Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent dioda DRD3

Postări Recomandate

Asa cum spune si titlul, va rog sa-mi spuneti un echivalent pentru dioda tip DRD3. Eu nu am gasit nici macar un datasheet pe net despre ea. Este folosita in kitul de 15W de la IPRS Baneasa.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_b11

4

• doru3160

4

• Nostalgic

2

• Spitfire

1

DRD-urile sunt zennere. Daca bine tin minte, DRD3 este de 1,4V, deci o poti inlocui cu 2 diode obisnuite. DRD4 poate fi inlocuita cu 3 diode.

Link spre comentariu

E putin probabil sa fi folosit un tiristor in kitul de 10-15W de la IPRS...omul spune clar, cauta echivalent dioda, asa ca tiristorii nu intra aici in discutie, chiar daca ii cheama la fel ca pe vechile diode de la IPRS.

Link spre comentariu

DRD3 este o dioda comunista si se poate inlocui cu doua diode inseriate....exact cum a zis @doru 3160

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Harhas Florin a spus:

Daca era tiristor trebuia sa aiba trei terminale.

Este o dioda compensata termic si se poate inlocui, cum a spus si nostalgic, cu trei diode inseriate.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am gasit una prin cutii iar pentru a doua(la al doilea modul de 15W) o sa foloseasca, colegul(intrebarea era pentru un coleg) doua inseriate.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, dan_b11 a spus:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am gasit una prin cutii iar pentru a doua(la al doilea modul de 15W) o sa foloseasca, colegul(intrebarea era pentru un coleg) doua inseriate.

De ce 2? Asta ai inteles din tot ce s-a postat?

Link spre comentariu

Din tabelul pus de doru3160 cam asa inteleg eu DRD1V4 echivalent 2x1n400..
Pe cea masurata de mine intr-adevar multimetrul arata 1,4-1,5V, poate doua sunt prea putin, insa 3 sunt un pic prea mult poate(0.6*3=1.8V). Nu stiu care varianta e mai buna.
Ramane sa vada colegul cum se comporta. Ieri, inainte sa-mi raspundeti a pus una singura si a zis ca se cam incalzea.

Link spre comentariu

Oare pe vremea aceea oamenii gandeau altfel? DRD inseamna "dioda referinta direct". De ce DRD2 nu ar insemna "doua diode" si DRD3 nu ar insemna trei diode? Cred ca erau ingineri nu artisti!

Hai la tabelul lui Doru. Eu zic fara sa caut ca erau puse caderile de tensiune pe la 3 curenti. Derulez si vad: la 0,1mA, la 1mA si la 10ma. Luam valoarea de mijloc si maximele:

DRD1-0,74v      DRD2-1,5V       DRD3-2,18V.

La scoala se invata caderea de tens pe o jonctiune cu siliciu 0,6V in unele variante si 0,7V in altele. De fapt corect este sa iei caracteristica din catalog, sa alegi in curent si ai valoarea cu zecimale.

Ne intoarcem la DRD3:   2,18/0,7 cel mai apropiat este 3 si nu 2. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări