Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Degeaba cauți cu Google pentru că motorul de căutare de pe banggood funcționează bine pentru ce vor ei. Adică ce au de vânzare, nu pentru ce nu au. Pe banggood nu găsești atât de multe produse ca pe AliExpress sau eBay, vând în special doar ce știu și că se caută.

Ex: Dacă dai după 1602 imediat găsești ce trebuie.

Editat de Stefan
Link spre comentariu
Acum 48 minute, UDAR a spus:

Da , și îmi returnează același lucru . Niciun 1601 în primele câteva zeci de rezultate.

Pare ca totus nu au, motorul lor de cautare e destul de "sugestiv" in idea in care daca nu gaseste ceva insa isi da seama in general ce produs este iti recomanda produse din acea categorie. In cazul de fata stie ca "1601" este afisor (in cautare ai pus si cuvintele LCD si display) si incearca sa iti ofere alte module de afisaje. Din pacate fata de Ali sau Ebay au mai putine produse find mai mult un magazin decat o platforma de vanzari cum e Ali si Ebay.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Având în vedere că chinezul declară 18 comenzi şi nu dă nicio recenzie, eu nu aş comanda.Deşi nu există riscuri mari, tu dacă descoperi neconcordanţe faţă de ce declară pe site, îi deschizi ,,dispută,, vânzătorului şi el nu-şi poate primi banii.Ulterior se stabilesc termenii rezolvării disputei.Eu am comandat două tuburi ,,germicid,, cu ultraviolete de 30W şi unul a venit spart.Costa 6$ bucata, i-am deschis dispută chinezului şi i-am pus poză cu tubul spart, alături de cel bun.Am cerut banii pe cel spart, fiindcă nu fusese ambalat corespunzător, erau doar învelite într-o folie cu bule şi puse într-un plic.

După două săptămâni mi-au virat 6$ înapoi pe card.Un cunoscut de-al meu a comandat un refractometru pentru măsurat concentraţia de zahăr în miere şi a primit unul de alcool, la acelaşi preţ.A deschis dispută şi chinezul a spus că-i returnează jumătate din sumă şi poate păstra aparatul, care valorează totuşi 20$.Pe cel de alcool îl poate vinde cu câştig pe site-urile de comerţ şi comandă altul de care îi trebuia.

Link spre comentariu

Greu de spus daca e țeapă sau nu, prețul e dubios de mic dar până la urmă orice e posibil. Cine știe ce rebuturi au "recuperat" chinezii din fabrică.

La un kit de sursă reglabila mi-au lipsit tranzistorul final și un regulator de tensiune, am deschis disputa și am recuperat o parte din bani deși piesele erau câțiva lei.

Dacă ca prin minune comanzi și primești un astfel de HDD, sa nu îl folosești pentru backup-ul datelor importante sau ca singura sursa de backup. Am două HDD-uri similare de 1TB și foarte puțin folosite însă unul deja a devenit zgomotos și are moment când nu se inițializează.

Editat de Stefan
litere
Link spre comentariu
Acum 21 minute, maxente a spus:

Azi am dat peste un HDD portabil WD de 4T si 5T la niste preturi de nu iti vine sa crezi. Bașca mai vine si din Franta free shipping. E vorba de astea.

Hard de 4T la 208 lei, nu cumva e o tzeapa asta pe aliexpress. Vanzatorul are 0.0% Positive feedback :rade:

Ce parere aveti ?

Zice o vorba:

Daca e prea frumos sa fie adevarat, probabil e  mare pacaleala....

Link spre comentariu

Posibil să fie ,,solduri,, rămase de la depozite mari, acum cu SSD-urile, se mai ieftinesc astea dure...

Trebuie citit cu atenţie absolut tot ce scrie pe pagină, de exemplu eu căutam un E-book reader pentru soţie şi găsisem unele dubios de ieftine comparativ cu cele de la noi.Citind mai bine, am văzut că erau de fapt aparate cu mici probleme, neuniformitate la iluminare, unele fuseseră returnate şi prezentau mici urme de folosire, etc.Am ales să cumpăr unul nou de la noi, chiar dacă am dat dublu faţă de ce avea chinezul.

O dată am fost mai neatent şi am comandat un vizor de uşă cu cameră inclusă, crezând că vine şi cu unitatea internă ce conţine display-ul .Nu era de fapt decât vizorul, m-a derutat poza în care chinezul prezenta tot ansamblul.După câteva zile în care chinezul mi-a dat mesaje pe contul Aliexpress (iar eu nu mai intrasem acolo), chinezul m-a sunat direct pe numărul de telefon, vorbind o engleză greu de înţeles, dar din care am înţeles că eu comandasem doar vizorul, nu şi unitatea.

I-am spus că vom comunica doar prin scris, fiindcă nu vorbeşte bine engleza, apoi am convenit să anulez comanda.

A fost foarte cooperant, mi-a oferit (culmea !) şi nişte puncte bonus pentru ,,tranzacţia,, avută, deşi el n-a câştigat nimic.

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Stefan a spus:

Dacă ca prin minune comanzi și primești un astfel de HDD, sa nu îl folosești pentru backup-ul datelor importante sau ca singura sursa de backup. Am două HDD-uri similare de 1TB și foarte puțin folosite însă unul deja a devenit zgomotos și are moment când nu se inițializează.

Am comandat cooler-u asta, ca tot imi trebuie mie sa fac niste experimente cu un amplif clasa A, sa vad cum disip caldura.

Acum, daca oi primi niste cartofi prajiti si nemancati de o saptamana, ma gandesc ca nu o fi paguba asa mare la 47 de lei cat am dat pe el.:rade:

Editat de maxente
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 06.12.2020 la 13:36, core a spus:

Exista un extensie de filtrare a rezultatelor dupa locatia de unde trimite, foarte util pentru a gasi in depozitele din Europa.

Este doar pentru Chrome si se chiama AliExpress Shipping Filter. Functionalitatea nu e perfecta, mai ales cand sunt multe pagini, pentru ca daca prima pagina filtreaza tot, nu se mai vad restul de pagini, dar cu putina indemanare la schimbarea cuvintelor cheie, se gasesc rezultatele.

Arata cam asa:

https://ibb.co/30xyQtb

https://ibb.co/SmKYHcx

Nu mai dau de extensia asta pentru chrome. Stie cineva pe unde o gasesc sau mai exista alta ca asta ?

Multam.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări