norad Postat Mai 27, 2021 Partajează Postat Mai 27, 2021 Acum 17 ore, core a spus: Sa faci rost de cod EORI nu e asa greu, doar ca trebuie refacut in fiecare an. Pentru persoane fizice, codul EORI e chiar CNP-ul. Dati-ne o trimitere la legislatie referitoare la refacerea anuala a codului EORI. Sau, macar, unde ati gasit asta. Link spre comentariu
val Postat Mai 27, 2021 Partajează Postat Mai 27, 2021 Poate va este de folos: https://www.customs.ro/e-customs/eori/sistem-informatic Link spre comentariu
core Postat Mai 27, 2021 Partajează Postat Mai 27, 2021 Acum 7 ore, norad a spus: Pentru persoane fizice, codul EORI e chiar CNP-ul. Dati-ne o trimitere la legislatie referitoare la refacerea anuala a codului EORI. Sau, macar, unde ati gasit asta. Eu am facut intr-un an, si cand am facut cererea, mi s-a spus, la ghiseu la ei, ca data de sfarsit trebuie sa fie de maxim un an fata de data de inceput. Am facut acum vreo 4 ani in urma, special pentru DHL, si pana la urma pachetul care trebuia sa vina a fost returnat, cei de la DHL s-au tinut tare si nici in ruptul capului nu au vrut sa-mi dea pachetul decat dupa vreo luna, timp in care trebuia sa platesc pentru inmagazinaj mai mult decat facea pachetul. La vremea respectiva asa mi s-a spus la ghiseu, nu stiu daca s-a mai schimbat intre timp ceva. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 27, 2021 Partajează Postat Mai 27, 2021 Acum 7 ore, norad a spus: Pentru persoane fizice, codul EORI e chiar CNP-ul. Dati-ne o trimitere la legislatie referitoare la refacerea anuala a codului EORI. Sau, macar, unde ati gasit asta. Pentru persoanele fizice numărul EORI este format din codul de țară + CNP, totuși să nu se înțeleagă că cine are un CNP are atribuit și EORI. Chiar sunt curios dacă se duce cineva la comisionarul vamal cu codul RO+CNP fără să fie înregistrat la o direcție vamală In cazul meu valabilitate numărului EORi a fost fix până când mi-a expirat cartea de identitate, adică 8 luni pentru că așa s-a nimerit. Pe cerere nu am completat nimic la data expirării. Link spre comentariu
norad Postat Mai 28, 2021 Partajează Postat Mai 28, 2021 Am cod EORI de ceva vreme. Nu e prevazut ca expira. Cam asa arata raspunsul la solicitarea numarului EORI de la autoritatea vamala: In legatura cu cererea dvs. de acordare a numarului EORI inregistrata la RODRV** cu numarul ***** din **.**.2017, va informam ca cererea a fost aprobata. Notificare de atribuire a numarului EORI +-------------------------------------------------------------------------------+ | Numar EORI RO*****CNP***** | |-------------------------------------------------------------------------------| | Data emitere: 21.02.2017 | Valabil pe perioada: | | | 21.02.2017 -:- | |-------------------------------------------------------------------------------| | Titularul numarului EORI | Autoritatea emitenta | |-------------------------------------------------------------------------------| |Nume: | RODRV** D.R.A.O.V. ***** | | XXXXX YYYYYYY | | |Localitate: | | | ***** | | |Strada si nr.: | | | *********** | | |Cod postal: ******* | | |Judet/Sector: | | | ******* | | |Tara: | | | RO Romania | | +-------------------------------------------------------------------------------+ ATENTIE : Numarul EORI este unic si valabil in relatiile dvs. cu toate autoritatile vamale de pe teritoriul Uniunii Europene. Identificatorul este : ********** din data 21.02.2017 Parola este : ********************************* Identificatorul si parola va sint necesare in cazul unei cereri de modificare a datelor care au stat la baza atribuirii numarului EORI. Nota: Continutul acestui email se va salva intr-un document Word folosind setul de caractere(font) Lucida Console de marime 8, dupa care va fi listat. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 28, 2021 Partajează Postat Mai 28, 2021 Deci nu este o regula universal valabilă. L-ai verificat dacă mai e valid? Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 28, 2021 Partajează Postat Mai 28, 2021 Eu am nr EORI de vreo zece ani, si nu a expirat. L-am folosit recent. Facut (si folosit) din cauza lacomiei nesimtite marca DHL. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Aștept câteva pachețele din China și, urmarindu-le pe https://parcelsapp.com/en/tracking/, am constatat că au ajuns la Liege, în Olanda. Până acum apărea la origin China iar destination Romania. Tracking number-ul era de genul RUXXXXXXXXXNL. Astăzi am văzut că au un tracking number modificat, în același format cu RU la început și NL la sfârșit, iar la origin apare Netherlands. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Poate fac cum fac si chinezii pe eBay peste ocean. Trimit containerul intr-un oras principal, apoi fac distributia locala. Oricum, ajung mai repede decat inainte, dar costa ceva in plus, e OK zic eu daca stii ca macar ajunge pana nu-ti schimbi ideea despre proiect. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Comanda este din 22 mai 2021. Nu știu cât de repede vor ajunge. Dacă vor fi preluate de Poșta Română nu am așteptări prea mari. Unele care vin pe ruta Germania vin cu DPD și ajung mai repede. Link spre comentariu
woodyteo Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 (editat) Ieri am fost surprins când a ajuns un colet la poșta locală, comandat pe data de 14.04 de pe AliExpress din China în valoare de 20 E. Normal trebuia să vină la poșta vamală, valoare lui depășind 10 E dar nu știu de ce a ajuns la posta locală, ce-i drept nu era voluminos ,era mai mult un plic mai gros. Mă bucur că m-au scutit de un drum de 40km și de statul la rând și poate și pe viitor o să procedeze la fel. Editat Iunie 5, 2021 de woodyteo Link spre comentariu
norad Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Nu stiu daca s-a mai spus, dar la coletele din afara UE, vom mai plati si 8 lei la Posta Romana, pe langa TVA. Sursa: https://www.posta-romana.ro/a1438/stiri/informare-toate-bunurile-provenite-din-spatiul-extracomunitar-vor-fi-supuse-tva-de-la-1-iulie-2021.html https://www.posta-romana.ro/a761/servicii-destinatari/comisionariat-vamal/comisionare-vamala-persoane-fizice-si-juridice/comisionare-vamala-persoane-fizice.html Super tare. Miroase a monopol. Curierii nationali (Fan, Nemo, UrgentCargus) au dreptul la felie? Daca aleg China Registered Mail, ce e cel mai ieftin transport, atunci coletul va fi livrat in Romania de Posta Romana si automat vor incasa 8 lei. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 53 minute, norad a spus: Super tare. Miroase a monopol. Curierii nationali (Fan, Nemo, UrgentCargus) au dreptul la felie? Daca aleg China Registered Mail, ce e cel mai ieftin transport, atunci coletul va fi livrat in Romania de Posta Romana si automat vor incasa 8 lei. Monopol pe ce? Accepta FAN sau alta firma privată ca pentru 8 lei să îți aducă coletul de la BSI la tine în oraș și să-l țină câteva zile in depozit până când te duci să-l ridici și să plătești taxele? Și până acum se plăteau aia 8 lei la coletele unde se aplică TVA, deci regula e fix aceeași. Citat din primul link: "UPDATE, 28 mai 2021 - Începând cu 1 iulie 2021, statele membre UE vor aplica noi reguli de TVA în ceea ce privește distribuirea trimiterilor provenite din comerțul electronic, în conformitate cu Directiva Consiliului European 2017/2455 ce amendează Directivele EU din domeniul TVA nr. 2006/112, respectiv 2009/132. Nu se plăteşte TVA pentru trimiterile comerciale cu valoare mai mică de 10 euro sosite în România înainte de 1 iulie 2021!!! În plus faţă de TVA, clienţii vor plăti şi taxa poştală de prezentare la vamă, în valoare de 8 lei/trimitere. Trimiterile care au obţinut liber de vamă la nivelul Biroului de Schimb Internaţional Bucureşti vor fi îndrumate direct către oficiile de destinaţie, in vederea colectării TVA şi taxei poştale de prezentare la vamă şi distribuirii (la ghişeu sau la domiciliu). Vor fi îndrumate către oficiile cu asistenţă vamală doar trimiterile cu valoare de peste 150 de euro ale căror destinatari nu împuternicesc Poşta Română pentru efectuarea formalităţilor vamale sau trimiterile selectate in urma analizei de risc de către autoritatea vamală, indiferent de valoarea acestora" Eu înțeleg așa sau mai bine spus nu înțeleg: Coletele cu valoarea de sub 150$ o să ajungă la oficiul de care aparții și acolo plătești 8 lei + TVA. Totuși nu îmi dau seama cum o să știe valoarea coletului (sub sau peste 150$) dacă destinatarul nu prezintă dovada plății. Nu înțeleg cine o să stabilească TVA-ul la postat deoarece din cate știu nu oricine are voie să desfacă un coleg chiar și în prezența destinatarului. Dacă poșta o să stabilească TVA-ul (puțin probabil) o să fie o țeapă mai mare pentru statul român ca până acum. Link spre comentariu
norad Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Din cate stiu Fan sau alta firma privata nu primeste bani de la buget pentru a distribui in mod gratuit corespondenta/coletele externe. Serviciu universal, parca ii zice. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Tariful de 8 lei nu are legătură cu distribuirea coletului deci cu serviciul universal, distribuirea e moka ca și până acum. Vrei să nu plătești 8 lei? Iei produse cu expediere din comunitate. "Tariful de prezentare a trimiterilor la organele vamale se percepe persoanelor fizice şi juridice numai în situaţia în care se încasează taxe vamale sau orice alte obligaţii de aceeaşi natură (TVA, accize etc)" Link spre comentariu
Postări Recomandate