modoran Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 O fi gata taxat, dar chestia e ca multe produse sunt mai ieftine din EU decat din China. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Modoran.E ciudat ce spui.Ar trebui să fie invers că se taxează.Poate la unele se ia angro şi se negociază... Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Zilele trecute m-am uitat la un telefon pe eMag și la chinezi,dacă era sa adaug TVA și vamă ieșea mai scump ăla din China, plus că e cam greu sa faci retur sau să să îți ofere garanție internațională. In China mai comand fie ce nu găsesc la noi fie nimicuri de electronică ce la bișnițarii din Ro au adaosuri de 300-500%. Înțeleg să pui adaos la un produs de 2 dolari nu îl vinde in Ro cu 50 lei. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Daca nu se mai cumpara online direct din China, atunci comersantii chinezi vor fi nevoiti sa-si deschida filiale / depozite în Europa. Macar ramân ceva taxe (si spaga, bineînteles) si în UE. Plus ca nu mai pot fenta la costurile de transport. Link spre comentariu
core Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Eu ma refeream la coletele din China, cu posta romana, nu venite prin depozite din EU. Asa arata un tracking cu OPDC, care din pacate nu ma gaseste acasa si ma duc la posta locala cand am timp sa-l ridic. Dar vine initial la adresa, daca te gaseste bine, daca nu, tot bine, insa nu suna inainte si nu trimite alt fel de notificari. Am un coleg care avea pe cineva la adresa si a ajuns direct acasa pachetelul din China. Vorbesc in general de pachete mici, nu stiu la cele mare daca le aduce si pe alea. https://ibb.co/481P008 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Stiu ca nu e important pentru noi, dar asa ca informatie, repet ca posta nu aduce colete externe la domiciliu, acelea sint scrisori -simple sau recomandate- indiferent de aspectul exterior al acestora! Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 5 hours ago, franzm said: Plus ca nu mai pot fenta la costurile de transport. Asta e o chestie de multi nu o inteleg. Cum e asa de ieftin transportul din China? Pai, il platim noi, ca ei au statut de tara in curs de dezvoltare (sic!). Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 O fi ieftin transportul,dar nu la toate articolele.Te şi sperii când vezi transport mai scump ca piesa!Mă refer la unele mărunţele... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 E cu schepsis cand piesa costa 99 centi si transportul 10$. "Incurajeaza" returul costului piesei, transportul este profit pentru ei. Link spre comentariu
maxente Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 (editat) Acum 8 ore, franzm a spus: Daca nu se mai cumpara online direct din China, atunci comersantii chinezi vor fi nevoiti sa-si deschida filiale / depozite în Europa. Macar ramân ceva taxe (si spaga, bineînteles) si în UE. Plus ca nu mai pot fenta la costurile de transport. Am impresia ca de asta s-a si facut directiva asta cu taxarea tuturor maruntisurilor, cumva sa ii forteze pe chinezi sa isi faca depozite in UE, sa ramana taxele aici. Editat Mai 15, 2021 de maxente Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Despre ce este acest topic ? Ca nu ma apuc acum sa citesc acum 41 de pagini... A facut cumva cineva magazin cu produse de pe aliexpres ? Ar fi misto ! Ca as avea multe de cumparat de acolo... Dar cand ma gandesc ca trebuie sa astept 2 luni sa primesc coletul (si poate se si pierde intre timp), mai bine ma lipsesc. Am vazut cativa "baieti destepti" care au facut treaba asta, dar au bagat niste preturi nesimtit de mari, cum ar fi 400%... Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 La 13.05.2021 la 13:56, maxente a spus: Azi am luat un pachet cu vama si am mai stat de vorba cu vamesu, tipul e de treaba. Se pare ca la pachetelele mici vor sa dea autorizatii la oficiile postale sa incaseze ei TVA, urmand sa il livreze ulterior posta catre vama. Inca nu se stie sigur mai nimic. [...] Nici ei nu cred că știu prea bine ce o să fie. Câteva luni o să facă fiecare cum îl taie capul ca la începutul lui 2019, adică o chestie tipic Românească. O colegă a întrebat astăzi vameșul de la oficiul poștal vamă și răspunsului a fost că până se rezolvă problemele legislative și de birocrație, adică vpoate dura mult și bine la noi, o să trebuiască cod EORI și mers la vamă pentru comisionariat vamal cu tot ce tine de asta și abia după cu actele la postă, adică fix ce am pățit in eu 2019 când era haos că nimeni nu știa ce o să fie. Link spre comentariu
norad Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 Am fost astazi la oficiul postal vamal din urbea in care locuiesc, pentru un pachet din China. Valoare - cred ca vreo 15-20 euro. N-am platit nici o taxa, desi ar fi trebuit. Pe usa scria mare ca de la 1 iulie 2021 ne va trebui cod EORI pentru importuri din alte tari din afara EU. Eu, din ce am inteles, vanzatorul ar trebui sa colecteze TVA-ul si apoi sa-l verse tarii cumparatorului. Daca, in schimb trebuie completate hartii pentru un obiect care costa 2 euro, sa platim TVA in contul trezoreriei, atunci sa vedeti edificiul nebuniei absolute! Noi ca noi, caci suntem obisnuiti cu birocratia, dar cei din vestul UE cu siguranta vor face scandal. Link spre comentariu
core Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 Sa faci rost de cod EORI nu e asa greu, doar ca trebuie refacut in fiecare an. Daca plata s-ar face in cont si dovezile de vama ar merge trimise pe email, eu cred ca ar da faliment DHL-ul si Fedex-ul. Totul depinde de viteza de procesare a pachetelor, pentru ca la costuri, Posta Romana e pe departe cea mai favorabila. Cumulat cu serviciu OPDC de livrare la domiciliu, daca se extinde si la colete mai mari, ar putea fi o solutie care ar multumi pe multa lume. Pana la urma, daca pachetele ajung in tara in doua saptamani, in loc de 4-5 zile, nu ar fi o intarziere prea mare. Posta Romana are deja infrastructura online de gestiune a numerelor de urmarire, si de generare coduri pentru trimis colete, ceea ce usureaza deja lucru la ghiseu. Link spre comentariu
RealAlex Postat Mai 26, 2021 Partajează Postat Mai 26, 2021 Am avut de trimis un colet mic, in Canada. Am incercat sa-l trimit din Pitesti, ca tot eram pe acolo, dupa ce am fost plimbat pe la mai multe ghisee, am ajuns la cel de la vama. M-au pus sa revin saptamana viitoare, cu coletul deschis ca sa vada vamesul ce este in el. Vama in Pitesti are program de 2 ore pe saptamana. M-am urcat in masina si am venit acasa, cei de la posta mi-au luat coletul fara sa solicite desfacerea lui, fara alte comentarii. Au infrastructura, si aia dobandita de pe urma vechiului regim, nu au personal suficient si din cate cred, nici nu sunt lasati sa se dezvolte, probabil sunt tot felul de interese ca ei sa ramana la acest nivel ( ar face concurenta firmelor de curierat, patrimoniu imens .. ). Link spre comentariu
Postări Recomandate