Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor sudura STROMO SW250

dacos

Postări Recomandate

In locul platbandei cu sageata rosie ar merge o bobina de iesire.  Dar numai clestii, conectorii si cablul de buna calitate ar trece (cred) de pretul invertorului :rade:.

Link spre comentariu

Nu sare de preț, dar se apropie.:limb:Clește port-electrod Caiman + clește de masă Caiman cam 100 lei...  

Adăugarea bobinei de ieșire protejează tranzistorii sau are doar rolul de a netezi arcul? (care e stabil la mine, pârâie frumos, cum ziceam). Citisem tot pe forum ca mai mulți producători au renunțat la ea din motive de cost, sa facă aparatele ieftine. Nu stiu cu ce dezavantaje... 

Link spre comentariu
47 minutes ago, dacos said:

..............Clește port-electrod Caiman + clește de masă Caiman cam 100 lei...  

.........

Sigur.... +100 lei cablul, scazi t.v.a.-ul de la aparat....... si ai pretul final.

Link spre comentariu

Da, se cam adună. Fără tva cred ca depășesc :rade:Dar în același timp cred că și astfel de compromisuri îi scad durata de viață. 

Am probat cu supertit de 2,5mm. Nu era 6013,ci o marcă de la Lidl... Nu mai stiu codul lor. Am căutat atunci, este tot pentru utilizare generală (general purpose)... 

Link spre comentariu

Bobina nu-i pt fineturi. 

Bobina ajuta la reducerea curentului de peak prin tranzistori, mai ales atunci cind ai electrodul lipit.

I-am facut un test unui prieten la un aparat fata bobina pe iesire.

• Am prins in cleste o bucata de sirma de cupru de ~8-10cm lungime pe rol de electrod
  • am utilizat o placa de fier ca suport
  • cu electrodul de cupru am incercat initierea arcului. 
  • Arcul s-a initiat dar greoi.
  • Am prins apoi in cleste o bobina de circa 3.3uH bobinata pe miez de ferita (8-10 spire) cu sirma de cupru de 3mm iar capatul bobinei l-am folosit ca electrod.
  • Am repetat testul cu initierea arcului.
  • Arcul se initia foarte usor si se mentinea mult mai mult la indepartarea electrodului de placa. Fara bobina arcul se intrerupea aproape imediat iar cu bobina puteam sa lungesc arcul citiva mm pina sa se stinga.

Daca ii pui o bobina facuta bine ai sa zici ca e alt aparat.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Atunci se schimbă problema. Dar sârma de 3mm nu e prea subțire pentru amperajul respectiv? Sau asta a fost strict pentru experimentare? 

Citisem pe net că unii le fac pe miez de tole cu intrefier și iese mărișoară... 

Link spre comentariu

In mod ideal se calculeaza functie de frecventa si curent, altfel e pe ghicite.

Din memorie vorbesc, la unele Telwin si nu numai sant bobine in aer cu doua straturi antiparalel din Cu de 6mm, si astea lucreaza undeva pe la 40-50 Khz. La diametrul acesta al sarmei rezista cu brio sau intesiv pe la 90-100A

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Daca-ar fi din platbanda de 28mm2 in loc de fir rotund de 28mm2 ,cred ca ar merge fara incalzire, continuu, la peste 150A.Platbanda de sub 0.5mm grosime.

Link spre comentariu

Va salut !,

Am cumparat si eu doua invertoare China defecte, asemanator cu cel din primul post, si am ramasa o bobina de la un invertor BR172 (brico) spatiul e foarte mic....crede-ti ca merita efortul de a incerca sa o montez in interiorul acestuia ?

Din ce scrie pe ele par "ozn-uri", unul l-am reparat si montat deja, insa cu vremea asta nu am avut chef de "prajit" electrozi.

20180316_221651.jpg

Capture.jpg

20180316_220057.jpg

Aceasta e bobina :

20180308_094250.jpg

Editat de Jhn
Link spre comentariu

Din ce văd eu, nu aveți loc pentru bobina respectiva. Mufele mama sunt prinse la extremitatea plăcii. 

La mine e gândit altfel, am ceva spațiu. Așa că dacă vă prisosește mi-o puteți vinde mie :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări