Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Mircea a spus:

Nico, in Romania ceri PCB de 0.4mm, in China de 1.6mm. 1.6mm e standard, 0.4mm nu prea. Cred ca trebuie sa ceri o oferta echivalenta. 

Pentru ceilalti: cand romanii vor accepta sa lucreze in conditiile chinezului (9/9/6 si platit precum chinezul) abia atunci sa speram la acelasi cost. Ceea ce nu va fii niciodata. 

NB: 9/9/6 inseamna de la 9am la 9pm, 6 zile pe saptamana. Cine se baga? 

Cred ca vorbiti din folclor. Salariile in China au crescut mult, multi romani si-ar dori salariile din China! China a devenit de citiva ani, cel mai mare consumator de produse de lux de pe glob. In ce priveste cablajele, la fel ca multe alte produse, sint deja firme romanesti care colecteaza comenzile, le trimit in China si doar aplica adaosul de 1000%!

Link spre comentariu

Cand ati vorbit ultima oara cu un chinez plecat din China? Dar cu unul eliberat din sistem, nu unul care recita ce i-a cerut partidul la TV.

In schimb, ce zic statisticile: 13k euro mediu pe an, adica undeva in jur de 800 eur pe luna in mana (am considerat cam 25% impozitul, care urca spre 45% maximum).

Multi romani ar vrea salariul asta... la preturile din China. Dar nu la programul de munca si mucles opinie personala.

In rest, aveti dreptate, au evoluat mult salariile in ultimele 2 decenii. Dar cine stie exact ce e acolo...

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Asa! si citi romani au 800 de euro net salariu??? si citi traiesc pe salariul minim di Ro la preturile din Ro? punem poze din marile orase ale Chinei si din ale noastre???

Link spre comentariu
5 minutes ago, Marele Savant said:

Asa! si citi romani au 800 de euro net salariu??? si citi traiesc pe salariul minim di Ro la preturile din Ro? punem poze din marile orase ale Chinei si din ale noastre???

800 e ăla mediu.

Ati punctat bine: la prețurile din România.

Asa cum arată acum orașele din China fata de cele din România.. așa arătau si cele din România fata de cele din China acum un secol. Comparația e nedreapta.

@modoran, in țările unde sunt bani si drumurile arată altfel. Dacă ai si câteva zeci de milioane de sclavi, apoi reteta o știm de câteva milenii.

Link spre comentariu
9 minutes ago, Marele Savant said:

? punem poze din marile orase ale Chinei si din ale noastre???

Daca stiu bine in China sunt cam 22 orase cu populatie ,fiecare peste cat are a noastra toata.....

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Marele Savant a spus:

800 e ăla mediu. ptr altii , ptr altii mai mic ,,,,,,,,,,,,,,,ce sa mai zic mergem inainte

Editat de alexy
Link spre comentariu
7 minutes ago, Mircea said:

in țările unde sunt bani si drumurile arată altfel.

In vecini ( HU) s-a terminat un pod peste o vale ,lungime 585 m ,in timp record si fara mare tam tam .Guvernantii vor ca in 30 min din orice localitate sa urci pe autostrada .

2021070124-meter-magas-volgyet-ivel6.jpg

Si acum termina si cel de pe Tisa 

202105282021-besenyszog-duna-aszfalt-m44

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Ne axăm atâta pe câți bani sunt si unde au ajuns.

Eu garantez ca majoritatea românilor nu ar putea (nu zic vrea) sa trăiască viața chinezilor, aia normali nu din biroul politic. Sa nu ai dreptul la opinie si sa muncești mult peste cele 40h săptămânale nu e chiar de colea.

Sa nu uitam, cel care a avut curajul sa vorbească primul in China despre COVID a fost încarcerat si acum e mort. Si era un doctor, deci știa ce zice. Cred ca nu mai merita sa aduc alte argumente. 

Link spre comentariu
Acum 57 minute, Mircea a spus:

@modoran, in țările unde sunt bani si drumurile arată altfel. Dacă ai si câteva zeci de milioane de sclavi, apoi reteta o știm de câteva milenii.

Crezi ca chinezii cu sclavi fac drumuri si proiecte mari in timp record ? Nu cu masinarii care de care mai puternice ?

Link spre comentariu

Realitatea în China e una singură,s-a depăşit perioada heirupistă...Dacă vă uitaţi pe youtube ce utilaje,ce tehnologii au la lucrările de infrastructură "vă pică plombele"!

Se pare că i-au depăşit pe americani la km autostrăzi şi căi ferate.O fi,n-o fi,dar să faci asta în 30-50 de ani n-a fost nimeni în stare până acum!!

Am mai zis,ce construim noi în RO,sunt "kakamiţuri" comparativ cu lucrările chinezilor...N-ar fi bai dar...ne umflăm în pene cu "marile realizări" de numa!

Şi era să uit.Ungureţia,care e nici juma din România,ne dă clasă la drumuri în orice comparaţie!

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări