Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum functioneaza fibra optica la case ?

cearda

Postări Recomandate

Cum functioneaza fibra optica la case ?

Unde se duce firul de fibra optica,care pleaca de la adresa mea ?

Dar cel de la vecinu ?

Se duc intr-un:  enclosure,iar acolo exista un echipament ?

Fibra de la mai multe adrese este sudata in paralel,in anumite puncte,la o anumita distanta ?

Rog daca stie cineva,sa explice.

Multumesc.

Link spre comentariu

Vrei sa te apuci de retelistica ?  De fapt , ce anume vrei sa sti mai exact ?

Fibra optica la case , functioneaza exact la fel ca fibra optica la blocuri !!!!

Niciodata nu se sudeaza fibre in paralel . Nici nu ar avea cum ...fizic .

Editat de ndor
Link spre comentariu

este exact ca la cablul de retea sau cel TV prin care e distribuit semnalul , tat ca la fibra din motivul folosirii laserului se atinge o cantitate de date net superioara la aceeasi viteza. la internet nu se ia viteza (mot a mot) de transfer ci cantitatea de transfer..  

Link spre comentariu

Sa inteleg ca,la fiecare colt de strada exista câte un "nod" fiecare nod are montat câte un convertor (fiber to fiber ) ?

Daca eu mut aparatul de la adresa mea (gpon) la alta adresa, functioneaza ?

Daca nu functioneaza,inseamna ca la o anumita distanță de adresa mea exista un echipament montat,nu  ?

Acel convertor are management ? 

Link spre comentariu

Se folosesc splitere/sumatoare optice, mai nou nu se mai sudeaza se folosesc aceste splitere, au avantajul ca poti suma/distribui multe fibre (4/8/16/32...).  La un numar mare de splituiri/sumari, se pune un convertor (amplificator optic) care converteste semnalul in electric si-l aplifica apoi il trimite mai departe (operatiunea se face pentru ambele sensuri). Splituirea se face (in spliter) pe o sfera de sticla. Mai nou am vazut ca si cutiile de jonctare sunt echipate cu conectori optici, nu se mai sudeaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări