Sharky Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 bi-amp. Mai ales in ziua de azi cand un modul cu tda7294(Evident exista solutii mult mai bune) e vreo 30lei. Un radiator, un traf si un filtru pasiv la nivel de linie si esti peste ceea ce scoti cu un filtru pasiv de putere. Cu cat taierea e mai joasa, in special 400Hz, incep bataile de cap. Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Prin 1979 firma franceza 3A lansa o incinta acustica semiactiva (cu amplificator incorporat pentru joase, cu circuite de corectie ,"acoustic pressure feedback") -Andante ultra lineaire, care cu un volum interior de 16l si un difuzor de 10 inch avea o caracteristica cu abatere de +/- 2db intre 35-30000hz.Amanunte,schema ,etc. se gasesc pe net. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Martie 18, 2018 Autor Partajează Postat Martie 18, 2018 Pana acum incintele au costat 300 lei si estimez inca 100 pentru finisare. Link spre comentariu
kobold Postat Martie 19, 2018 Partajează Postat Martie 19, 2018 Felicitari pt. proiect! Exista avantaje la portul de bass prin forma celor doua, fata de unul singur clasic rotund? sau este acelasi lucru si tine loc doar de design? nu suiera la volum mai ridicat? Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 19, 2018 Partajează Postat Martie 19, 2018 Daca suprafata este suficient de mare viteza aerului ramane sub 14m/s si nu suiera. Avantajul este ca functioneaza si ca element de rigidizare. In plus "tuburile" astea nu vibreaza, nu prea necesita tratamente speciale. Link spre comentariu
kobold Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 Foarte interesant. Multumesc pt. explicatii Shambala. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Martie 20, 2018 Autor Partajează Postat Martie 20, 2018 Fiecare incinta are doua porturi de 5x30 cm, adica o suprafata de 300 cm patrati. Am ales sa fac portul asa in loc de tuburi deoarece lungimea este mai mica. Am constatat si eu si altii ca porturile ce folosesc una sau mai multe laturi din incinta trebuie realizate la 0.6 din lungimea simulata. Asta se intampla deoarece porturile se prelungesc prin acele laturi realizand un acordaj mai jos. Ideal era sa nu le pun in lateralele mediei ,insa pentru o insumare mai buna cu difuzorul de bas a trebuit sa le pun spre mijlocul incintei. (pe langa asta ele fac si parte din incinta mediei). La 600w porturile nu pufaie deloc, iar inainte de vopsire vor avea iesirile rotunjite pentru eliminarea turbulentelor. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Mai 5, 2020 Autor Partajează Postat Mai 5, 2020 Revin cu un update la aceste incinte. Am simtit nevoia de mai multa extensie in bas, astfel am decis sa maresc volumul intern de la 90 litri la 180 litri. Acordajul a ramas acelasi insa am decis sa mut porturile sub difuzorul de bas si sa folosesc porturi rotunde de 125 mm pentru a fi mai usor sa il modific. Am folosit placaj de 15mm de mesteacan cu fata dublata. Difuzoarele au fost toate frezate la nivel folosind freza. Ramforsarile si incinta mediei au fost toate rotunjite la exterior cu freza. In poze nu apar ramforsarile care unesc lateralele si spatele de la mijlocul incintei. Inainte basul era scurt si sus, acum este mult mai jos si carnos (are grasime cum zic lautarii ). Dupa o perioada am decis sa incerc un horn cu o directivitate mult mai buna si am facut rost de H290 de la Eminence. Imediat cum am schimbat hornurile s-a simtit o diferenta imensa in sunet fara a modifica filtrele. Inainte sweetspot-ul era foarte mic si cum te mutai 50 cm stanga sau dreapta se schimba sunetul, inaltele se pierdeau cel mai mult. Acum zona de ascultare este mult mai larga si inaltele nu se mai pierd. Am pus si doua masuratori si se observa cum te muti de pe axa 0 spre 15 si 30 directivitatea este mai prost controlata si se pierd multe inalte la ME20. Hornul Eminence sta mult mai bine la capitolul asta si se poate observa cum in afara axei 0 nivelul spl-uli scade uniform, deci directivitatea este mult mai bine controlata. De asemenea dupa schimbarea hornului am trecut la niste condensatori mai de soi la filtre. Am trecut de la Monacor la Jantzen si iar s-a schimbat sunetul in bine. Diferenta nu este asa de majora ca in cazul hornurilor de inalte insa este audibila. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Fain proiect. Sa te bucuri de ele. De ce nu ai cerut consultanta pt filtre special proiectate in conditii de laborator? Link spre comentariu
tomalex Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Confirm la partea cu inaltele, suna mai bine iar spatialitatea a crescut. La joase nu cred ca sa fi umblat atat de mult la incinte pentru ca boxele aveau un bas rapid, chiar daca nu coborau - pentru asta sunt cele 2 subwoofere dintr-un topic alaturat. Per total incitele suna bine, nu au nevoie decat de cativa w ca sa umple camera cu sunet Asteptam finisajele! Acum 7 minute, Sharky a spus: Fain proiect. Sa te bucuri de ele. De ce nu ai cerut consultanta pt filtre special proiectate in conditii de laborator? Are halat si #pufuletz, iar microfonul lui de masura de la dbx e decent, chiar daca nu e de $$$$ fara TVA Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Mai 5, 2020 Autor Partajează Postat Mai 5, 2020 Acum 15 minute, Sharky a spus: Fain proiect. Sa te bucuri de ele. De ce nu ai cerut consultanta pt filtre special proiectate in conditii de laborator? Multumesc. Consultanta am cerut la mai multe laboratoare. Incintele astea sunt o suma a mai multor cercetari, insa nu de la "biroul de proiectare" pe care il cunosti tu Acum 9 minute, tomalex a spus: Confirm la partea cu inaltele, suna mai bine iar spatialitatea a crescut. La joase nu cred ca sa fi umblat atat de mult la incinte pentru ca boxele aveau un bas rapid, chiar daca nu coborau - pentru asta sunt cele 2 subwoofere dintr-un topic alaturat. Per total incitele suna bine, nu au nevoie decat de cativa w ca sa umple camera cu sunet Asteptam finisajele! Are halat si #pufuletz, iar microfonul lui de masura de la dbx e decent, chiar daca nu e de $$$$ fara TVA Halat am doar de baie, iar sculele de masura nu cred ca trec de 2000 lei ( laptop, placa de sunet si microfon). Las ca fac eu birou de proiectare la curte si imi iau scule de 5000e + TVA sa fac filtre cu taieri la 5000hz doar pe tweetere ( cunoscatorii stiu) Apropo cand le postezi si pe ale tale? Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Întrebare: (poate off topic dar îmi încerc norocul) am văzut că ai folosit porturi rotunde de 125 mm. Ai idee unde aș putea găsi 2 porturi de 131 mm diametru și 200 mm lungime? Am nevoie la un proiect și am rămas în pană de idei. Mulțumesc! Link spre comentariu
rexel Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 18 hours ago, pufuletz said: Cum ai facut frezarea octogonala? Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 Acum 2 ore, daniel_2004 a spus: Întrebare: (poate off topic dar îmi încerc norocul) am văzut că ai folosit porturi rotunde de 125 mm. Ai idee unde aș putea găsi 2 porturi de 131 mm diametru și 200 mm lungime? Am nevoie la un proiect și am rămas în pană de idei. Mulțumesc! Porturi de 125 mm gasesti la orice magazin de instalatii sanitare. De 131 nu am idee unde poti gasi. Acum 1 oră, rexel a spus: Cum ai facut frezarea octogonala? Am facut sablon dupa vechile incinte care erau facute la cnc. Daca esti din Bucuresti in Baneasa in complexul Metav exista o firma de mobila cu cnc. Link spre comentariu
rexel Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 49 minutes ago, pufuletz said: Am facut sablon dupa vechile incinte care erau facute la cnc. Daca esti din Bucuresti in Baneasa in complexul Metav exista o firma de mobila cu cnc. Eu m-am uitat la inalte (se vede intr-o poza cum trasai cu creionul si rigla) si asa cum era lasata freza langa decupajul octogon de langa medie ... ma gandeam ca este o solutie simpla si eficace . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum