Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Anodizare panou de aluminiu

vlad228

Postări Recomandate

Si pentru dimensiunea asta va cerut 100 euro ?? 

Ma interesez si va dau un raspuns maine daca pot sa va ajut cu eloxarea

Editat de flo_tiesto
Link spre comentariu

Eu am facut la o firma in Cluj si a iesit relativ bine 

Neaparat suprafata sa nu fie zgariata , slefuita  ca va ramane asa si dupa eloxare 

spw4s7.jpg

Link spre comentariu

Arata foarte bine piesa anodizata. 

Am gasit sa cumpar acest panou de aluminiu la o firma care debiteaza la comanda placi de aluminiu. Abia ieri dimimeata am dat comanda si am facut plata. Sper ca in 2 zile sa ajunga (prin curier).  Atunci voi vedea cat de seriosi sunt si daca placa prezinta zgarieturi. 

Ca si tratament, dupa ce o primesc, vreau sa o slefuiesc un pic pentru a capata aspectul de sablat - atasez mai jos o foto in care se observa acel aspect (dar acest pas nu e absolut necesar daca reusesc, totusi sa obtin anodizarea in negru) 

Abia astept o cotatie. 

Va multumesc inca o data. 

0100210_intl_ipic1.jpg

Link spre comentariu

Presupun ca asa ceva cauti tu ca exemplu. Aparatul e fiio e10k daca vrei sa vezi finisarea mai bine. Se pare ca ei au ales vopsea peste anodizare.

Cu vopsire electrostatica de ce nu ai luat in calcul sa gravezi dupa vopsire astfel incat sa nu mai intre vopseaua in santurile scrisului.

A4P0_1_20141227124382176.jpg

Link spre comentariu

Da, acela este aspectul maxim pe care mi-l doresc. 

Practic, in functie de ce rezolv cu anodizarea, vad 3 solutii:

1) Culoare natur si panoul sablat, apoi gravat, iar santurile gravurii le incarc cu vopsea neagra. 

2) Panoul anodizat negru si apoi gravat. 

3) Panoul sablat/slefuit pentru aspectul de mai sus urmat de anodizare si apoibde gravare. 

Varianta a treia mi-o doresc cel mai mult, dar voi accepta oricare din celelalte doua variante. 

M-am gandit si la vopsire electrostatica urmata de gravare, dar nu stiu cum se va comporta stratul de vopsea in timpul gravarii si efectuarii decuparilor necesare pentru display, encoder, buton on/off. Ma gandesc ca e posibil ca vopseaua sa "sara" pe alocuri, iar marginile sa para ciobite. 

Link spre comentariu

Multumesc pentru link. 

Arata foarte bine radiatoarele eloxate. Astept sa vad si ce cotatie obtine colegul flo_tiesto si ii voi contacta si pe cei de la bando. 

Multumesc! 

Link spre comentariu

Am eloxat si eu multe piese in anii 80. Suprafata trebuie prelucrata definitiv inainte de eloxare. Tratarea scurta cu NaOH diluat si spalarea se fac inaintea anodizarii. Anodizarea, cu catod din plumb, are loc in solutie de acid sulfuric rece,  mentinuta sub 15oC pentru a obtine un strat de oxid poros mai gros. Daca se doreste colorarea, obiectul anodizat se spala cu apa rece si, inainte de a se usca, se introduce in solutia de colorare rece. Pentru culoare neagra se poate folosi un colorant negru pentru fibre textile. Dupa ce sta un timp suficient, foarte lung pentru negru, solutia cu obiectele in ea se incalzeate pana la fierbere. Porii din oxid, cu particulele colorate in ei, se inchid. 

Link spre comentariu

Mie cam asa ceva imi iese. Dar nu obligatoriu.

IMG_20170514_210101.jpg

IMG_20170514_210128.jpg

IMG_20170514_213717.jpg

Se mai poate grava si cu laser daca suprafata este adonizata(eloxata). Am realizat ceva de genul...

DSC_0440.JPG

Editat de vivian
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări