Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung model P2370HD

mariantoader82

Postări Recomandate

Model code LS 23EMDKU/EN  ,mb BN96-12212A S001 ,sursa  ip-58155a cu inverterBN4400226ESE ,display LTM230HT01 ,functioneaza corect  dar nu vede nici un program ,nici la cautare .

Ecranul in mod tv nu are purici de parca e in mod AV.

Pe av functioneaza corect ,se poate face resoftare pentru a functiona si pe cablu ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariantoader82

8

• Florinel TV

3

• sorinpavel

1

• leoncris

1

Aceasta sursa debiteaza cele 2 tensiuni  de 5,2v  si 15v  ,am gasit un regulator de tensiune de 9v pe mb care are la intrare 15v si la iesire nu scoate nimic.

Nu am asa regulator smd incerc sa pun unul normal.

Link spre comentariu

Pe regulatorul defect scrie 78mo9a ,am pus  un ka7808 normal  recuperat de la un tv crt ,functioneaza perfect sunet imagine dar  rugalatorul ka7808 se ambaleaza termic chiar si cu radiator montat .

Tensiunea la iesirea lui e 8v  si pe tuner  tensiunile sunt corecte ,  se incalzaeste excesiv datorita diferentei de 1v!?

Link spre comentariu

Cauta sa vezi cine mai consuma din el asa de mult curent.

Daca se incalzeste excesiv chiar si cu radiator atunci cineva consuma prea mult curent. Il poti gasi prin faptul ca se incalzeste si acea piesa semnificativ, la deget, nas sau camera de thermoviziune (cine are).

Cablajul in jurul celui defect este copt cu variatie a culorii vopselei? Ar putea indica ca asa a fost conceput sa lucreze: fierbinte si atunci e de inteles incazirea.

Pune in serie pe pinul de GND 1-2 diode (una normala si una Schottky) ca sa aduci iesirea mai aproape de 9V.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Am verificat toate piesele din mb nu se incalzeste nici una ,urme excesive de incalzire pe cablaj  nu se observa ,nu cred ca trebuie sa mearga asa fierbinte regulatorul pentru ca frige la antigere cu mina.

L-am lasat mai mult si am observat ca tunerul se incalzeste ,deci din cauza integratului din tuner se ambaleaza termic regulatorul de tensiune .

Editat de mariantoader82
Link spre comentariu
Acum 7 ore, mariantoader82 a spus:

Pe regulatorul defect scrie 78mo9a ,am pus  un ka7808 normal  recuperat de la un tv crt ,functioneaza perfect sunet imagine dar  rugalatorul ka7808 se ambaleaza termic chiar si cu radiator montat .

Tensiunea la iesirea lui e 8v  si pe tuner  tensiunile sunt corecte ,  se incalzaeste excesiv datorita diferentei de 1v!?

Conectati doua diode(polarizare directa) in serie intre GND KA7808 si GND PCB sa obtineti 9V la iesire, eventual puteti masura consumul la iesirea stabilizatorului in cele doua situatii precum si temperatura capsulei IC-ului, dupa care calculati puterea disipata. 

Link spre comentariu

o rezistenta inseriata pe alimentarea 7808 20-30ohmi sau inainte de alimentarea lui 7808 puneti un 7812 si din 7812 alimentati 7808,sau sant step down convertoare 8-30lei pe ,,ole qics,,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări