Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Cand am auzit asta, i-am si zis vamesului ca o sa se faca o coada ca la urs pentru niste rahaturi si, probabil, lumea o sa renunte la ele. 

Link spre comentariu

@maxentede la 1 iulie trebuie sa se aplice. Trebuia de la 1 ianuarie dar cica pandemia bla bla, in realitate cred ca nu erau pregatiti pentru asa ceva nici macar aia de au cerut asta. Chiar sunt curios daca o sa aplice TVA la vanzare sau merg tot pe metoda clasica, mai sunt curios cum o sa faca cu aia 8 lei de ii lua la coletele pentru care se aplica TVA (taxa de prezentare colet).

Link spre comentariu

Nu e chestie numai de UE, eBay colecteaza TVA, Amazon colecteaza TVA, Airbnb, poate si altii. 

Si e normal, si nu o zic ca eu vreau sa platesc taxe, dar asa se face comert in lumea larga... Nu insa si pe siteurile de vanzari mentionate. Asa ca guvernul fiecarei tari poate impune platformei de vanzare sa colecteze TVA si sa-l dea guvernului. Care e mecanismul nu stiu. 

Scopul: un comert echitabil intre firmele locale si comesantii de peste mari si tari. Nu e in avantajul cumparatorului, dar reduce un pic discrepanta. 

In fond si la urma urmei, banii nostri trebuie sa ramana si in tara. Sa platim salarii si localnicilor. 

Link spre comentariu

Nu ma deranjeaza sa platesc taxe (tva in cazul de fata) la sume mici, ma deranjeaza ca trebuie sa ma deplasez pentru un rahat sa ma duc la dracu cu carti, ba mai trebuie sa pierd si timp la cozi. Ar fi foarte bine daca la plata produsului platesc toate taxele si mai apoi sa astept sa imi vina acasa fara alt stres.

Directiva asta e pentru toate tarile UE. Om vedea cum o iesi si circu asta.

Link spre comentariu

Probabil s-a analizat că "mărunţelele" sunt enorm de multe şi se adună "găurile" la bugete...Or fi intervenit şi comercianţii care iau de la chinezi produse similare şi plătesc taxe.

Totuşi faţă de sutele de miliarde ce se învârt la comerţul "mare" nu ştiu cãt ar reprezenta mărunţelele...

Link spre comentariu

E iures mare pe Amazon, cu conturi blocate pentru asiatici. 

Practic, localnicii nu mai aveau nici o sansa la vanzari, decat acolo unde te ustura buza sa-l ai in cateva zile. 

NEW YORK -- Amazon, which has been under pressure from shoppers, brands and lawmakers to crack down on counterfeits on its site, said Monday that it blocked more than 10 billion suspected phoney listings last year before any of their offerings could be sold.

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Săptămâna trecută am primit un colet în valoare de aproape 20$ direct la domiciliu, comandat pe data de 20.04/2021 de pe Aliexpress dar dintr-un depozit din Cehia. Nu am mai plătit nici un leu în plus. Mai am unul comandat mai înainte, dar direct din China și văd că de câteva zeci de zile nu se mai mișca ,zic ei că e pe avion dar cred că pe unul cu vâsle. Pe ăsta sigur mă taxează și n-ar fi asta o problemă dar  mi-i groază de statul la coadă la poșta vamală.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, maxente a spus:

Ultima data, cand m-am dus la posta sa platesc vama la un colet, mi-a zis vamesu ca de la intai (iunie sau iulie, nu mai tin minte exact) se va plati vama la orice rahat venit din China. Nu conteaza ca ai dat 1$, 5$, 9$ sau 20$, se va plati vama. Asa cica au hotarat astia de la UE. Probabil nu mai stiu de unde sa scoata bani.

Parca a dat cineva un link cu treaba asta pe aici sau prin alta parte.

TVA, vama se plateste doar daca depasestevaloarea de 140 de coco!

Acum 3 ore, Mircea a spus:

eBay colecteaza TVA

ce TVA colecteaza ebay? noi nu cumparam si nu platim catre ebay!

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Marele Savant a spus:

TVA, vama se plateste doar daca depasestevaloarea de 140 de coco!

ce TVA colecteaza ebay? noi nu cumparam si nu platim catre ebay!

Colecteaza si ebay, dar doar pentru userii care au configurata optiunea asta. Mai mult aia din SUA, UK, etc, la chinezi nu prea se intalneste.

Link spre comentariu
Acum 34 minute, modoran a spus:

Colecteaza si ebay, dar doar pentru userii care au configurata optiunea asta. Mai mult aia din SUA, UK, etc, la chinezi nu prea se intalneste.

cum colecteaza daca nu platim nimic catre ebay??? sint niste optiuni cu taxe incluse (DDP) dinspre SUA, dar nu ebay-ul colecteaza si plateste taxele ci transportatorul! in UK nu am intilnit nici inainte nici dupa brexit!

Link spre comentariu

Am deschis un topic prin luna martie referitor la TVA-ul platit direct la comerciant:

Ideea e ca marfa sub 150 Euro cumparata din afara UE nu va mai ajunge la vama pentru taxe (TVA) deoarece taxele vor fi incasate de catre vanzator si ulterior varsate catre bugetul tarii cumparatorului. Coletele vor ajunge direct la posta de cartier. Adio vizite la oficiul vamal. Adio declaratii.

Marfa  de peste 150 Euro, probabil, va ajunge la fel ca acum, la vama.

Dar, atentie, nu la toate produsele cumparate se plateste vama (adica alta taxa decat TVA-ul). Consultati codul Taric, pentru a vedea la ce se plateste vama (sau nu).

https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=en&Expand=true&SimDate=20210512

Link spre comentariu

Îmi place asta cu taxele către anumite state de numa'!!Ieri am văzut pe youtube o comparaţie de două flexuri,unul Makita şi celălalt Metabo.Fabricat Makita în RO şi Metabo în China.Ce m-a surprins e că preţul în $ al Makitei e mai mic ca în RO!!Cum mama dracu'?!

Aş bănui că prezentarea era făcută de un american.În cazul ăsta ce taxe aplică ăia de iese Makita mai ieftină la ei?!

Uite clipul să n-avem vorbe.Puteţi vedea preţul direct în partea scrisă.O Makita din aia,la noi,e peste 250 lei.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, BRANCA a spus:

Aş bănui că prezentarea era făcută de un american.În cazul ăsta ce taxe aplică ăia de iese Makita mai ieftină la ei?!

Aia nu aplica nicio taxa, la noi se aplica TVA, la ei nu!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări