Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonda osciloscop

neagu

Postări Recomandate

O dimineata buna va doresc, sunt in posesia unui oscoloscop E0104M  achizitionat la un pret modic din talcioc si nu am sonda la el. Vin la dvs cu rugamintea de a ma ajuta sa construiesc o sonda de este posibil ca una noua este mai scumpa de doua ori  de cat am dat pe el. Oare este posibil de construit aceasta sonda in regim de amator?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neagu

5

• Craciun

3

• Florinel TV

2

• Analfabetul

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

se gasesc sonde ieftine si bune nu cred ca in regim de amator o sa le reusesti si daca pui la calcul timpul plus materiale gen mufe  cablu etc iesi mult mai rau am vazut ieftine pe un sait  care vinde module pt arduino ceva de gen ardu... am ceva asemanator la osciloscopul meu

Link spre comentariu

Dacă doriți să vizualizați semnale cu frecvență relativ mică (zeci-sute de kHz) se poate construi destul de ușor o sondă și în regim de amator. Problema principală la sonda de osciloscop e cablul ecranat folosit, care trebuie să aibă o capacitate proprie foarte mică, deci o secțiune mică a ,,firului cald,, și un diametru mare al izolației.Cablurile TV/cablu obișnuite, deși corespund în general condițiilor, sunt foarte  incomode din cauza rigidității lor, iar cele de microfon nu corespund nici ele pentru frecvențe ridicate, având capacitate foarte mare. Altă problemă e că odată realizată, sonda trebuie obligatoriu compensată, altfel va distorsiona puternic forma semnalului măsurat.....studiați articolele referitoare la compensarea sondelor și vedeți despre ce e vorba.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, neagu a spus:

Pana o sa ma invat cu osciloscopul voi face teste pe montaje simple gen surse ca-cc, amplificatoare...

Ai grija cu osciloscopul la sursele in comutatie mai ales in primar ca nui joaca cu astfel de sursa

Link spre comentariu

La sursele in comutatie sa masoare in primar ii trebuie un separator galvanic (un transformator 220v in , 220v out) altfel va strica sursa mai rau si osciloscopul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări