Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impamantare de 1.5mmp. Ar trebui sa schimb?

alinescoo

Postări Recomandate

Uite si extrasul din i7/2011 care iti confirma acest lucru:

Pana in 16mmp conductorul de PE trebuie sa aiba aceeasi sectiune cu conductorul de faza.5aa24241ec657_sectiuneminicaconductorPE.jpg.3a7964ed42720edf1e5b95520dc1ea82.jpg

Link spre comentariu

Ai inteles bine  conductorul de faz a L(L 1 L2 L3) -nul N- nul de protectie PE pentru sectiuni 16 mm2 Cu vor avea obligatoriu aceeasi sectiune.Colegii nu ti-a precizat pentru ce curent sa fie intreruptorul diferential -si ce curent de defect ,pentru o dimensionare corecta a conductoarelor instalatiei electrice se urmareste o functionare intrun regim termic stabil fara depasirea  temperaturii maxime admisibila(60 gr c pvc),fara depasirea caderii de tensiune pe lungimea (f+n) cunductorului ,in cazul cind circuitul  se continua cu un conductor mai subtire  siguranta va fi dimensionata pentru a proteja conductorul cu sectiunea mai mica .In cazul unui defect de izolatie ,scurtcircuit, curentul electric sa admitem ca va circula prin conductorul de faza si nul de protectie deci in cazul nostru dimensionam siguranta  pentru 1,5 mm2  daca tot ati pomenit deI7  nu sunt tabele in care se da sectiune conductor numarul de conductoare  din tubul de protectie diametru tubului de protectie  curentul maxim admisibil  ?

Link spre comentariu
La 3/8/2018 la 11:24, alinescoo a spus:

Si o intrebare de curiozitate, avand in vedere faptul ca impamantarea e mai subtire ca si faza, ce efecte negative poate avea lucrul asta avand in vedere electronicele conectate la prize care insumeaza undeva la 5-600W?

asupra  electronicelor nu prea are efect pt ca impamantarea se pune ca scop principal pt protectia la electrocutare a persoanelor ... si, din punctul  asta de vedere unele nu ai nici o treaba cu priza de pamant cum ar fi laptop-ul, incarcatorul de telefon, televizorul ... etc ... pt  ca astea nu il folosesc ...  doar cele cu stecher sucho cum ar fi: un calculator desktop, masina de spalat, frigiderul, boiler electric, fier de calcat, centrala termica .....
eu personal mi-as pune 2,5 pt faza si nul si de 4 pt impamantare sau chiar 4 peste tot dar n-as vrea sa fie cineva langa mine sa ma auda cand injur  cand montez prizele :rade:
ca sa mai schimbi acum  mie mi se pare cam dificil dar cred ca o siguranta diferentiala se merita pusa pe general adica  langa tabloul de sigurante inaintea acestuia ....

daca stai sa te gandesti pe vremea raposatului multi nici nu auzisera de impamantare la prize, aveau 2 sigurante una pt priza si una pt lumina si alea cu patroane care erau carpite cu cat mai multe lite sau cuie sa nu mai arda asa de repede incat intai se topeau conductoarele iar sigurantele ramaneau intacte :aplauze  frigiderul, masina de spalat si boilerul legate la prize simple nu sucho iar cei mai meseriasi electricieni mai montau cate o priza sucho si faceau un strap pe  priza si legau si bornele de la protectie la nul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări