maxente Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Azi am luat un pachet cu vama si am mai stat de vorba cu vamesu, tipul e de treaba. Se pare ca la pachetelele mici vor sa dea autorizatii la oficiile postale sa incaseze ei TVA, urmand sa il livreze ulterior posta catre vama. Inca nu se stie sigur mai nimic. Mi-a povestit ce aglomeratie e in vama Craiova. Coloane de cozi pe nu stiu cate randuri. Mi-a povestit ce haos e la centrul de colectare din Bucuresti, acel BSI, acolo unde se sorteaza coletele pentru a se livra in tara. A fost acolo sa faca practica, cica s-a luat cu mainile de cap ce a putut sa vada acolo mai ales si din lipsa mare de personal. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Este clar că orice implicare a Postei Române în chestiunea asta va duce la falimentul comerțului dinspre China/Asia. Știm toți cum se mișcă atât instituția cât și angajații, ce dotare tehnică au și ce sistem învechit utilizeaza, așa că vom renunța noi să mai comandam. Link spre comentariu
draku Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Acum 4 ore, zvonacfirst a spus: .... Știm toți cum se mișcă atât instituția cât și angajații, ce dotare tehnică au și ce sistem învechit utilizeaza, așa că vom renunța noi să mai comandam. Am fost placut surprins sa fiu anuntat pe email ca un colet (scrisoare simpla externa, cum il denumesc ei) sosit din China se afla la oficiul postal de care apartin si ca este predat factorului pentru avizare. Toate astea dupa ce am cautat coletul dupa tracking number pe site-ul postei romane si mi-am lasat adresa de email acolo, neincrezator. Tot pe site se poate afla starea/locul coletului (bine, ca sta la acel BSI cate 2-3 saptamani, e alta discutie...) Si mai surprins am fost la oficiul postal cand am mers sa il iau, oficiantul folosea un cititor de cod de bare pentru a inregistra operatiunea in sistem ... Incet incet evolueaza si posta ... PS Bucuresti, sectorul 2 Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Să vezi minune cand o să primești SMS pentru a ridica coletul, singura problema e că dau SMS doar uneori. Scanerul de coduri l-am vai de mai mult timp și îl folosesc nu numai pentru coletele externe. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Acum 7 ore, zvonacfirst a spus: Este clar că orice implicare a Postei Române în chestiunea asta va duce la falimentul comerțului dinspre China/Asia. Știm toți cum se mișcă atât instituția cât și angajații, ce dotare tehnică au și ce sistem învechit utilizeaza, așa că vom renunța noi să mai comandam. Comandati marfuri perisabile. Putoarea la putori trage ;-) Link spre comentariu
maxente Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 (editat) Acum 7 ore, zvonacfirst a spus: Este clar că orice implicare a Postei Române în chestiunea asta va duce la falimentul comerțului dinspre China/Asia. Știm toți cum se mișcă atât instituția cât și angajații, ce dotare tehnică au și ce sistem învechit utilizeaza, așa că vom renunța noi să mai comandam. O alta varianta ar fi sa ca aliexpress sa isi faca mai multe depozite in UE. Si atunci cand cumperi din EU, ai toate taxele platite, coletul ti-l aduce curierul la usa. Am observat ca banggood are la multe produse optiuni cu livrare din depozite aflate in UE. Dupa parerea mea, la toata afacerea asta dupa 1 Iulie, mingea o sa fie la chinezi, adica daca vor sa mai vanda in continuare, trebuie ei sa isi ia masurile astea. Editat Mai 13, 2021 de maxente Link spre comentariu
core Postat Mai 13, 2021 Partajează Postat Mai 13, 2021 Multe colete din China cu tracking RU..NL ajung la OPDC, de unde, daca esti la adresa, ti se aduce fara a fi nevoie de mers la ghiseu, pentru coletele de valoare redusa. La Banggood, au optiunea cu EU Priority Line, care aduce din China, prim mai prin multi curieri, si la mine mi-a adus si pachete de valoare mai mare de 50$, nu stiu daca este o limita pentru care nu se percep taxe suplimentare. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Nici un colet, cit de mic, nu este adus la domiciliu, poate doar daca esti prieten cu postasul! Ce primim noi acasa au regim de scrisoare, de obicei recomandata si ca orice scrisoare, este dusa acasa la destinatar. Dupa normele postei, o scrisoare poate avea pina la 500 de grame, nu doar un plic in care primim o invitatie la nunta sau la politie! Link spre comentariu
woodyteo Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 1 oră în urmă, Marele Savant a spus: Nici un colet, cit de mic, nu este adus la domiciliu, poate doar daca esti prieten cu postasul! Ce primim noi acasa au regim de scrisoare, de obicei recomandata si ca orice scrisoare, este dusa acasa la destinatar. Dupa normele postei, o scrisoare poate avea pina la 500 de grame, nu doar un plic in care primim o invitatie la nunta sau la politie! Aici țin să vă contrazic. Eu am primit colete și de aproape 1,5Kg direct la domiciliu, aduse de curier, numai mi l-a înmânat, fără să mă întrebe alte detalii, doar ce am vorbit la telefon întrebându-mă dacă sunt acasă. Ultimul a fost chiar săptămâna trecută, comandat de pe AlliExpres dar dintr-un depozit din Cehia. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Curierul Cargus e una, posta romana e alta. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Acum 42 minute, woodyteo a spus: Aici țin să vă contrazic. Eu am primit colete și de aproape 1,5Kg direct la domiciliu, aduse de curier, numai mi l-a înmânat, fără să mă întrebe alte detalii, doar ce am vorbit la telefon întrebându-mă dacă sunt acasă. Ultimul a fost chiar săptămâna trecută, comandat de pe AlliExpres dar dintr-un depozit din Cehia. Faptul ca vine din cehia este secretul. Și eu caut cu livrare din Europa și atunci stau liniștit cu taxele. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Corect, si eu am primit din Cehia tot de pe Ali colet de 15Kg adus la usa cu Urgent Cargus (plecat cu DHL) Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Acum 8 ore, woodyteo a spus: Aici țin să vă contrazic. Eu am primit colete și de aproape 1,5Kg direct la domiciliu, aduse de curier, numai mi l-a înmânat, fără să mă întrebe alte detalii, doar ce am vorbit la telefon întrebându-mă dacă sunt acasă. Ultimul a fost chiar săptămâna trecută, comandat de pe AlliExpres dar dintr-un depozit din Cehia. M-ati contrazis nejustificat! Domnia Mea s-a referit la serviciile Postei Romane, despre care era discutia, care nu duce in mod normal colete la domiciliul indiferent de greutate. De ceva timp ofera si acest serviciu, numit ''factaj'' dar numai pentru colete interne si pentru care expeditorul plateste in plus circa 10 lei, deci deja se apropie de pretul curierilor. Asa cum, cel putin teoric, contra altei taxe suplimentare, poate si ridica de la domiciliul clientului coletul! Link spre comentariu
woodyteo Postat Mai 14, 2021 Partajează Postat Mai 14, 2021 Într-adevăr, cei de la poștă nu aduc coletele acasă, dar eu mă refeream la coletele comandate de pe AliExpress, cele care vin din depozitele din UE nu mai trec prin poșta vamală, sunt aduse direct la domiciliu. Acum nu știu dacă toate, cert e că tot ce am comandat din depozitele din UE a fost adus direct la domiciliu, fără alte taxe. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Woody.Ce e în depozitele UE e gata taxat.Se aplică aceleaşi reguli ca oricărui colet "obişnuit" manevrat prin curierat rapid. Link spre comentariu
Postări Recomandate