cu ele ca cardul nu mai exista. Probabil li s-a parut suspect ca la fiecare comanda platesc cu carduri diferite, le-am trimis mesaj si le-am explicat cum platesc eu sa vad daca ma mai lasa sa imi cheltui banii pe la iei sau nu . Oricum interesanta treaba, se asigura oamenii sa nu folosim prea multe carduri furate. Editat August 14, 2021 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Postări Recomandate