puriu Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Presupun ca receptorul functioneaza pe toate gamele. Acordul oscilatoarelor se face pentru a corespunde frecventa de pe scala cu cea a unui emitator cu frecventa cunoscuta. Acordul circuitelor de intrare se face dupa ureche prin receptia optima a unui semnal slab (sa nu intre RAA). Alinierea se refera la circuitele etajelor de frecventa intermediara. Aici trebuie realizata forma corecta a benzii de trecere. In mod normal, profi, se foloseste un vobuloscop. La mare nevoie se poate face si dupa ureche, dar cu un artificiu. La amplificatorul FI din AM (455 kHz) toate bobinele se sunteaza cu cate o rezistenta de 100 kilo. Astfel, cuplajul supracritic dintre circuite devine subcritic, cu un singur maxim central. Se regleaza dupa ureche toate bobinele, de la detector inapoi, cu semnale slabe. Se scot rezistentele si este OK. Pentru amplificatorul FI din FM (10,7 MHz) se procedeaza la fel, dar cu rezistente de 20 kilo. Dupa ce se scot rezistentele, se ajusteaza circuitele detectorului de raport pana vor disparea complet eventualele distorsiuni. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 8, 2018 Autor Partajează Postat Martie 8, 2018 Acum 2 ore, puriu a spus: Presupun ca receptorul functioneaza pe toate gamele. Acordul oscilatoarelor se face pentru a corespunde frecventa de pe scala cu cea a unui emitator cu frecventa cunoscuta. Acordul circuitelor de intrare se face dupa ureche prin receptia optima a unui semnal slab (sa nu intre RAA). Alinierea se refera la circuitele etajelor de frecventa intermediara. Aici trebuie realizata forma corecta a benzii de trecere. In mod normal, profi, se foloseste un vobuloscop. La mare nevoie se poate face si dupa ureche, dar cu un artificiu. La amplificatorul FI din AM (455 kHz) toate bobinele se sunteaza cu cate o rezistenta de 100 kilo. Astfel, cuplajul supracritic dintre circuite devine subcritic, cu un singur maxim central. Se regleaza dupa ureche toate bobinele, de la detector inapoi, cu semnale slabe. Se scot rezistentele si este OK. Pentru amplificatorul FI din FM (10,7 MHz) se procedeaza la fel, dar cu rezistente de 20 kilo. Dupa ce se scot rezistentele, se ajusteaza circuitele detectorului de raport pana vor disparea complet eventualele distorsiuni. Am inteles dar tot nu m-a incumet. Am sa fac deocamdata curatenie generala si recapare + evea ntual un reglej dupa ureche pe circuitul de intrare. Cred ca ar fi pacat sa umblu lautareste fara sa mai fi facut asa cevae si fara ustensile.....poate s-o trezi incet incet vreun meserias batran sau....poate n-o fi nevoie cum spune Viorel. Link spre comentariu
QQme Postat Martie 8, 2018 Partajează Postat Martie 8, 2018 Am vazut pozele,este un aparat comercial,necesita si un amplificator de AF,nu stiu daca s-a facut o proba de functionare,de unde concluzia ca ar trebui aliniat? 1 Link spre comentariu
klauss00 Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 (editat) salut! In link-ul de mai jos este prezentat procesul de realiniare a unui tuner FM facut de un inginer. Parte mai putin buna e ca el are domiciliul in Venetia si nici nu pare a fi ieftin. Puteti totusi sa ii cereti o oferta de pret. http://www.tubesound.it/Grundig_RT50_4_Tweak.htm O alta varianat ar fi sa cumparati aparatura necesara unei realinieri (studiind din postarile dv. vad ca totusi banii nu sunt o problema), sa studiati problema vreo jumatate de ani dupa sa cumparati un radio cu tuburi si FM sa bagati surubelnita in bobine si dupa sa il realiniati. Dupa cateva incercari poate capatati curaj sa faceti si Leak-ul. eu sunt dispus sa facem un proiect comun, detin un Leak TroughLine 3, cu o singura conditie: fara orgolii copilaresti. Trebuie sa recunosc ca ma distreaza faptul ca unii useri aici au scris de partea de AM dau nu au avut curiozitatea sa caute pe net si sa vada ca e un tuner strict cu FM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fara AM Editat Aprilie 11, 2018 de klauss00 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Nu era nevoie de cautat pe internet, se vede din prima postare cu schema ca are numai FM. 1 Link spre comentariu
SHONELU Postat Mai 7, 2018 Partajează Postat Mai 7, 2018 Salut! Astept un tel la 0769 365 075. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum