Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator florin2

Am incercat sa ii pun si cealalta bobina dar nu sa schimbat mare lucru, sa schimbat putin frecventa care se aude in difuzor dar continua sa bipaie.Am incercat si sa aduc la nul bobina, am obtinut la RX 0mV dar nu sa schimbat nimic, continua sa bipaie.Care ar putea fi problema?

Link spre comentariu

Am incercat sa ii pun si cealalta bobina dar nu sa schimbat mare lucru, sa schimbat putin frecventa care se aude in difuzor dar continua sa bipaie.Am incercat si sa aduc la nul bobina, am obtinut la RX 0mV dar nu sa schimbat nimic, continua sa bipaie.Care ar putea fi problema?

Vezi daca ai tensiunile de +8v si -6v. Cu ce ai masurat inductanta bobinelor?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator florin2

Avea o problema la alimentare, dupa ce am rezolvat-o nu mai bipae un continuu, dar de detectat tot nu detecteaza.Care ar putea sa fie problema??

Link spre comentariu

Când faci un montaj complex a cărui funcționare nu o înțelegi mai deloc, doar folosirea exact acelorași componente cu a montajului original și o execuție ireproșabilă a montajului poate mări șansele pentru funcționarea lui ,,din prima,,.Cam greu de realizat acest lucru, mai ales partea cu componentele, chiar folosirea unui tranzistor de exact același tip de exemplu nu garantează faptul că montajul va funcționa perfect, există o dispersie mare a parametrilor la tranzistori chiar din același lot, factorul de amplificare contează foarte mult. Nu mai vorbim de realizarea bobinelor, fazarea lor corectă e o cerință obligatorie pentru funcționare. Citește cu atenție descrierea funcționării detectorului și încearcă să verifici funcționarea lui separat, pe module funcționale. Eu cred că ar trebui să experimentezi mai înainte cu detectoare mai simple, tip BFO și apoi să treci la tipuri mai complexe. Vei fi surprins că poți găsi o monedă la circa 20 centimetri și cu un BFO cu un tranzistor, cuplat cu un radio portabil.....

Link spre comentariu
Vizitator florin2

Am mai facut un detector bfo cu 6 tranzistori care functioneaza bine dar nu este suficient de sensibil ca sa detecteze monede, si sm zis sa incerc si ceva complex pentru o performanta mai buna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări