BRANCA Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Chiar curios cum se va colecta TVA-ul de la chinezi...Ţine statul nostru evidenţa importurilor mărunţele?! L-am văzut,în tranzit,pe Xi Jinping...S-a prins că Biden şi ceilalţi vor să le bage "sula-n coaste"! Eu aş zice că încet,încet,chinezăriile se vor scumpi,datorită războiului economic... Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Deja s-au scumpit. Aici discutam despre Aliexpress dar pe un alt magazin online preturile au cam luat-o razna. La un produs care ma intereseaza pe mine pretul este 4.5 Euro pe AE si peste 9 Euro dincolo. Este clar ca, ne place sau nu de chinezi, produsele lor nu au inlocuitori pe piata europeana, cel putin pe termen scurt si mediu, si imi este teama ca din acest "razboi" ei vor iesi invingatori iar noi vom suferi. Link spre comentariu
alexy Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 ce sa facem , imbogatim alte tari in loc , sa cumparam din Romania sa o dezvoltam, avem si noi firme specializate in electronica cablaje etc Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Îți înțeleg ironia dar am bănuială ca nu ai fost la fel de patriot și pana acum. Link spre comentariu
alexy Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 (editat) ce sa mai zic eu am asteptat 50 de zile pana mia venit o carcasa de aici https://modushop.biz/site/ Editat Iulie 2, 2021 de alexy Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Pai este o mica problema - daca in Ro s-ar face cablaje la calitate si pret comparabil, cred ca 100% din cumparatori ar lua de aici. Eu cel putin asa as face. Dar din ce am reusit eu sa investighez ma cam costa 200 euro pentru comanda in Ro pentru 10 cablaje in timp ce din China am primit 20 bucati la 20 USD, adica costul local este de peste 10 ori mai mare... Link spre comentariu
alexy Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 (editat) da corect spus " Dar din ce am reusit eu sa investighez ma cam costa 200 euro pentru comanda in Ro pentru 10 cablaje in timp ce din China am primit 20 bucati la 20 USD, adica costul local este de peste 10 ori mai mare.." dar daca vanzarea ca la china, ar fii mai mare la noi , nu cred ca va fii atat pretul Editat Iulie 2, 2021 de alexy Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Pai atunci mingea este in gradina producatorilor autohtoni. Ai vazut tu o oferta de cablaje facuta sa zicem aici pe forum, de genul: - 10 cablaje sub 10X10cm standard (dublu placat cu soldermask si silk) la 60 lei cu transport prin posta inclus valabil fara nici o limitare pentru toti membrii forumului. Daca vreo firma face oferta de genul asta nu vad cine mai comanda in China, si probabil ca toata desfacerea chinejilor se canalizeaza la o singura firma locala. Dar ar trebui ca sa accepte un pret derizoriu initial cu ideea ca volumul ulterior va compensa. Si calitatea ar trebui sa fie egala cu chinejii - cel putin la PCB asta inseamna calitate buna (ceea ce este fals pentru multe alte produse ale lor). Link spre comentariu
alexy Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 (editat) de exemplu la mine in oras este o firma de , face cablaje dar numai ptr export ,italia ,germania,masinarii de ultima tehnologie,si monteaza si piesele pe cablaj,automat am intrebat pe o cunostinta care lucreaza acolo, din curiozitate daca poate sa vb cu firma , daca i dau schema si cablajul pe pc ,daca il poate sa il faca cablajul (adica montarea pieselor de masinarii pe cablaj) , si mia spus DA ,dar min 20 buc , bineinteles verificate montajele Editat Iulie 2, 2021 de alexy Link spre comentariu
alexy Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 deci se poate si la noi Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Bineinteles ca se poate, dar cere-le o oferta de pret pentru cablaje 100x100mm, 5 buc si vezi ce pret iti dau! Dupa asta, compara pretul oferit ce ceea ce iti ofera chinezul pentru acelasi lucru si discutam dupa! L.E.: Uite o oferta din Romania: Si oferta similara din China: Si acum compara preturile. Cum o fi mai bine? Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Nico, in Romania ceri PCB de 0.4mm, in China de 1.6mm. 1.6mm e standard, 0.4mm nu prea. Cred ca trebuie sa ceri o oferta echivalenta. Pentru ceilalti: cand romanii vor accepta sa lucreze in conditiile chinezului (9/9/6 si platit precum chinezul) abia atunci sa speram la acelasi cost. Ceea ce nu va fii niciodata. NB: 9/9/6 inseamna de la 9am la 9pm, 6 zile pe saptamana. Cine se baga? Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Acum 5 ore, alexy a spus: ce sa facem , imbogatim alte tari in loc , sa cumparam din Romania sa o dezvoltam, avem si noi firme specializate in electronica cablaje etc Cate din firmele alea nu-s decat subcontractori de-ai chinezilor, adica ei nu fac practic nimic ? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Acum 1 oră, Mircea a spus: Nico, in Romania ceri PCB de 0.4mm, in China de 1.6mm. 1.6mm e standard, 0.4mm nu prea. Cred ca trebuie sa ceri o oferta echivalenta. E acelasi pret, acum am verificat. Pentru test: https://www.pcborder.org/CalculatorPret.aspx Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 2, 2021 Partajează Postat Iulie 2, 2021 Atunci asta e costul in România. Link spre comentariu
Postări Recomandate