Untold Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Cu tot respectul, Dl. Validae, eu unul nu m-as risca nici in curtea mea..legea e interpretabila, pe site-ul specificat de mine exista oameni carora le-a fost confisca detectorul de firma cand s-a dus cu el la politie pt autorizare... Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 dupa lege nici casa nici masina nu e a ta ..nimic legea data asa cum e se interpreteaza ..daca unul ''pus acolo''te poate scoate din casa ta printr o semnatura ..ei vand mine cu aur la pret chilipir si eu daca umblu pe dealuri dupa fier vechi cu detectorul fur din patrimoniul statului ?in curtea mea fac ce vreau si daca dau de aur ))daca )) Link spre comentariu
Vizitator Stefanxx Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 (editat) mda. am auzit de legea aia. dar avand in vedere ca vroiam sa il folosesc o singura data asa miam propus deocamdata nu se stie pe viitor...in curte la tara. mia povestit mama ca in timpul razboiului cand veneau rusii mama ei a strans tot ce era de pret in casa si lea ascuns in curte. si curtea fiind mare 3000 metri patrati fara o jucarie dasta nici nu ma gandesc sa ma apuc sa le caut. si cand zic lucruri de pret ma refer la bijuteri si alte chestii aur argint. in prezent detin o tava de argint 1 polonic si cateva furculite din argint care au ramas neingropate. cine stie ce o fi acolo in pamant. si casa cumpar un detector sa merg la politie etc e prea mare bataia de cap + bani cheltuiti. Editat Septembrie 6, 2015 de Stefanxx Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Nu e mai simplu la harlet? Si asa vine toamna, pamantul trebuie sapat......... cred ca treaba cu "comoara" e doar un stimulent. Mai mult de o pana de sapat, nu cred ca gaseste detectorul Link spre comentariu
Vizitator Stefanxx Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 acolo nu locuieste nimeni. nu se sapa. nu se cultiva nimic in curte. daca era curtea mai mica ma apucam la harlet nici nu stateam pe ganduri Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Atunci "inchiriezi" un detector cu tot cu proprietar autorizat si-i dai un procent din valoarea comorii...iar daca as fi sigur ca valoarea comisionului este cel putin dubla decat pretul unui detector+autorizatie, imi cumpar eu unul si vin la tine sa gasim comoara... Link spre comentariu
Vizitator Tibi Lak Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 buna asta. chiar nu mam gandit . osa caut sa vad ce gasesc. multumesc pentru sfat Link spre comentariu
Vizitator Stefanxx Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 si la inchiriat sunt preturi mari sau nu sti? ca nu ma tenteaza sa trebuiasca sai dau procent din ce gasesc... Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Nu stiu, dar cred ca pretul pentru inchiriere este un procent din valoarea "gaselnitei". Intra pe detectiemetal.com si intreaba acolo, sigur afli, era cineva care a inchiriat un detector pt gasirea unei verighete pe fundul unui lac... P.S. Pune-ti locatia la profil, de unde sa stie detectoristul unde tre' sa vina in caz de? Editat Septembrie 14, 2015 de Untold Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Eu cred ca nu il poti gasi asa usor deoarece poti avea in pereti casei fier de constructie, de exemplu la colturi, sau nu stiu unde si poti surpa degeaba un perete daca este fier si nu il poti gasi asa repede, oricum incearca cu detectorul. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Sunt detectoare care fac diferența între metale feroase (fier moale, oțel) și neferoase (aur, cupru, aluminiu, etc). Chiar și un detector mai simplu BFO are un sunet ușor diferit la detectarea diverselor metale... Link spre comentariu
Vizitator boboc5 Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 (editat) Buna ziua tuturor ! De doua zile va tot citesc discutiile si cred ca ma apuc si eu de facut un Surf PI . Mi-ar fi placut daca pinpointerul rusului ar fi fost facut si cu familia ATMEL, un attiny85 spre exemplu. Eu cu Atmel lucrez (Arduino), dar nu cred ca gasesc varianta .hex-ului si pentru el. :( . Imi place mult ideea de a face un detector de metale cu microcontroller, ca poti schimba anumite parti in functionarea lui...avand programul in fata..( aici ma refer la programarea atmel-urilor cu Arduino IDE) . Am gasit o schema facuta cu Arduino dar e ceva simplu si nu e ok nici ca pinpointer. http://blog.atmel.com/2013/07/25/build-your-own-metal-detector-with-an-arduino/ PS: al doilea atasament este skethul (programul Arduino) acestui detector din schema, evident cu extensia .pdf ce trebuie stearsa, ca sa ramana .ino , pentru cei ce lucreaza cu Arduino. metal_detector.ino.pdf Editat Septembrie 15, 2015 de boboc5 Link spre comentariu
gaby Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Daca vrei ceva cu Atmel, construieste "chance pi". Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 http://mistere-romania.info/2015/03/stire-descoperire-unica-in-romania-facuta-de-un-buzoian-care-isi-ara-pamantul-la-topliceni/ Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Eu am facut Surf Pi-ul, si cele doua pinpointere ale rusului cu PIC12F675, cel cu discriminaree si celalalt. Cel cu discriminare merge fain, se schimba radical tonul la feroase fata de neferoase si invers. Toate functioneaza ok, sunt in stadiul de cablaj cu piese, n-am finalizat nimic, doar testat. Ba chiar Surf Pi-ului i-am pierdut si bobina... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum