Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Care din aceste scheme , prezentate si experimentate  de diferiti useri , ar fi buna pentru a construi un detector de metale  in beton . Acest detector , nu trebuie sa aiba o bobina de dimensiuni asa mari , ca sa se poate accesa usor si la colturile peretilor  .

Daca ati putea sa indicati care din aceste scheme ar fi indicata pentru a construi un asemeanea aparat detector de metale in zid , si cum s-ar putea face bobina la dimensiuni mai mici , care cred eu ca nu trb sa depaseasca un diametru de 50 mm , dar sa aiba o sensibilitate maxima de 20cm , cam cat este grosimea zidului . Aparatele de fabrica au si o gaura in mijlocul bobinei , unde poti insemna locul cu un marcher . Pentru semnalizare are un led care se stinge sau se aprinde cand sesizeaza metalul . Deci nu ar fi nevoie de casti . Probabil se va simplifica montajul .

Acest aparat ar fi bun atunci cand se vrea o gaura in beton armat , sa arate daca acolo , in locul respectiv  , se poate da gaura fara ca burghiul sa dea peste un fier beton , care dupa cum probabil stiti , il mai si strica .

Link spre comentariu

Trebuie menționat că e posibil să nu vă dea rezultate bune chiar ,,din prima,, autorul a notat că rezultatele diferă funcție de feritele folosite, dar ajustarea condensatorilor sau bobinelor poate îmbunătăți mult randamentul.Eu știu din experiență fiindcă am mai făcut din astea.Am construit chiar ieri un detector simplu cu MMC 4093 și câteva condensatoare a cărui schemă e mai jos, l-am mai recomandat unui coleg recent.Montajul chiar funcționa binișor la simplitatea lui, dar necesită o cască audio sensibilă cu cristal piezo, pe care momentan nu o mai găsesc pe acasă și cu un difuzor piezo ordinar rezultatele sunt slabe.http://www.talkingelectronics.com/projects/100%20IC%20Circuits/images/MetalDetector-2.gif

post-179973-0-65233900-1424765436_thumb.gif

Editat de validae
Link spre comentariu

O modificare simpla care poate fi adusa detectorul Surf PI este adaugarea functiei de pinpointing si consta in inlocuirea LM358  cu un AO cu intrare cu JFET, eu am folosit TL072. Mai este nevoie de un intrerupator cu contact normal inchis care se inseriaza cu rezistenta de 220k conectata la pinul 3 al AO dublu. Sursa de inspiratie este Hammerhead PI a lui Carl Moreland.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Posted Image

O schema mai veche dar inca buna de VLF.

Salutare!

Pana la urma cineva a facut acest detector?

Mie mi se pare o schema demna de realizat si testat pe teren...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu sunt curios daca valorile componentelor din varianta cablaj asamblat sunt corecte... :84

Asteptam nerabdatori sa vedem ce ti-a iesit...

Editat de Terry34
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Stefanxx

Salut tuturor. sunt si eu interesat de un detector de metale PI care sa detecteze o moneda cam la 20 cm minim.   este cineva care are timp liber sa il construiasca ? sau este cineva care are de vanzare? astept raspuns aici sau in mesaj privat. toate cele bune

Link spre comentariu

Detinerea sau folosirea detectoarelor de metale este ilegala fara autorizatie de la politie.

Mai bine cumperi unul facut de fabrica cu numar de serie pe care apoi sa-l autorizezi la politie. Chiar si firma care vinde asa ceva are nevoie de autorizatie.

Vezi legislatie pe http://detectiemetal.com/viewforum.php?f=7&sid=4244407c4e9abdc28246977840c0d108

Editat de Untold
Link spre comentariu

Nu cred că te întreabă nimeni de ce ai și de unde ai un detector de metale câtă vreme îl folosești pe proprietatea ta (în curtea ta).Alta e situația dacă umbli cu el pe la ceva situri arheologice.....toată hârțogăria aferentă este utilă poliției pentru a restrânge cercul de suspecți în cazul afectării siturilor arheologice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări