MifTy Postat Iunie 22, 2007 Partajează Postat Iunie 22, 2007 vreau să upgradez sistemul de bază, adică placa de bază, procesorul şi memoria. placa video e nevoie deci să fie onboard, dar NU un ati, sis sau alt chipset funcţional doar în windows!!! în plus, mă interesează o placă de bază pe care să pot pune mult ram (cel mai facil mod de mărire a performanţelor globale al sistemului), care să aibă pciexpress (următorul upgrade la sistem!!), şi să aibă şi un canal ATA. asta ca să pot folosi încă prezentul hdd şi dvd-writer... suma disponibilă: maximum 7 milioane. posibil şi 750 roni (aka 7 milioane jumate). m-am uitat puţin pe dcshop.ro să-mi fac ceva idee... şi acum mi-e greu să aleg între intel şi amd :smt005 ce părere aveţi, pe ce mână aţi merge??? intel: amd: nu vă miraţi prea tare... tehnic aş înclina spre amd (memorie mai rapidă, deci o performanţă ceva mai bună). însă depinde şi de ce modele de plăci de bază sunt disponibile pe situl sus-amintit. voi ce-aţi recomanda (magazine şi configuraţii)?? :prayer: Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 22, 2007 Partajează Postat Iunie 22, 2007 cam nasparlii zic eu,ambeleeu recomand sa-ti iei 2xcore indiferent daca e pe amd sau intel,insa intel mi se pare mai bun(chiar daca fiecare are sub 2g,da se duc cu oc destul de mult,peste 1,5x) mb neaparat sa suporte ddr800(preferabil 1000),indiferent daca-ti iei memorii la viteza mai micadc shop e scump in general,mai bine fa-ti-l u pe componente,orienteaza=te aici dupa preturi:(reclama:sitax.ro are preturi decente)am p cineva in lista care distribuie inteluri,daca t intereseaza,pmvezi si pe forumurile d calc ca multi isi fac upgrade(daca ai timp)deocamdata nu imi mai vine in minte nimicps intelurile au un cooler silent in dotare,si nu frig,pe cand la amd,acest lucru lasa de dorit :( Link spre comentariu
Blind Postat Iunie 22, 2007 Partajează Postat Iunie 22, 2007 Ca magazine iti recomand http://www.oktal.ro si http://www.openit.ro Orice ai incerca, fie amd, fie intel, ia-ti ceva dual core; daca mergi pe intel ia-ti core 2 duo. PS: Vezi ca pe la sfarsitul verii atat amd cat si intel scot alte modele de procesoare. Daca la amd se va schimba si platforma (din nou), tot ei anuntand ca actualele procesoare se vor ieftini pentru a face trecerea catre noua platforma, intel va pastra acelasi socket insa va trece pe o tehnologie de fabricatie mai mica (40nm parca) si se anunta ca vor fi cam la acelasi pret cu procesoarele actuale...Gandeste-te daca se merita sa faci upgrade acum sau sa mai astepti pana la toamna Link spre comentariu
ph3e4r Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 dual core intel si sa aiba cat mai multe optiuni placa de baza plus sa suporte mai multe procesoare decat cel pe care il pui tu pentru ca placa de baza va sta cel mai mult in calculatorul tau. Link spre comentariu
radu25 Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 Procesor Intel dualcore...(Pentium D 930 este bun si ieftin; core 2 duo mai scump, dar mai bun)Placa de baza macar cu chipset 965 daca 975 ti se pare prea scumpa. 945 nu se intelege bine cu core 2 duo. Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 27, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2007 la preţ v-aţi gândit???am o limitare la banii de pot să-i bag în treaba asta.deci pentru început iau ceva ieftin, per ansamblu, dar cu o placă de bază care să-mi permită upgrade de procesor!!!şi cred şi eu că amd cam iese din discuţie, cu boala lui "alt proc, alt socket" = "alt mobo" = "alţi bani, altă distracţie"...strict din punctul de vedere al performanţelor (mai ales că mobo cu chipset intel care să aibă integrată o placa video 6100 n-am văzut), e cam greuşcă de ales... asta era problema!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum