Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Ştefan.Exact aia observasem şi eu,contacte "subţirele" ca suprafaţă(contact).Preţ total nejustificat la mânerul ăsta!!Chiar şi originalul e prea scump la ce conţine.Vorbim de produse de serie,componentele find făcute,multe,automatizat...

Link spre comentariu

Un letcon JBC consuma in stand-by bine sub 10W.

In functionare chiar si abuziva nu depaseste 30W, nu vorbesc de teste anormale de tortura, ci de utilizare la cositorire.

INSA in mod normal puterera de varf este 150W, iar curentul instantaneu poate ajunge la 12A in caz de control PWM al puterii.

Deci incontestabil ca nu se va degaja caldura sesizabila pe fir si contacte, pentru ca varfurile respective nu se mentin in timp ("mare bătaie de cap cu mufele și cablurile folosite, trebuia să susțină zeci de amperi timp nelimitat")

Insa contactele se pot degrada cand le depasesti capabilitatea, si atunci rezistenta de contact se multiplica si caldura degajata creste exponential, iar statia capabila de 150W output nu limiteaza cu nimic, deci incendiu se poate declansa.

Contactele din mufa letconului erau conform DS de 5A, in timp ce prin ele treceau in varfuri 12A... mie nu mi se pare bine.

Despre contactele din handpiece se poate spune exact acelas lucru, trebuie sa reziste la 12A peak/repetitiv.

Nu stiu daca asta este garantat nici pe original nici pe clona.

Nu am incercat sa desfac hand-piece-ul, macar al meu este original...

Oricum insa contactele din handpiece imi par ochiometric mult mai capabile decat cele din borna originala a letconului, deci nu cred ca aici este veriga slaba..

Daca eu as fi proiectat contactele, ma gandeam serios sa am suprafete mai mari de contact... sau macar mai mult de doua puncte de contact fizic pentru fiecare fir.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Până la incendiu, de la încălzirea contactelor din mâner sau de la mufă, o să se topească izolația interioară a firelor și o să intre în scurt deci ceva crapă pe alimentare.

Probabil sunt vârfuri ce ajung la 12A dar asta de îl am montat acum pe clonă a stat 90s scufundat în apă până la inelul de aluminiu și alimentat permanent cu 24V DC direct la mufă. Sursa arata 8.9A și firul se încălzise de muuult mai multe ori față de mâner.

Totuși cine ține vârful 90s in 231W !! și își face probleme pentru incendiu de la fire și mâner?

p.s: dacă mai stăteam 60s și nu crapa nimic, dacă, îmi puteam face liniștit un ceai cu apă încălzită de vârf.

Știu că o să spuneți că nu așa se face dar mă gândesc că JBC e oleacă mai cunoscută ca "cooperativa meșteșugărească  Radio progres" și dacă riscă ceva riscat pe "barba lor".

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Stefan, ce spui concorda cu realitatea.

La 24V si 8,9A inseamna ca sarcina are 2,7 Ohmi. Daca comutarea si traseele sunt neglijabile ca pondere, si tinem seama de 300 miliOhmi pe intreaga conectare, rezulta 2,4 Ohmi pentru rezistenta. Cele mai multe rezistente se incadreaza intre 2,4 si 2,6 Ohmi.... dar am masurat si 2,0 Ohmi la unele exemplare... de unde ziceam de 12A.

Rezistenta conexiunii de 300mOhmi inseamna contacte si firul letconului. Daca instalatia este in parametri buni contactele ar trebui sa fie sub 50mOhmi (sunt 4 inseriate pe intreaga cale)... asa ca restul este pe fir, deci din cauza asta s-a incalzit. Ideea este ca firul disipa peste 10% din energia care pleaca din statie, deci in cazul tau 30W+.

Totusi 90 secunde este imens... in exploatare reala dureaza sub 3 secunde de la ambient pana REZISTENTA  ajunge la temperatura de utilizare, singurul interval cand se extrag sute se Watti, apoi consumul se reduce pana la nici 10%.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu
3 hours ago, Dxxx said:

Daca eu as fi proiectat contactele, ma gandeam serios sa am suprafete mai mari de contact... sau macar mai mult de doua puncte de contact fizic pentru fiecare fir.

Iti dai seama ca ce spui nu e in concordanta cu politica chinezilor , acolo si un cm de cablu conteaza la economia finala a produsului

Link spre comentariu

@q_acdcnu știu nimic despre modelele enumerate însă am BK950D pentru lucrări rapide pe teren. O am din 2017 însă o utilizez foarte rar și pentru nimic pretențios. Nu mai rețin cum am făcut calibrarea cartușului T12 (venit împreunat cu statia) dar știu că mereu am simțit nevoie sa o butonez pe o temperatură mai mare sau mai mică, lucru pe care nu-l fac la alte stații staționare din dotare chiar și cu T12.

Poate modelele staționare de BaKon sunt mai bune că asta mobilă, oricum numele nu cred că îi vine de la o localitate din China ci de la mirosul de petrol chinezesc ce încă persista după atâția ani. :rade:

@Dxxx îți dai seama că nu avem ca scop "măsluirea" rezultatelor doar de dragul JBC-ului. Am mâner (impropriu spus mâne dar nici handpiece nu îmi vine să îi zic că îmi amintește ce o unealtă teribilă de la dentist) și original dar nu prea îmi vine să experimenteze pe el la că a costat. Am incercat să-l desfac ca pe ăla clonă, adică foarte ușor, dar se pare că în banii dați pe el au pus ceva mai mult lipici.

@FloreaIon ce bucata de fir de un cm că ăla e deja scump, nici măcar lipici nu au pus uniform pe toată suprafața pentru a nu se desface atâta de ușor. Totuși ce mă miră e că au pus un blocator anti-smulgere pentru firele din mâner, adică nu au făcut nod sau să le lase așa libere cum le e obiceiul. O alta minunăție e că în ambele părți, unde sunt firele lipite pe pinii mufei și pe lamele, au pus tub termocontractabil, la mufă din JBC original au tub doar pe doua fire.

Link spre comentariu
La 19.02.2021 la 17:15, Traian B a spus:

Ei,... deci cum este HDD-ul?

A cumparat careva macar dooj'da bucati la superoferta?

Am vazut ca numai la anuntul ala a vandut in final la f'o 350 de clienti, iar cand am verificat eu la acea vreme, avea zeci si zeci de alte anunturi cu HDD-uri d'alea bune si ieftine la superoferte de nerefuzat!

Hehe, se pare ca nenea de pe aliexpress e un escroc de prima mana :rade:

N-am inteles totusi ce castiga hotul asta ca banii stau la aliexpress si dupa ce se finalizeaza comanda cu ajungere la destinatie, se va face si plata.

Mie, de ex. site-ul imi da banu inapoi pe comanda facuta la hotul asta, comanda care nici macat nu apare ca mi-a fost livrata.

Link spre comentariu

De-a ungul anilor am vazut zeci de asemenea cazuri de vanzatori care ofereau produse fictive la preturi derizorii.

Un caz care imi atrasese atentia a fost al unuia care vindea chipurile tranzistoare MRF157 (2000 RON buc. la Digikey) cu 25 USD... si care a stat cu ele la vanzare vreo doua luni pana ce a disparut...

Acum 16 ore, maxente a spus:

N-am inteles totusi ce castiga hotul asta ca banii stau la aliexpress si dupa ce se finalizeaza comanda cu ajungere la destinatie, se va face si plata.

Pai e simplu: ameteste clientii (sau pe o parte dintre ei) pana ce dupa expirarea termenului limita in sistem trazactia este trecuta in mod automat in "Completed" si tot automat banii ii sunt virati in cont.

In cateva saptamani individul ala a avut mii si mii de "vanzari" si daca chiar si la numai una din 20 a incasat banii, e perfect pentru el...

Link spre comentariu

M-am uitat si eu pe aliexpress , am vazut ca s-a diversificat oferta de transformatoare de iesire , au aparut si mai mari , chiar parametrii "pe hartie "arata bine.......

In schimb vad ca transportul costa serios ........mai mult ca traful ...per total nu mai merita 

ex traf       38 euro 

transport   45 euro

https://www.aliexpress.com/item/4001127764697.html?spm=a2g0o.search0302.0.0.3029650873SAYX&algo_pvid=133ae0f2-e4da-469a-9bcb-0560253db326&algo_expid=133ae0f2-e4da-469a-9bcb-0560253db326-9&btsid=2100bb4916142479788391803ec0e7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Traian B a spus:

Pai e simplu: ameteste clientii (sau pe o parte dintre ei) pana ce dupa expirarea termenului limita in sistem trazactia este trecuta in mod automat in "Completed" si tot automat banii ii sunt virati in cont.

In cateva saptamani individul ala a avut mii si mii de "vanzari" si daca chiar si la numai una din 20 a incasat banii, e perfect pentru el...

Pffoai de mine, acum am dat peste o gramada de fantome, numai una si una cu oferte de nerefuzat. Daca dai o cautare dupa cuvantul atermiter gasesti numai hoti. Cred ca e acelasi țepar. Toate au reduceri de 65% :rade:

Editat de maxente
Link spre comentariu
6 hours ago, Усилитель said:

In schimb vad ca transportul costa serios ........mai mult ca traful ...

Probabil ca iti cer tie 40 pe transport, ei platesc 10-20, deci 20 profit fara bataie de cap. 

Cum pe tine te costa 40 probabil transportul, sansele sa inapoiezi sunt mici. Deci, profit face oricum. Si din transport, dar si din pretul produsului. 

Cand vinzi mii de biliboaşte... se aduna o suma frumusica. Plus costul vietii acolo. Cred ca e profitabil.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări