maxente Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Asa mi-ar fi placut si mie, dar mi-e teama ca pentru noi persoane fizice tot asa va fi, adica o sa ne caram de fiecare data pentru niste nimicuri chinezesti si sa stam pe la cozi. Poate ca n-ar fi asa de nasol daca acel nimic n-ar face pana la destinatie peste doua luni cum a fos pana acum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 16, 2021 Partajează Postat Iunie 16, 2021 Acum 13 ore, norad a spus: Deci Aliexpress o sa incaseze TVA-ul de la persoanele fizice. TVA pe care va trebui sa-l verse statului UE din care e cumparatorul. Prin urmare nu mai e nevoie de EORI, vama si altele. Odata platit TVA, coletul nu ar trebui sa mai ajunga la oficiul postal vamal, ci direct la oficiul postal de cartier. Daca e valabil ce zic, de asta ar beneficia si persoanele din mediul rural. Nu ar trebui sa se mai deplaseze n! kilometri pana la oficiul postal vamal din marile orase. Sunt multi indivizi dezghetati la tara si care ar vrea si ei sa guste din avantajele capitalismului/comertului online. Bine ar fi, insa ramane de vazut. Problema e ca principala destinatie a oficiilor vamale este controlul si vamuirea marfurilor, adica inclusiv incasarea taxelor vamale (care-s altceva decat TVA-ul ce va fi incasat automat la vanzator!) precum si verificarea importurilor in privinta unor marfuri neconforme, restrictionate sau interzise, motive din care cel putin dpdv legal inca ar fi necesara sau posibila efectuarea asa zisului control vamal, altfel oricine ar putea primi linistit acasa oricate pachete cu "prafuri" sau "precursori". Link spre comentariu
manolo Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Azi am facut o simulare de a cumpara ceva de pe aliexpress si la total apare si VAT (19%) deci s-a implementat. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Da, am observat de dimineața că a apărut asta. Link spre comentariu
eugenbosss Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Am văzut și depozitele din UE se aplica vat Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Depinde ce înseamnă "depozitele din UE". Multe produse ce aparent veneau din UE erau doar trecute printr-o căsuța poștală din Belgia / Olanda sau din zone fara taxe până să intre în vamă (port / aeroport). Am avut și colete venite din comunitate dar alea veneau prin curier iar prețul produsului nu era mic. Până la urmă și pentru alea din depozitele UE trebuie sa fie cineva sa plătească TVA. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Concluzia e una singură,prin implementarea VAT se "ieftinesc" produsele!Sunt curios cum merge comerţul cu "mărunţele" în afara UE.Mă refer la comunitatea ex-sovietică,la Serbia ş.a. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Ce treaba avem noi cu Ucraina ? Aia nici macar nu e in UE Pai daca aliexpress imi incaseaza mie tva-ul cand platesc produsul, e perfect. Inseamna ca nu trebuie eu sa ma mai duc dupa colet la posta lu peste sa stau la coada. Ar fi interesant de vazut daca mai fac coletele 5 ani pana ajung la destinatie. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Daca nu separa cumva coletele inca de la plecare sigur tot 5 ani fac. Din aia 5 ani 4 dureaza in RO si la PR, totusi ma gandesc ca in continuare o sa vina si colete fara TVA platit (ex: oare au implementt si la JLCPCB asta cu TVA)? si pana la sortare + inregistrare + ce se mai face sigur tot asa o sa dureze. Asta ca nu mai stai la vama in aglomeratie, mai ales pe caldurile astea, e un mareeee plus insa nici nu mai renteaza sa comandam nimicuri de 2-5 dolari ce veneau fara TVA direct la oficiul de care apartinem. Ce nu am reusit sa inteleg de aici https://www.posta-romana.ro/a1438/stiri/informare-toate-bunurile-provenite-din-spatiul-extracomunitar-vor-fi-supuse-tva-de-la-1-iulie-2021.html La toate coletele venite din afara comunicatii se plateste taxa aia de 8 lei, inainte o plateam doar la cele cu vama (adica TVA ...) Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Acum 36 minute, Stefan a spus: (ex: oare au implementt si la JLCPCB asta cu TVA)? si pana la sortare + inregistrare + ce se mai face sigur tot asa o sa dureze Asta mi-a raspuns un chinez azi de la jlcpcb Citat You know , if you use europacket shipping, we will pay the VAT , it will charge from your order cost , and when it arrived German , and my colleague will send it to you . I don't know if there are VAT tax between the Europe country , could you contact with DHL for that ? Link spre comentariu
manolo Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Am mai facut o simulare pe HobbyKing care are depozit si in Olanda si nu se prcepe TVA ,este inclus in pret. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Pe Aliexpress se percepe VAT incepand de astazi. Dar ce se intampla cu trimiterile care zac de o luna nemiscate pe la BSI? Eu am cateva colete care au disparut efectiv dupa ce au plecat din Olanda sau Belgia catre Romania, nu le mai gaseste niciun site de tracking, nici 17.TRACK. Ma astept sa ajunga candva. Preturile sunt mici, nici taxele nu ar trebui sa fie mari, dar daca ma cheama la posta sa platesc taxele renunt la colete. Probabil ca va fi nebunie si la vama dar si la oficiile postale de cartier. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 (editat) Acum 45 minute, zvonacfirst a spus: Pe Aliexpress se percepe VAT incepand de astazi. Dar ce se intampla cu trimiterile care zac de o luna nemiscate pe la BSI? Eu am cateva colete care au disparut efectiv dupa ce au plecat din Olanda sau Belgia catre Romania, nu le mai gaseste niciun site de tracking, nici 17.TRACK. Ma astept sa ajunga candva. Preturile sunt mici, nici taxele nu ar trebui sa fie mari, dar daca ma cheama la posta sa platesc taxele renunt la colete. Probabil ca va fi nebunie si la vama dar si la oficiile postale de cartier. Posta Romana este execrabila si ca institutie cat si ca oamenii care lucreaza acolo, eu m-am certat cu ei rau de tot ultima data cand vroiau sa imi dea pierdut un colet cu un telefon cumparat de pe ali. De ceva vreme au impelementat un sistem princ are te anunta cu un sms sa te prezinti sa iti iei coletul extern, toate bune si frumoase primeam sms-uri la toate coletele din China numai la telefon nu, dupa ce imi arata tracking-ul ca era in oficiu de 2 luni ! Am ajuns si am vb cu diriginta oficiului si la 2-3 minute dupa aceasta a aparut coletul... Si la ora actuala coletul apare tot in posta iar chinezul nu mi-a dat refund la produs pt ca spunea ca nu m-am dus eu dupa colet Eu sunt convins ca peste 50% din coeltele pierdute sunt "prierdute" de angajatii de acolo. Editat Iulie 1, 2021 de Dj_Dog Link spre comentariu
norad Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Mie nu imi ajung avizele in cutia postala. Daca e sa cumpar ceva cu livrare prin Posta Romana, trebuie sa rog expeditorul sa-mi dea numarul de inregistrare al trimiterii. Altfel, adio colet. Statul roman va colecta TVA-ul de la Aliexpress si altii, fara sa faca nimic. Doar va lua. Si sa nu credeti ca ii va baga in autostrazi. Nu! Ii va toca pe pensii speciale date unora (APV-isti) pensionati la 40 si ceva de ani, ce si-au batut joc de unuii luati cu arcanul la armata. Sau jandarmilor ce au bagat pumnul in gura unora ce strigau contra coruptiei in 2018. Sau magistratilor ce inca nu au finalizat dosarul Revolutiei. Sau... Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 8 minutes ago, norad said: Statul roman va colecta TVA-ul de la Aliexpress si altii, fara sa faca nimic. Doar va lua. Ma indoiesc f tare ca chinezul, la sfarsit de an/luna va face transferul TVA-ului colectat catre statul roman. Link spre comentariu
Postări Recomandate