Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

am intrat pe dafinoiu.ro si am citit modul de functionare ale tipurilor de detectoere de metale ,cred ca mie mi-ar fi de folos unu de tip VFO intrucat cel de tip PI "Nu detecteaza obiecte foarte mici (agarfe, inele, lantisoare, etc.)" si nu ma intereseaza adancimile mari.ce parere aveti?

Link spre comentariu

Buna seara, imi puteti spune si mie care este diferenta ca si schema intre BFO si VLF ?cumva VFO e doar cu integrate? imi puteti arata un exemplu schematic de BFO si unul de VLF?.multumesc.

post-63207-13982939711_thumb.gif

Link spre comentariu

acela nu un VLF . cele VLF au 2 bobine pentru a permite discriminarea. daca cautati scheme gasiti pe geotech in sectiunea SCHEMATIC, am pus linkuri mai cu cititi cu atentie.

Link spre comentariu

Domnule Cristi nu am inteles un lucru, in afara faptului ca un VLF are 2 bobine ce anume il face mai sensibil fata de un BFO? Am inteles ca are 2 sau mai multe bobine pt. a face discriminarea ,aveti vreo schema de VLF cu o singura bobina?

Link spre comentariu

sensibilitatea tipurilor de detectoare este data prin principiul de functionare insasi.. BFO are ca principiu devierea frecventei unui oscilator cind in apropierea elementului radiant ( in speta bobina) se afla un metal. VLF are cu totul alt principiu ca de altfel si PI. se emite un impuls de frecventa mica catre aria de cautare si apoi se receptioneaza acest impuls cu modificarile care au loc in functie de apropierea sau nu de un metal. mentionez ca e o explicatie empirica , mai pe inteles general. gasiti pe google descrierea exacta si detaliata a functionarii fiecarui tip de detector in parte. scheme nu detin eu in mod expres..netul e plin de scheme de detector. v-am spus sa cititi mai cu atentie pe site -ul geotech in sectiunea SCHEMATIC. acolo gasiti scheme cu toate tipurile de detector si explicatii si discutii interesante ale altor amatori de detectie metal din lume.

Link spre comentariu

nu am auzit...de ce nu incercati totusi WHITE SURFMASTER? e simplu, piese se gasesc toate in Romania si merge garantat. aveti si cablaj imprimat ( il puteti comanda colegilor pe forum sa va faca unul..la preturi modice zic eu)

Link spre comentariu

stiti cumva ce inseamna (2off); (3off); (4off) ?apara la rezistentele de la un detector.

n are nici o legatura cu detectorul de metale(sau cu notatia rezistoarelor). probabil e o particularitate a schemei respective.vad ca tot nu vreti sa ma ascultati si sa construiti DM care v am spus. pe net circula fel de fel de scheme..asta e probat si reproductibil.. acum fiecare face ce vrea..numai bine.
Link spre comentariu

deoarece nu am stiut unde sa postez, am postat aici ..cred ca are ceva legatura.(sunt gasite cu un detector).sunt in posesia a 2 monezi vechi ( 1799 una si cealalta din 1846, dolar american din argint, cca 65 grame/ buc.) rog vreunul din colegi care are ceva informatii despre ele sa posteze. poze: http://my.imageshack.us/v_images.php

Nu se vede nici o moneda aici. Cred ca nu ai selectat linkul potrivit.
Link spre comentariu

deoarece nu am stiut unde sa postez, am postat aici ..cred ca are ceva legatura.(sunt gasite cu un detector).sunt in posesia a 2 monezi vechi ( 1799 una si cealalta din 1846, dolar american din argint, cca 65 grame/ buc.) rog vreunul din colegi care are ceva informatii despre ele sa posteze. poze: http://my.imageshack.us/v_images.php

Nu se vede nici o moneda aici. Cred ca nu ai selectat linkul potrivit.
multumesc de interes...am aflat intre timp ca sunt false...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări