cristi71 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 diametrul bobinei la schema originala are 23 cm cu 20 spire / sirma de 0,5 Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 surfmaster white , bobina 20 cm 22 spire . iata rezultatul : . Link spre comentariu
remus2509 Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 nu am abandonat proiectul vad ca la dv merge inpecabil , la recomandarea dv. am schimbat bobina dupa ,indicatile dv. dar ,totusi ceva nu merge cum trebuie,suspectez finalul irf9640 .ma puteti ajuta? sa masurati cu un multimetru pe pe tensiune alternativa ce amplitudine au impulsurile pe ,terminalele rezistentei,R6.ca la mine imi da foarte foarte putin 2v, la dv cat apare?.alimentat la 12v... ca vine vb de tranzistorul .final.audio eu nici nu mam uitat ca este un darligton eu am pus un simplu. bc171 care emitorul este direct la masa.in colector are o rezistenta de 560 de ohmi ,iar sunetul este redat de o banala casaca telefonica ,conectata la terminalele rezistentei de un 1K prin un condesator de 10 micro se poate simula un MPSA13 prin doua tranzistoare. ciudat mie mi se pare ca montajul dv se aude mai tare la sunet Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 am incercat toate configuratiile de darlington..si compus ..si darlington simplu..semnalul e foarte slab pe difuzor. ce auziti la mine este un buzzer.ai pot mari spre 30 cm( chiar mai sus) detectia monedei de 5 bani...insa apar ceva paraziti la buzzer..de aia va intrebam de final..din pacate casca telefonica numai am de mult..masurarea cu testerul e evaziva in punctul in care spuneti..acolo trebuie un osciloscop..puneti si un darlington compus acolo dupa schema. e posibil acolo sa fie problema.la detectoarele de acest tip e foarte important finalul audio si configuratia sa. urmariti pe youtube demonstratia unui GARRET 250. surfmaster e destul de reusit ca si distanta de detectie ( in sensul ca e destul de bun si simplu) evident GARRET-ul are discriminare..e de tip VLF.. dar si la cat costa unul... Link spre comentariu
remus2509 Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 apropo in loc de icl7660 ce ati folosit??? Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 am folosit icl.se gaseste in bucuresti pe Maica Domnului. Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 dupa toate testele cu acest p.i. am ajuns la urmatoarele concluzii: cu bobina originala, 23 cm /20 sp am atins cca 28 cm o moneda de 5 bani( e destul de mult pentru un detector home made,desi schema e copiata dupa producator cu unele mici modificari). detecteaza si mai sus insa semnalul e slab. la aceasta distanta detecteaza tare si clar. deasemenea cele mai bune rezultate le am obtinut cu buzzer.folositi ca legatura cu bobina NUMAI cablu ecranat audio.merge excelent pe soluri mineralizate( in special plaje). sper sa postati si voi unele realizari aici. p.s. daca cautati pe net veti vedea ca userul digger care a postat cateva pagini mai sus a facut o descoperire senzationala. un inel din aur masiv cu o piatra pretioasa atasata foarte vechi si foarte valoros. a fost predat autoritatilor abilitate( inelul, evident ) mai exista si romani cinstiti desi eu ma indoiesc ca i as fi urmat exemplul . Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 http://salveazaistoria.wordpress.com/20 ... ecolul-ii/ poze cu userul digger si descoperirea sa. Link spre comentariu
bion Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Buna ziua ,am construit un detector de metale cu MMC4011 din cartea "constructii electronice pt.tinerii amatori" de IC Boghitoiu, detecteaza moneda de 1€ la 10cm si un spray de 200ml la 30cm,credeti ca ar putea fi imbunatatit? Link spre comentariu
cristi71 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 nu. e tip BFO . e cel mai slabut dintre toate modelele. Link spre comentariu
bion Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Am gasit unul interesant in Tehnium 8/76 e cu tranzistori pare destul de bun ,ce parere ai Cristi? Link spre comentariu
cristi71 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 cele vechi sunt numai BFO-uri. incearca cu unul postat de mine mai sus( pulse induction) pentru a obtine rezultate. Link spre comentariu
bion Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Explicati-mi si mie va rog ce inseamna BFO si mai e un tip.cele cu multe integrate despre care spuneti dv. mi se par complicate ,m-as multumi cu unul mai simplu si sa detecteze o moneda (1€) la 35-50cm. Link spre comentariu
cristi71 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 BFO=beat frequency oscilator. daca cautati pe google gasiti principiul de lucru ale tipurilor de detectoare de metale. un BFO nu poate atinge 30-35 de cm cu o moneda. cele mai uzuale sunt cele tip VLF ( cele mai raspindite prin magazine datorita posibilitatilor de discriminare feros-neferos) si cele PULSE INDUCTION care se caracterizeaza prin adincime de detectie mare dar posibilitati de discriminare aproape nule, insa pot fi construite relativ usor ( vezi SURF PI). cu citeva tranzistoare nu veti atinge niciodata asemenea performante ( 30-35 cm) 50 de cm ating doar cele profesionale cu o moneda. Link spre comentariu
bion Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 multumesc mult domnule cristi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum