Vizitator Dadu Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Am citit tot forumul despre detectoare de metale,se pare ca sunt si priceputi cu mana destul de buna si rabdare sa faca lucruri de folos.Sunt interesat de un detector de metale care sa tetecteze gloantele din lemne,mai exact au fost taiati niste busteni de langa un fost poligon de tragere,padurea fiind chiar la marginea lui,grosimea lemnului nu depaseste 50 cm (rasinoase) nu vreau sa imi distrug toate panzele taind gloante.Este cineva dispus sa imi construiasca un detector care sa imi fie de ajutor? totul contra cost,nu vreau sa cumpar unu care sa coste prea mult,astept oferta, idei, sugestii,multumiri anticipat. Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 aveti mp.. sarbatori fericite Link spre comentariu
remus2509 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 buna si un an nou fericit! domnul cristi71 am o rugaminte nu postati aici schema dv din clipuletele de pe youtube. merci mult o zi buna Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 aveti aici schema, pcb si multe explicatii.. deasemenea aveti si realizari ale altor amatori din lume tot aici .http://www.geotech1.com/forums/showthre ... 10&page=11 Link spre comentariu
remus2509 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 multumesc mult de schema caut piesele.ps dar primul tau detector ,acela pe placa de teste,cu bobina de 15cm ,cum se numea? , merci mult domnul cristi71 o zi buna. Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=17019 . succes! Link spre comentariu
remus2509 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 multumesc mult ptr schema.acuma inca o intrebare ,Dv care credeti ca este mai buna si o recomandati? sunt diferente mari de sensibilitate ,intre cele 2 scheme multumesc o zi buna! Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 mai sensibila e cea poloneza. insa are mai multe reglaje si e mai instabil ca SURMASTER WHITE.si mai e si LF357 care e destul de scumpulet si greu de gasit ( personal am folosit LM308). aveti aici o demonstratie cu detectorul cu mentiunea ca cel din filmulet are si discriminare (feros-neferos). am si schema pt indicatorul de discriminare ( in cazul in care vreti sa l atasati) dar trebuie sa o caut.stima Link spre comentariu
remus2509 Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 buna ziua ,va multumesc mult ptr sugesti,Domnul Cristi71 am studiat ultimul link postat de dv,cu detectorul de metal ,schema poloneza,mi se pare ok ,nu are multe integrate si majoritatea pieselor se gasesc usor,deci vreau sa il construiesc.sunt putin in ceata ptr ca am vazut ca pe pagina din ultimul link ,schema de baza se repeta cam de 6 ori fiecare ,cu diferente mici la tranzistorul final ,ba cu BDX53 ,ba cu BD911 asta am inteles. dar ,in unele scheme circuitul cd4011 este legat in schema diferit ,adica portile .sunt conectate in mod diferit .si nu stiu care este varianta ce mai buna ptr rezultat mazim.. puteti sa imi spuneti va rog ce piese ati folosit ptr tranzistorul final ,si care este schema care ati folosito corect ptr CD 4011 .uA741 este echivalent cu BA741 romanesc? si in loc de LF pot monta un lm308 multumesc Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 buna ziua ,va multumesc mult ptr sugesti,Domnul Cristi71 am studiat ultimul link postat de dv,cu detectorul de metal ,schema poloneza,mi se pare ok ,nu are multe integrate si majoritatea pieselor se gasesc usor,deci vreau sa il construiesc.sunt putin in ceata ptr ca am vazut ca pe pagina din ultimul link ,schema de baza se repeta cam de 6 ori fiecare ,cu diferente mici la tranzistorul final ,ba cu BDX53 ,ba cu BD911 asta am inteles. dar ,in unele scheme circuitul cd4011 este legat in schema diferit? puteti sa imi spuneti va rog ce piese ati folosit ptr tranzistorul final ,si care este schema care ati folosito corect ptr CD 4011 .uA741 este echivalent cu BA741 romanesc? si in loc de LF pot monta un lm308 multumesceu am folosit BD911. am folosit lm 308 insa scade sensibilitatea. puneti totusi LF357. da.A741 este echivalent cu BA741.asta e schema originala care functioneaza 100%. ps. rezultate excelente am obtinut ( ceea ce este pe youtube) cu BM308 romanesc.nu am avut LF 357 sa probez insa sunt convins ca e mai bun. Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 aveti aici schema cu indicatorul de discriminare ( feros-neferos) succes! Link spre comentariu
remus2509 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 aveti aici schema cu indicatorul de discriminare ( feros-neferos) succes!Domnul cristi71 oare merge LF356 in loc de LF357?? ca adun pe rand piesele si am mai vazut o schema pe net tot de detector de metale ,cu mai multe be555 cred ca stiti schema ,cine a facuto ,zice ca ia o moneda de 50 de bani la 35,40 de cm asa ca ,stau pe ganduri sa fac schema simpla poloneza sau surf master white sau ala cu ,mai multe be555 Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 merge lf 356. nu stiu la ce schema va referiti ..probabil la cea a lui Garry. eu va recomand surfmaster.atentie: cei 30 de cm sunt masurati in aer. la scanarea pe sol nu e aceasi distanta.mai mult ca sigur ca la schema lui Garry va referiti. incercati una din cele 2 : cea poloneza sau surfmaster. rezultatele sunt cam aceleasi. Link spre comentariu
remus2509 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 salut am teriminat surfmaster ,din pacate imi pare rau de timpul investit in el,este dezamagitor o moneda de 50 de bani o simte doar de la 15cm ,bobina are un diametru de 12 cm,domnul cristi la dv a functionat,la distanta mai mare?? uite si un link cu montajul meu ,poate cand am timp sa incerc schema poloneza sper sa ,fie mai sensibila Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 salut am teriminat surfmaster ,din pacate imi pare rau de timpul investit in el,este dezamagitor o moneda de 50 de bani o simte doar de la 15cm ,bobina are un diametru de 12 cm,domnul cristi la dv a functionat,la distanta mai mare?? uite si un link cu montajul meu ,poate cand am timp sa incerc schema poloneza sper sa ,fie mai sensibila la asemenea diametru al bobinei a ti obtinut rezultate excelente!! de regula diametrele bobinelor depasesc 20 cm!!! inca ceva..incercati si cu un acumulator de `12v. alimentarea e recomandat sa fie exclusiv din baterii!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum