Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Am terminat montajul si acum am incercat detectia de proba si.............. nimic. se regleaza din pin 6 5534 pe 0, la detectie pe pin 6 scade pana la - 0,30 V

Pun aici si tensiunile poate se prinde cineva:

ua7805 stabilizeaza corect 5v

7660                                           5534                                 lm358                                        4093

pin1    0v                                     pin1   3v                       pin1    4v                             pin1     5v          pin8           5v

pin3   2,5v                                   pin2    0                       pin2   0                                pin2      5v         pin9             5v

pin4  -2,5v                                   pin3    0                       pin3   0                                pin3     -5v          pin10         -5v

pin5   - 5v                                   pin4    - 5v                    pin4   -5v                             pin4     -3,5v          pin11       -4,5v

pin6   1,5v                                  pin 6    0                        pin5   0                               pin5       5v         pin12          -4,5v

pin8   5v                                      pin 7   5v                      pin6   0                               pin6       3v        pin13           5v

pin8     3v                      pin7   0,50v                       pin7       5v         pin14           5v

pin8   5v

555                                               4066                                        

pin1   0v             pin5   8v                    pin1     0             pin8   -5v

pin2   6,5v          pin6   6v                    pin2     0             pin9   -5v

pin3    11v         pin7     6v                   pin3     0            pin10     0v

pin4     12v        pin8     12v                 pin4     0              pin11    2,5v

pin5    -5v           pin12     -4v

pin6     -5v          pin13     -4v

pin7     -5v          pin14      5v

irf  g=12v d= -1v s=12v

bc327                bc337

1 -5v                  1  8v

2  12v                 2  2,5v

3   12v                3   2v

bc337 este plantat corect, am zgomot foarte incet in buzzer pe toata durata alimentarii

Link spre comentariu

Ai verificat BC337? Colectorul lui trebuie sa duca la buzzer (difuzor)

Si mi se mai pare o anomalie: la 4093 pe pin 7 si 14 ai 5V? Pe 7 ar trebui sa ai 0V.

Link spre comentariu

Ai verificat BC337? Colectorul lui trebuie sa duca la buzzer (difuzor)

Si mi se mai pare o anomalie: la 4093 pe pin 7 si 14 ai 5V? Pe 7 ar trebui sa ai 0V.

bc337 este corect pus, pe pin 7 la 4093 am 5v si -5v pe pin 14

Link spre comentariu

bc337 este corect pus.....

Corect, corect, dar l-ai masurat? Este bun? 

Desi pare destul de complex, acest detector functioneaza din prima cu conditia ca inainte de montaj sa verifici absolut toate componentele pasive si active (cu exceptia integratelor pt. care s-au prevazut socluri). Mai poti verfica de 3 ori  corectitudinea cablajului si lipirii pieselor inainte de a alimenta montajul.

Ia-o incet, cu rabdare, cand esti odihnit si lasa deoparte daca simti ca te enervezi. Reiei verificare doar dupa ce te calmezi sau te odihnesti. Acest sfat l-am primit si eu de la prof de radioclub de cand eram in clasa a saptea. Si mi-a prins bine.

Succesuri!  :rade:

Link spre comentariu

perfecta dreptate, am cateva zeci de bc337 si am pus unul nou, si din fiecare ci am cate 2 bucati, mai putin pentru 7660. aseara ampu punct imediat ce am inceput sa nu mai am rabdare cu montajul. Detectia se vede atat pe pinul 6 cat si cu multimetrul pe iesirea difuzorului, cu multimetrul conectat la - si + pe buzzer , la detectie indica valori negative.

Cu multimetrul pus la gnd-ul montajului pe ambele iesiri de la buzzer am 12v.

Link spre comentariu

Va salut. Citeam in primele 3 pagini ale acestui topic niste postari de prin 2007 in care se spunea ca un astfel de detector e ilegal pe la noi prin tara...deh intr o tara ce duduie de politicieni idioti, ce pretentii sa ai ?  Voiam sa stiu daca azi in 2014 acea aberatie de lege mai este valabila. am si eu o jucarie si vreau sa ma plimb un pic de colo colo si vreau sa stiu cum pun problema, o folosesc la vedere sau incognito.

Mersi pt eventualul raspuns.

PS nu o folosesc pt descoperit comori dacice sau chestii ce nu mi apartin, e doar o dorinta de a explora niste locuri pe care le cunosc inca din copilarie.

Link spre comentariu

http://www.detectiemetal.com

Aici gasiti toata lesgislatia din Romania referitoare la trebusoara asta.

Pe limba noastra si pe scurt, treaba sta cam asa: am o moneda de 50 de bani in buzunar, e a mea. O ingrop in pamant, devine proprietatea statului (patrimoniu national).... :96

Editat de Untold
Link spre comentariu
Vizitator gsalexandru

Am vorbit si eu sa primesc autorizatie pentru detectorul construit de mine. Se poate inregistra dar e mai complicat pentru ca trebuie testat si omologat de cineva competent. Dupa asta primesc o serie si abia apoi se poate primi o autorizatie de detinere. Prea complicat

Link spre comentariu

Era alimentat. A spus ca a postat si tensiunile masurate la pinii lui 358.

"Cu multimetrul pus la gnd-ul montajului pe ambele iesiri de la buzzer am 12v".Si cand reglezi din potentiometrul de volum nu se modifica tensiunea ? Din poze parca se vad ceva lipituri reci, sau nu se vede prea bine ?

Mai fratilor, daca nu este strict necesar, de ce va legati la cap daca nu va doare ? Pentru omologare / autorizare aveti de asteptat si costa si ceva banuti. Cred ca ceva mai multi banuti. Parerea mea. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări