norad Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 1 minut, Stefan a spus: Vrei să nu plătești 8 lei? E un fel de taxa de smecher, a la DHL, ce-i drept, de vreo 10 ori mai mica. Daca am EORI, sa ma anunte cat am de plata, contul etc. Le arat dovada platii si la revedere. Desi, nu cred ca va fi asa simplu. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 1 oră, norad a spus: Din cate stiu Fan sau alta firma privata nu primeste bani de la buget pentru a distribui in mod gratuit corespondenta/coletele externe. Serviciu universal, parca ii zice. Nici posta nu primeste bani pentru asta. ''serviciul universal'' inseamna altceva! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 5 ore, woodyteo a spus: Ieri am fost surprins când a ajuns un colet la poșta locală, comandat pe data de 14.04 de pe AliExpress din China în valoare de 20 E. Normal trebuia să vină la poșta vamală, valoare lui depășind 10 E dar nu știu de ce a ajuns la posta locală, ce-i drept nu era voluminos ,era mai mult un plic mai gros. Mă bucur că m-au scutit de un drum de 40km și de statul la rând și poate și pe viitor o să procedeze la fel. Cand il primesti, de curiozitate, sa te uiti ce valoare a declarat chinezul. La mine n-a fost nici un colet cu valoare declarata mai mare de 5 dolari. Ce-i drept, erau si mici. Singurul care a avut valoarea corecta a fost strungul, dar ala a venit din Polonia, deci intracomunitar. Link spre comentariu
woodyteo Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Acum 9 ore, yo9hrb a spus: Cand il primesti, de curiozitate, sa te uiti ce valoare a declarat chinezul. La mine n-a fost nici un colet cu valoare declarata mai mare de 5 dolari. Ce-i drept, erau si mici. Singurul care a avut valoarea corecta a fost strungul, dar ala a venit din Polonia, deci intracomunitar. M-am uitat acum pe așazisul colet că e mai mult un plic și întradevăr, valoarea declarată e de 4,96$ dar mi se pare că și greutatea e suspect de mică 0,097Kg - chinez de treabă. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Asa fac ei. Am primit si un colet de 45$ din USA, intr-adevar am fost chemat la posta vamala, s-au uitat in el, dar n-am platit nimic. Era un plic cu cateva garnituri, cu valoarea corecta trecuta pe el. Cred ca depinde si de vames. Link spre comentariu
waverider Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Ce am cumparat recent: https://www.aliexpress.com/item/1005002003882343.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.231f4c4dkPKTMi https://www.aliexpress.com/item/32651918045.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.231f4c4dkPKTMi https://www.aliexpress.com/item/32850380881.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.231f4c4dkPKTMi Mi-au venit din Olanda, de fapt. Desi am ales fara tracking, numarul de tracking ce apare in cont a functionat la Posta Romana (dupa ce au ajuns in tara). A durat 2 luni si jumatate pana le-am ridicat de la oficiul postal. Vreo 2-3 saptamani, sau mai mult au stat in tara pe "traseu". :D Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 7, 2021 Partajează Postat Iunie 7, 2021 Aliexpress standard shipping are tracking number intotdeauna. Au venit din China, nu Olanda. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iunie 11, 2021 Partajează Postat Iunie 11, 2021 (editat) Pentru mine este clar ca trimiterile din zona Asia ar putea sa ajunga mult mai repede la destinatar. Sau macar unele dintre ele. Am cateva colete care au disparut ca in ceata in momentul in care au plecat din centrul de tranzit catre Romania, si ata se intampla in urma cu doua saptamani. A durat mai putin de o saptamana sa ajunga in Olanda iar dupa alte doua saptamani nici macar nu apar in evidenta Poatei Romane ca sa pot face o verificare. De fapt nu stiu ce curier este, dar cred ca prin posta vor veni. Un exemplu de colet care a zacut pe undeva prin tara. Ce inseamna Accepted by last mile carrier? Editat Iunie 11, 2021 de zvonacfirst Link spre comentariu
woodyteo Postat Iunie 11, 2021 Partajează Postat Iunie 11, 2021 1 oră în urmă, zvonacfirst a spus: Pentru mine este clar ca trimiterile din zona Asia ar putea sa ajunga mult mai repede la destinatar. Sau macar unele dintre ele. Am cateva colete care au disparut ca in ceata in momentul in care au plecat din centrul de tranzit catre Romania, si ata se intampla in urma cu doua saptamani. A durat mai putin de o saptamana sa ajunga in Olanda iar dupa alte doua saptamani nici macar nu apar in evidenta Poatei Romane ca sa pot face o verificare. De fapt nu stiu ce curier este, dar cred ca prin posta vor veni. Un exemplu de colet care a zacut pe undeva prin tara. Ce inseamna Accepted by last mile carrier? Tot așa îmi apărea și mie ,https://i.postimg.cc/fWm0BBgH/Captur-de-ecran-2021-06-11-150123.jpg nu mai știam nimic de el și la vreo două săptămâni m-am trezit cu coletul la poșta locală. Când ajunge în țară, ai noștri nu mai fac mențiuni despre el . Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 11, 2021 Partajează Postat Iunie 11, 2021 Daca ajunge in tara verifici track&trace pe site-ul postei romane, nu te uiti pe aliexpress sau cainiao. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iunie 11, 2021 Partajează Postat Iunie 11, 2021 Acolo verific. Până la urmă cedez nervos și renunț sa mai verific. Este posibil ca la un moment dat să apară înregistrate, dar de ce le sunt necesare 30 de zile ca să le livreze nu reușesc să înțeleg. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Iunie 11, 2021 Partajează Postat Iunie 11, 2021 Acum 23 minute, zvonacfirst a spus: Acolo verific. Până la urmă cedez nervos și renunț sa mai verific. Este posibil ca la un moment dat să apară înregistrate, dar de ce le sunt necesare 30 de zile ca să le livreze nu reușesc să înțeleg. Pentru ca nu exista infrastructura si personal, in timp ce in tarile cu apa calda si la companii private de curierat coletele sunt sortate automat sau macar asistate de automatizari la BSI coletele sunt sortate de cativa angajat la mana... sunt sute poate mii de saci pline care se tot aduna pentru ca nu le pot sorta 3-4 persoane luand fiecare colet la mana. Daca nu va ustura 30 de lei la buzunar pentru transport verificati daca gasiti produsul pe banggood si selectati la transport "EU priority line", vine coletul la usa cu curierul in 2 sapt din China si nu platiti nimic in plus indiferent de valoare, coletele ajung la depozitul central din EU si de acolo distribuite cu firme de curierat (la noi ajung fie cu Cargus fie cu sameDay ) si automat scutite de orice fel de taxa / TVA pentru ca sunt colete interne. Cam asa arata BSI: Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 11, 2021 Partajează Postat Iunie 11, 2021 Totul costă...Dacă nu se investeşte când ajungem ca ăştia din clip?! Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Ati primit asa ceva pe mail ? Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 15, 2021 Partajează Postat Iunie 15, 2021 Se schimba legile TVA de la 1 Iulie. Nu mai exista valoare de minimis pentru inceput Link spre comentariu
Postări Recomandate