cearda Postat Februarie 27, 2018 Partajează Postat Februarie 27, 2018 Cum functioneaza fibra optica la case ? Unde se duce firul de fibra optica,care pleaca de la adresa mea ? Dar cel de la vecinu ? Se duc intr-un: enclosure,iar acolo exista un echipament ? Fibra de la mai multe adrese este sudata in paralel,in anumite puncte,la o anumita distanta ? Rog daca stie cineva,sa explice. Multumesc. Link spre comentariu
ndor Postat Februarie 27, 2018 Partajează Postat Februarie 27, 2018 (editat) Vrei sa te apuci de retelistica ? De fapt , ce anume vrei sa sti mai exact ? Fibra optica la case , functioneaza exact la fel ca fibra optica la blocuri !!!! Niciodata nu se sudeaza fibre in paralel . Nici nu ar avea cum ...fizic . Editat Februarie 27, 2018 de ndor Link spre comentariu
wally_gatter Postat Februarie 27, 2018 Partajează Postat Februarie 27, 2018 este exact ca la cablul de retea sau cel TV prin care e distribuit semnalul , tat ca la fibra din motivul folosirii laserului se atinge o cantitate de date net superioara la aceeasi viteza. la internet nu se ia viteza (mot a mot) de transfer ci cantitatea de transfer.. Link spre comentariu
cearda Postat Februarie 28, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2018 Sa inteleg ca,la fiecare colt de strada exista câte un "nod" fiecare nod are montat câte un convertor (fiber to fiber ) ? Daca eu mut aparatul de la adresa mea (gpon) la alta adresa, functioneaza ? Daca nu functioneaza,inseamna ca la o anumita distanță de adresa mea exista un echipament montat,nu ? Acel convertor are management ? Link spre comentariu
hvoicu Postat Februarie 28, 2018 Partajează Postat Februarie 28, 2018 https://en.wikipedia.org/wiki/Passive_optical_network Link spre comentariu
elman Postat Februarie 28, 2018 Partajează Postat Februarie 28, 2018 Se folosesc splitere/sumatoare optice, mai nou nu se mai sudeaza se folosesc aceste splitere, au avantajul ca poti suma/distribui multe fibre (4/8/16/32...). La un numar mare de splituiri/sumari, se pune un convertor (amplificator optic) care converteste semnalul in electric si-l aplifica apoi il trimite mai departe (operatiunea se face pentru ambele sensuri). Splituirea se face (in spliter) pe o sfera de sticla. Mai nou am vazut ca si cutiile de jonctare sunt echipate cu conectori optici, nu se mai sudeaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum