Stefan Postat Noiembrie 28, 2020 Partajează Postat Noiembrie 28, 2020 Da, a fost livrat la ușă că un colet intern. La începutul anului am avut o situație când a sosit SMS-ul dar nu a venit curierul cu coletul, am sunat la Fan și au zis că nu m-au găsit acasă. Am cerut livrare in ziua următoare dar coletul nu a mai apărut. Până la urmă am aflat că au trimis coletul înapoi, după două săptămâni s-a întors fix același colet adus frumos la ușă. A fost un caz fericit. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 28, 2020 Partajează Postat Noiembrie 28, 2020 Ai scapat si de vama?Foarte ieftin!Acu nu stiu ce mufa ai ca sa se poata imperechea cu una pereche pe carcasa.Daca poza e a sculei tale ce mufa cere? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Inca din urma cu vreo doi ani am observat ceva foarte interesant pe aliexpress... Avem un produs de cumparat, sa zicem niste tranzistoare... In acest exemplu se cumpara la set de 5 tranzistotare, deci 1 buc. produs = 1 set de 5 tranzistoare, si costa 2,73 USD bucata (adica setul de 5 tranzistoare) plus 0,95 transportul = TOTAL 3,68 USD: Pana aici este ok, insa la acest pret as vrea sa cumpar mai multe, deci maresc cantitatea la -sa zicem- 2 seturi... si instant costul transportului devine altul, adica mai mare, in acest caz concret costul transportului pentru 2 seturi urca de la 0,95 USD la 3,68 USD : Bineinteles, cresterea de aproape 4 ori a pretului transportului face ca achizitia a 2 seturi sa fie este total neconvenabila, astfel incat dau click pe "-" si astfel revin innapoi in ceea ce priveste cantitatea comandata, de la 2 seturi revin la 1 set ... Surpriza!!! - cantitatea revine la 1 set insa costul transportului ramane neschimbat, adica desi este specificata cumpararea a doar 1 buc. totusi costul transportului ramane acelasi ca pentru 2 buc., ramane cel anterior de 3,68 USD corespunzator expedierii a 2 buc. si nu revine la cel de 0,95 USD corespunzator cantitatii modificate de doar 1 buc. : Daca nu as fi atent si acum adaug in cos cantitatea respectiva de 1 buc, se adauga cu exact acest cost incorect mai mare al transportului corespunzator expedierii a 2 buc., iar in loc de a avea specificat in cos pretul de 2,73 USD al 1 buc. produs + 0,95 USD transportul pentru 1 buc. produs = total 3,68 USD, in cos este specificat in mod gresit un produs + costul transportului a DOUA produse, adica 2,73 + 3,68 = 6,41 USD: Mai departe, la check-out ramane specificat acest pret umflat ce include un cost de expediere artificial mai mare: Am observat asta inca de acum 2 ani pentru diverse produse (nu a contat ce anume si nici daca era la buc. sau la set de mai multe buc.), azi am verificat cu chiar produsul de mai sus iar situatia este aceeasi. A mai observat cineva aceasta problema "chinezeasca"? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 @Traian Bașa pățesc și eu de un an și ceva, cum vreau sa comand mai mult cum crește exponențial (nu se dublează) prețul transportului exponențial dar se schimbă și "curierul". De cele mai multe ori am comandat și așa pentru că e enervant să dau și să aștepte mai multe comenzi separate. Oricum parcă preturile pe AliExpress au devenit tot mai mari. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 (editat) Solutie/explicatie: - repetati exact ce a fost descris, dar fiti atenti NU LA SUMA de la "shipping" ci fiti atenti la ce scrie dupa suma. In general veti vede ca la 1 lot aveti transport de genul "Cainiao economy" sau "China mail ordinary small packet" etc, care inseamna cea mai ieftina expeditie, care nu are tracking. - dati mai multe loturi si fiti din nou atenti acolo, dupa suma mai mare. Probabil veti vedea "China registered mail" sau "Aliexpress standard shipping" care amandoua sunt cu tracking in mod normal. Este evident ca serviciul este mai scump. Dar cand ridicati pachetul il si scaneaza si intra in sistem ca l-ati ridicat - deci vanzatorul poate dovedi ca pachetul a ajuns si nu piede banii daca cumparatorul declara fals ca nu l-a primit. ESTE LOGIC ca la mai multe loturi valoarea este mai mare si vanzatorul vrea sa se asigure - EXCEPTIE: sunt vanzatori care pun preturi mult mai mici ca oricine, dar "paseaza" mare parte a costului in transport... adica vor sa te atraga la oferta lor, apoi constati ca nu e mare afacere -> asa considera ei... La astia de multe ori nu exista corelatia. Si solutia: - daca mariti cantitatea si costul transportului nu va mai atrage NU MICSORATI CANTITATEA, ci dati refresh la pagina -> aveti din nou pretul mic de transport. Editat Decembrie 4, 2020 de Dxxx Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 (editat) Am prins si eu chinezi din astia de care spune @Traian B mai sus si procedez altfel, imi trebuie 5 bucati, pai simplu, fac 5 comenzi separate cu transportul ala free sau minim la fiecare. Nu ma intereseaza ca la transportul ala free sau minim vine mai greu, pentru mine, tot ce comand de la chinezi, sunt curiozitati si nu imi trebuie urgenta la livrare. Marea majoritate a chinezilor de la care am comandat asa mi-au pus toate bucatile in acelasi colet, dar am prins si un chinez care mi-a facut 5 pliculete separate asa cum am facut si eu 5 comenzi separate. Toate au venit impreuna. Editat Decembrie 4, 2020 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Stefan, problema semnalata de mine mai sus nu era cresterea pretului transportului. Problema era ca la cresterea cantitatii pretul transportului creste corespunator cresterii cantitatii de produse (ceea ce este normal!) dar daca apoi se revine si se scade innapoi cantitatea, acel pret de transport nu mai scade ci ramane la valoarea mare (sau la valori mai mari). Adica cresc cantitatea de la 1 buc. la 2, 3, 4 buc., etc, si creste pretul afisat pentru transport, ceea ce este normal. Daca apoi insa scad innapoi cantitatea pe care vreau sa o cumpar (la 3, apoi la 2, apoi la 1 buc.), pretul transportului nu revine si el la aceleasi valori anterioare odata cu reducerea cantitatii, pretul transportului ramane "in pom"! Initial aveam in cos 1 set de tranzistoare avnd pret transport 0,95, dar dupa ce am trecut la 2 buc si apoi am revenit inapoi la aceeasi 1 buc. aceeasi cantitate de 1 set avea acum nu 0,95 transport, ci 3,68. Din ce am putut sa-mi dau seama ca se intampla, este ca initial in anunt se specifica in mod implicit implicit un (poate cel mai ieftin) transportator pentru cantitatea initiala de 1 buc. (era Cainiao Super Economy in cazul de mai sus), apoi odata cu cresterea cantitatii se schimba automat si modalitatea de transport catre un alt transportator (mai scump, Alixpress Express Standard Shipping in cazul de mai sus). Insa la revenirea si reducerea cantitatii la aceleasi valori anterioare (la 1 buc. mai sus) transportul nu mai revine automat la transportatorul implicit (mai ieftin)! Adica practic transportul evolueaza in mod automat odata cu cresterea cantitatii catre mai scump conform restructiilor de transport existente, dar nu si innapoi catre cei mai ieftini atunci cand cantitatile se reduc... Deci daca nu esti atent la "plimbarile" prin cantitati atunci cand incerci sa afli costurile, te poti "arde" pentru ca la cresterea cantitatii se schimba automat transportatorul catre altul mai scump, dar la scaderea cantitatii transportatorul nu se mai modifica automat catre cei mai ieftini, ci ramane setat in continuare pe transportatorul mai scump ;-) Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 (editat) Referitor la comenzile de la chinezi, acu câteva zile comand nişte brichete de făcut farse (din alea de te curentează când apeşi butonul) şi după ce bifez comanda, mă pomenesc a doua zi cu chinezul că-mi trimite mesaj.Cică el ar pierde 2 $ cu comanda mea şi să-i mai dau bani dacă mai doresc să trimită coletul.I-am dat cu flit, nu neapărat pentru dolarul cerut în plus, ci pentru gestul de a cere ceva în plus faţă de ce ai afişat iniţial pe tarabă.Credeam că va anula comanda, dar acum văd că-mi apare ca fiind procesată.Nici nu mă interesa dacă o anula, vorba lui maxente, erau nişte mofturi nu chestii importante... Citind ulterior toate recenziile clienţilor chinezului în cauză, am văzut că erau mai mulţi clienţi care reclamau că respectivul avea obiceiul să revină ulterior plasării comenzii cu mesaje în care cerea unul-doi dolari în plus, cică din cauza măririi taxelor poştale.Ce e curios, e că nu opera modificarea vizibil la preţ, să fi adăugat acel dolar cauzat de ,,mărire de taxe,, la preţul afişat, în mod transparent, nu cu şmecherii... Editat Decembrie 4, 2020 de validae Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Întotdeauna când caut ceva aleg cele mai avantajoase oferte,le compar ca și preț,ca și calificativ al vânzătorului,văd feedback-urile,merg până la confirmarea plății daca apare ceva neconcordante anulez tranzacția. Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Am avut și un variator de turație ,o cască handsfree ,erau defecte am vb cu chinezii le-am trimis filmare cu funcționarea defectuoasă,mi-au returnat banii.Intotdeauna am vorbit respectuos cu ei ,ei la fel cu mine.Si ei îți acorda calificative pe care le vad vânzătorii când tranzacționezi cu ei și știu cam cum pot tranzacționa cu tine cât de încredere ești. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 @validae n-am prins pana acum din astia, dar banuies ca daca acel chinez prinde cativa gusteri mai face si el de o saramura. Asa trebuie, dat flit la aia care cer in plus fata de oferta dupa site. Ce treaba am eu ca pierde el nu stiu ce suma, eu am comandat conform site-ului. Nu-i convine, sa schimbe tarifele daca chiar e in pierdere. 1 oră în urmă, Traian B a spus: Initial aveam in cos 1 set de tranzistoare avnd pret transport 0,95, dar dupa ce am trecut la 2 buc si apoi am revenit inapoi la aceeasi 1 buc. aceeasi cantitate de 1 set avea acum nu 0,95 transport, ci 3,68. Intr-adevar asa este, am observat si eu asta si daca nu esti atent te arzi la transport, dar @Dxxx a zis bine, daca dai refresh la pagina, transportul revine la pretul ala minim. Cine nu e atent o ia in mana ! Link spre comentariu
core Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Exista un extensie de filtrare a rezultatelor dupa locatia de unde trimite, foarte util pentru a gasi in depozitele din Europa. Este doar pentru Chrome si se chiama AliExpress Shipping Filter. Functionalitatea nu e perfecta, mai ales cand sunt multe pagini, pentru ca daca prima pagina filtreaza tot, nu se mai vad restul de pagini, dar cu putina indemanare la schimbarea cuvintelor cheie, se gasesc rezultatele. Arata cam asa: https://ibb.co/30xyQtb https://ibb.co/SmKYHcx Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 @core ce zici tu acolo se numeste plugin pentru chrome si se gaseste aici pentru cine doreste Multam de info ! Link spre comentariu
woodyteo Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 (editat) 1 oră în urmă, maxente a spus: @core ce zici tu acolo se numeste plugin pentru chrome si se gaseste aici pentru cine doreste Multam de info ! Chiar voiam să întreb, pentru desktop nu există, de mult caut așa ceva, dar uite că acum mi-ați pus pe tavă. Mulțumesc mult! Editat Decembrie 6, 2020 de woodyteo Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 A folosit cineva programul AliRadar?Am vazut cativa rusi ca il apreciau. Link spre comentariu
Postări Recomandate