Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Acum 1 oră, manolo a spus:

Nu cred ca sunt originale,am verificat un IRF3205 cel original e scris cu laser iar al chinezului cu vopsea.

Unde ti se pare tie vopsea acolo ?

Daca te uiti mai atent in poza se vede clar ca e gravat cu laseru.

Eu ma uitam, de curiozitate, la IGBT-ul asta si la cate feedback-uri am citit, toti spun ca sunt originali. Multi spun ca le-au bagat in invertoare si sunt ok.

Link spre comentariu
2 hours ago, valivoi said:

In ultimile 6 luni vad ca are feedback pozitiv 3023,neutru 21, negativ 18,per total 99,5%,magazin deschis de 6 ani jumate, mie imi pare ok.

Nu stiu cum dau altii "feedback", dar eu dau la primirea pachetului. Care poate fi la saptamani-luni pana folosesc obiectul comandat.

Iar daca il testez la receptie si nu e bun sau e defect, apoi nu dau nici un "feedback". Caci cel negativ se intoarce impotriva ta daca dai prea multe. Cel mult incerc sa-mi iau banii inapoi daca suma e importanta.

Per ansamblu, iese ca e vanzator de treaba, nu?! Ceea ce poate fi departe de realitate.

Link spre comentariu

Aliexpress = loterie cand vine vorba de semiconductori de putere / raritati.

@maxente in weekend am comandat mai multe componente printre care si IGBT-urile FGH40N60SFD de la KUK Store.

La 7,2 lei bucata (10buc) eu zic merita sa risti, nu sunt sigur daca sunt originali dar eu zic ca o sa-si faca treaba. Eu nu o sa-i folosesc in invertor de sudura. 

Link spre comentariu

Aia e clar ca e loterie, merge incercat macar asa de curiozitate. Si vorba aia, cate prostii am facut eu pana acum (dolari dati pe diverse componente luate de curiozitate), inca una nici nu mai conteaza daca o fac :rade:

O sa incerc sa iau niste 2sc5200 plus perechea si niste 2sa1941 plus perechea, sa ma joc intr-un amplificator auto care are finalii prajiti si sta degeaba.

L.E. La unele igbt-uri pot comanda si compara cu unii originali de la mama lor onsemi luati ca sample.

Editat de maxente
Link spre comentariu

@dan_b11 poti comanda fara probleme, nu sunt restrictii la vama. In dec anul trecut am comandat Li-Ion 18650 si nu a comentat vamesul.

A fost o perioada cand erau ceva belele cu Li-xx pe avion, cel putin asa mi-a zis chinezul intr-un mesaj in care justifica de de ce a lipit un sticker peste Li-Ion cu scrisul Ni-MH (nebun).

Editat de Stefan
Link spre comentariu
La 13.10.2020 la 1:41, Mircea a spus:

Nu stiu cum dau altii "feedback", dar eu dau la primirea pachetului. Care poate fi la saptamani-luni pana folosesc obiectul comandat.

Eu dau după ce fac o probă. E drept că nu iau cine știe ce. Un Nano, ceva module GSM, porcarii. Unii dau cinci stele că le-a ajuns coletul, dar sunt puțini care prezintă măsurători sau alte detalii. 

Link spre comentariu

Nu vreau pentru masurarea temperaturii corporale, ca sunt satul de cate ori mi-o masoara paznicu cand intru in penny :rade:

Exact pentru atelieru de fiare vreau sa iau termometrul, sa sondez diferite radiatoare sau componente in timpul functionarii.

La genul de termometre, cum ai dat primul link, ma uitam si eu. Merge si al doilea model, o sa mai studiez sa vedem ce mai zice lumea.

Mersi.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări