Vizitator gsalexandru Postat Mai 29, 2014 Partajează Postat Mai 29, 2014 este musai si necesar pentru ca vreau sa ies cu el din tara Link spre comentariu
albasete Postat Mai 29, 2014 Partajează Postat Mai 29, 2014 Upsss, atunci scoate-l dezmembrat. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 29, 2014 Partajează Postat Mai 29, 2014 Da. Chiar si fara bobina, aia se poate face foarte usor. Gasesti peste tot sarma de 0,5. Iar cablajul fara integrate montate in soclu, ascunse-n felia de paine din sandwitch. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Era alimentat. A spus ca a postat si tensiunile masurate la pinii lui 358. "Cu multimetrul pus la gnd-ul montajului pe ambele iesiri de la buzzer am 12v".Si cand reglezi din potentiometrul de volum nu se modifica tensiunea ? Din poze parca se vad ceva lipituri reci, sau nu se vede prea bine ? Mai fratilor, daca nu este strict necesar, de ce va legati la cap daca nu va doare ? Pentru omologare / autorizare aveti de asteptat si costa si ceva banuti. Cred ca ceva mai multi banuti. Parerea mea. Cand reglez din potentiometrul de volum am la maxim 0,75 v Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 (editat) Am urmarit semnalul dupa schema si am gasit greseala,acum detectorul functioneaza,detecteaza tare si clar numai ca are un bruiaj foarte mare,buzerul are tot timpul un zgomot de detectie slaba dar cand apropii metal suna tare si bazaitul dispare pret de cateva secunde. Daca reglez din potentiometre sa scap de acest zgomot detectia este slaba ca nivel de zgomot si distanta se micsoreaza Editat Iunie 1, 2014 de dzyk2000 Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 (editat) Pai normal ca are zgomot, doar amplifica. Cand apropii metal de bobina creste amplificarea. Daca reglezi din potentiometre, ii reduci amplificarea. Este ceva asemanator cu intrarile amplificatoarelor audio. Bobina pe ce este construita ? Unde sau mai bine zis ce gresisei ? Editat Iunie 2, 2014 de albasete Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 (editat) Rezistentele folosite sunt recuperate si probabil am uitat sa o verific inainte de montaj, este rezistenta care duce in emitorul lui bc337, am inteles treaba cu amplificarea dar am plaja foarte mica in tresh ,2mm din cursa potentiometrului. Daca poate sa ma invete cineva putina teorie referitor la rezistenta de dumping, care este rolul ei si cum se calculeaza? Multumesc. Nu am pus bobina pe nimic, este simpla momentan, Patentul il detecteaza undeva la 35 cm dar o moneda de 50 bani o simte de la 10cm, in mod normal trebuie sa mearga mai bine,bobina este facuta la dimensiunile originale. Editat Iunie 2, 2014 de dzyk2000 Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 La ce tensiune alimentezi detectorul? Daca la 12V, incearca atunci si la 14,4V, de la un acumulator de masina de gaurit sau surubelnita electrica, ar trebui sa creasca sensibilitatea. In niciun caz sa nu-l alimentezi la mai mult de 14V. Eu as schimba mosfet-ul, in locul tau, chiar daca e nou. Am mai zis asta. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Este alimentat la 12v, am schimbat mosfet-ul si tot asa se comporta, din P2 nu pot regla nimic, daca intorc chiar foarte putin de el buzerul suna foarte tare si nu se mai distinge detectia, daca il las la minim detecteaza la o distanta acceptabila dar pe tot timpul functionarii are un zgomot foarte mare, am schimbat si buzerul cu un difuzor, am incercat si cu casti si tot asa face.Banuiesc ca pe partea amplificarii sunt ceva probleme. Am urmarit videoclipurile puse de Bion si Cristi si vad ca nu e normal sa faca asa. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Ai zgomot de fond mare. P2 este semireglabilul acela romanesc de pe cablajul tau ? Sa nu fie si el cu probleme. (P2). Verifica si piesele pe partea de amplificare. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 Nu este semireglabilul romanesc P2, am schimbat toata amplificarea si tot asa face, ma frustreaza ca nu reusesc. Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 (editat) ........... am plaja foarte mica in tresh ,2mm din cursa potentiometrului....................... Patentul il detecteaza undeva la 35 cm dar o moneda de 50 bani o simte de la 10cm, in mod normal trebuie sa mearga mai bine,bobina este facuta la dimensiunile originale. La fel si la al meu, plaja de reglaj e f mica, am pus semireglabil de 10K dar, functioneaza. Reusesc sa-i elimin zgomotul. Odata reglat, asa a ramas, iar sensibilitatea e mai buna decat la al tau. Spre ex, o moneda de 50 bani o "vede" de pe la vreo 25-30 cm. Patentul cred ca de pe la 50 cm, n-am testat, dar e corp mare, un inelus de aur de 1,5 gr il vede de pe la vreo 12 cm...astea in aer, vorbesc. N-am iesit cu el in teren, nici nu intentionez pana nu-l legalizez. iar ca sa nu fiu tentat, il tin "dezbracat", doar cablajul si cu bobina infasurata cu izoler band spanzurand de cablaj...ori poate o sa-l vand...ma mai gandesc... Editat Iunie 6, 2014 de Untold Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Am reusit, toata treaba era din potentiometre, am pus pe volum de 1k si pe tresh de 100k ca in schema si am scapat de zgomotul de fond, detectia este ok si se face la distante rezonabile in functie de obiect. Revin cu poze. Link spre comentariu
Vizitator gsalexandru Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Atasez si eu cateva poze cu aparatul finalizat Si inca una Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 Foarte frumos, felicitari pentru realizare.Interesanta bobina, pe ceeste facuta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum