Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Intreb si eu poate a mai fost cineva in situatii similare. Am avut un colet cu un receptor, receptor care era defect de cand l-am primit si pentru care dupa o discutie cu vanzatorul am obtinut unu-l de schimb. Azi primesc sms ca a sosit coletul si sa ma prezint la oficiul vamal cu factura, se pare ca chinezul a trecut suma reala pt un colet care e cat un pachet de tigari. In aceste 3 luni cat a durat pana a venit coletul am rezolvat intr-un fel problema si nu mai am asa mare nevoie de produs.

Taxa aia de depozitare plus TVA ma duce aproape de 100lei asa ca mai bine sa-l trimita inapoi chinezului, a incercat si a reusit cineva sa le explice o situatie similara sa scape de plata TVA pt un produs obtinut pe "garantie" cel initial find defect ? Merita sa ma duc sa incerc sa ma inteleg cu iei sau e pierdere de timp ?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Bandi Szasz a spus:

... se pare ca chinezul a trecut suma reala pt un colet care e cat un pachet de tigari ...

Pai ce suma a mai trecut daca e "garantie", chinezul de al naiba a trecut suma produslui special sa te puna la plata.

Vorbeste cu vamesul si ii explici situatia reala, ii spui ca nu ai ce dovata a platii sa ii arati pe acest produs si daca vrea sa-l elibereze de vama in baza unei declaratii bine daca nu sa se spele cu el pe cap.

@validae nu au cum sa vanda coletele ca marfa confiscata, coletele neridicate din diverse motive (liber de vama, neprezentare ...) se triimit inapoi sau se "ratacesc" dar nu o sa vezi marfa din colete la vanzare.

Link spre comentariu

Deci Aliexpress o sa incaseze TVA-ul de la persoanele fizice. TVA pe care va trebui sa-l verse statului UE din care e cumparatorul. Prin urmare nu mai e nevoie de EORI, vama si altele.

Odata platit TVA, coletul nu ar trebui sa mai ajunga la oficiul postal vamal, ci direct la oficiul postal de cartier. Daca e valabil ce zic, de asta ar beneficia si persoanele din mediul rural. Nu ar trebui sa se mai deplaseze n! kilometri pana la oficiul postal vamal din marile orase. Sunt multi indivizi dezghetati la tara si care ar vrea si ei sa guste din avantajele capitalismului/comertului online.

Link spre comentariu

@Stefan

E de aici:

https://service.aliexpress.com/page/knowledge?pageId=37&category=1000021915&knowledge=1060839063&language=en

Nu stiu cat va fi valabil link-ul, drept urmare voi atasa si (o parte din) text:

"

Buyer Tax Information Collection

AliExpress is required by law to collect tax and remit to these relevant local tax authorities. There will be new online function for business type account to update VAT information,as business type account might be excluded if VAT information can be verified. Currently, online process is only opened for buyers from UK and European Union (EU) member states."

Editat de norad
Link spre comentariu
Acum 5 minute, djvas a spus:

Stie cineva cu ce intermediar ajung la destinatie coletele trimise cu YunExpress ? Multumesc.

Mie mi-au venit cu Posta Romana. Dar coletele au venit cu trenul, prin Rusia, Ucraina, Polonia, Germania, Belgia. Au stat ceva vreme in Belgia si apoi au ajuns in Romania la BSI. Peste o luna si jumatate au petrecut in tranzit.

Am urmarit pe 17track parcursul coletelor.

Link spre comentariu
Acum 47 minute, norad a spus:

Deci Aliexpress o sa incaseze TVA-ul de la persoanele fizice. TVA pe care va trebui sa-l verse statului UE din care e cumparatorul. Prin urmare nu mai e nevoie de EORI, vama si altele.

Odata platit TVA, coletul nu ar trebui sa mai ajunga la oficiul postal vamal, ci direct la oficiul postal de cartier. Daca e valabil ce zic, de asta ar beneficia si persoanele din mediul rural. Nu ar trebui sa se mai deplaseze n! kilometri pana la oficiul postal vamal din marile orase. Sunt multi indivizi dezghetati la tara si care ar vrea si ei sa guste din avantajele capitalismului/comertului online.

Pai daca in una din casute imi cere ''company name'' e clar ca acolo se refera la firme, nu la persoane fizice, iar in cealalta casuta se baga CUI-ul firmei prin care aliexpress vede ca firma respectiva e inregistrata ca platitor de TVA.

Gresesc ?

Editat de maxente
Link spre comentariu
Acum 8 minute, maxente a spus:

Pai daca in una din casute imi cere ''company name'' e clar ca acolo se refera la firme, nu la persoane fizice, iar in cealalta casuta se baga CUI-ul firmei prin care aliexpress vede ca firma respectiva e inregistrata ca platitor de TVA.

Gresesc ?

E pentru firme.

Link spre comentariu

@maxente nu greșești, așa este.

In citatul lui @norad, pe lângă ce este subliniat, mai trebuie citit (în același context, nu separat) și "There will be new online function for business type account to update VAT information"

Nu e un lucru rău să facă și pentru persoanele fizice însă cred că mai durează din punct de vedere legislativ.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări