Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumparati de pe aliexpress ?

Postări Recomandate

Nu stiu cum e acolo. Eu nu am platit vama la nimic de pe aliexpress. Am platit la chestii luate din usa, cu toate ca e la doi pasi si vanzatorul iti zice ca e tot platit, cand vine fedex-ul la usa te mai taxeaza si aia.

Pe toate pachetele de la alixprs scrie gift si intotdeauna e trecuta o valoare mult mai mica pe eticheta plicului. Daca am dat 2$ pe plic e trecuta valoare 2 centi sau de genul. Mai mult ca sigur ca exista niste acorduri de reciprocitate privind vamuirea coletelor de tip plic sub o anume valoare sau a transportului aerian.

Incercati sa comandati ceva cu shipping free in mai multe exemplare, sa vedeti ce repede apar si costuri de shipping.

De multe ori pt maruntisuri fac aceeasi comanda de mai multe ori cate o bucata ca sa se inregistreze free shipping.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, valivoi a spus:

Asta este pagina mea de comanda,in chenar linga visa este si simbolul mastercard

Capture.PNG

Am facut o simulare pentru a se vedea mai bine

Ok. m-am lămurit și liniștit acum. Nu am trecut de pasul ăsta cu datele personale și metoda de plată, am vrut mai întâi să mă documentez. O să fac și eu o simulare să mă învăț.

Mulțumesc pentru amabilitate! 

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca automat coletele aliexpress sunt marcate "gift"?Mai demult auzisem de intelegeri.Gen "trece valoare mica" pentru a nu fi vamuit...

Personal n-am avut inca curaj sa fac comenzi.Ba am vazut ca unii sunt fani ebay.Ziceau ca sunt mai siguri la chinezarai acolo.In sensul rezolvarii unor eventuale reclamatii.

Cele mai multe nemultumiri/tzepe se pare sunt la bangood.Legate de marfurile expediate din China.Nu cele din depozitele UE.Alea sunt cam gata vamuite si exista fizic.

Nu stiu daca e oka dar mi s-ar parea utila o rubrica,pe forum,cu achizitii verificate si aprecierea calitatii.Ma refer strict la electronice si chestii anexe acesteia.

Link spre comentariu

Pai tocmai la banggood am facut comanda.Am comandat 3 chestii.Una din ele nu era pe stoc si mi-au zis daca vreau sa mai astept sau sa-mi dea banii inapoi.Am cerut banii si mi-au bagat banii inapoi in cont.Am platit cu paypal.Ce e naspa e ca la fiecare produs platesti taxa transport.Ma asteptam sa faca un colet si sa platesc un transport deoarece le-am comadat toate odata.Acum sa vedem ce ve fi.

Link spre comentariu

Eu am platit TVA in vama la produs cumparat de pe aliexpress, produsul avand valoarea de achizitie pe aliexpress de vreo 39 USD si fiind expediat din Singapore.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sorinpavel a spus:

Pai tocmai la banggood am facut comanda.Am comandat 3 chestii.Una din ele nu era pe stoc si mi-au zis daca vreau sa mai astept sau sa-mi dea banii inapoi.Am cerut banii si mi-au bagat banii inapoi in cont.Am platit cu paypal.Ce e naspa e ca la fiecare produs platesti taxa transport.Ma asteptam sa faca un colet si sa platesc un transport deoarece le-am comadat toate odata.Acum sa vedem ce ve fi.

Păi nu trebuie să considerăm aceste site-uri ca pe un singur magazin unitar, ele sunt doar ,,hosting,, pentru mai multe zeci/sute de magazine mici, oferindu-le intermediere şi spaţiu publicitar.Deci e posibil să fi comandat cele trei produse la trei comercianţi diferiţi, toţi fiind găzduiţi de site-ul ,,banggood,,.

Link spre comentariu

De obicei nu e trecuta valoarea reala, cel putin eu dupa vro 40 de comezni de pe Ebay nu am primit nici un colet cu valoarea reala trecuta. Problema este ca daca produsul este semnificativ mai scump (+20$) te poti trezii cu o valoare trecuta gen 15$ insa tu real ai platit 50$, doar ca din cauza acelor 15$ trecuti pe colet ti se va cere factura / extras din paypal unde o sa apara valoarea reala de 50$ si platesti taxele pt 50$.  Eu pe Ebay cand comand ceva mai scump de 20$ ii scriu intai vanzatorului si il intreb daca e dispus sa treaca sub 10$, in general 70% din iei accepta, cel mai recent colet in felul asta a fost un display Epaper in valoare de 60$ insa am vorbit in prealabil cu vanzatorul si a acceptat ca pe colet sa treaca 7$ :).   

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu
1 oră în urmă, sorinpavel a spus:

Si pe colet era trecuta valoarea reala?

Este foarte probabil ca valoarea era declarata de catre expeditor in actele de expediere (la fel am fost obligat sa declar eu cand am expediat din Ro in afara), insa de la vama (postei) am primit email cu detaliile expeditiei (tracking nr.-ul si tara de expediere) solicitandu-mi-se sa declar continutul si sa trimit actele necesare.

Link spre comentariu

Într-un final am încheiat și eu tranzacția, am achitat cu cardul MasterCard valoarea a 105$ , aproximativ 481 lei care văd că acum sunt blocați de bancă. Valoarea totală a coletului era de aproximativ 108$ dar am avut un bonus de 3$ fiind la prima tranzacție.

Acum ce urmează, trebuie să mai fac ceva sau aștept ? Cei ce livrează coletul trebuie să-mi dea vreun mesaj pentru confirmarea comenzii, mă sună cei de la curier? Vad ca transportul este între 4 și 7 zile, poate dura mai mult?

Link spre comentariu

Apropo de comenzi de pe aliexpress. Am niste comenzi de peste doua luni de zile la care nu am primit nimic. Nici nu stiu daca oi mai primi ceva.

Voi, care ati mai facut comenzi in prioada asta, ati mai primit ceva, cum stati cu ele ?

Acum 5 minute, sorinpavel a spus:

Si cam ce taxe ar fi sa zicem pentru un colet de 80 euro?

Platesti TVA la suma aia si ce depaseste 150$ parca, se mai adauga taxe vamale adica inca 16% din valoare

Editat de maxente
Link spre comentariu
Acum 12 minute, maxente a spus:

Apropo de comenzi de pe aliexpress. Am niste comenzi de peste doua luni de zile la care nu am primit nimic. Nici nu stiu daca oi mai primi ceva.

Voi, care ati mai facut comenzi in prioada asta, ati mai primit ceva, cum stati cu ele ?

Platesti TVA la suma aia si ce depaseste 150$ parca, se mai adauga taxe vamale adica inca 16% din valoare

Aha nu e chiar de speriat.Mai platesti si curierul din romania daca ai platit transportul la ei?

Link spre comentariu

Cand iei cu curier gen DHL, FEDEX etc. dupa ce fac ei vama, iti vine coletul la usa adus de ei.

Vezi ca aia de la DHL sunt magari rau, iti cer tot felul de tampenii sa le dai prin email cod EORI, declaratia pe propria raspundere, copie CI etc. daca vrei sa platesti tu vama. Daca te sperii si te enervezi cu toate tampeniile astea (cam asta e strategia lor de fapt) iti da optiunea a doua sa iti faca ei vama in numele tau contra cost ( 80 de lei + TVA ) pe langa taxele vamale.

Cei de la FEDEX nu mi-au facut asa ceva, am platit taxele vamale, fara nici un leu in plus, la livrarea coletului de catre curier cand mi-a ajuns coletul la poarta.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări