niculita59 Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 se poate face asa ceva acasa?vreau sa gasesc pistolul lui bunicu(d-zeu sa-l ierte), care sta ascuns intr-un perete din casa (de frica comunistilor). p.s. nu vreau sa daram toata casa :weedman:Suna mascatii...... Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Multumim, Voltus pentru informatii. Infasurarea bobinei in staniol o luasem si eu in calcul, sa bag in carcasa restul, apoi o sa ma ocup de bobina, careia as vrea sa-i mai adaug vreo 10-15 spire, inca e in teste, cred ca se poate si mai bine. Am gasit un buzzer mic, mic, de la un telefon antic, Philips Diga. Suna tare si e si mic, are cam 10 mm diametru. Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Incercati va rog sa retineti datele bobinelor: diametru ferita, numar de spire, grosimea sarmei...Unii ca mine nu pot masura inductanta de aceea ar fi foarte utile aceste informatii.Multam. Link spre comentariu
Vizitator gabykorupt Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Mi-am permis sa refac una din scheme, pentru calitate, nu altceva si pentru ca un viitorul apropiat o sa ma apuc si eu sa il fac, pana una alta postez cablajul si schema. Daca sunt greseli va rog sa ma anuntati Cablaj.pdf Cablaj+piese.pdf Piese.pdf Schema.pdf Link spre comentariu
Voltus Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Chiar daca nu puteti masura inductanta bobinei atunci folosind semnalul de la pinul 5 al PIC12F6xx se poate ajusta bobina ori condensatorul pana obtinem circa 19khz . Acesti 19khz ( 3.3V amplitudine ) pot fi vizualizati fie pe un osciloscop fie folosind un program PC ce indeplineste rolul unui osciloscop ( vezi http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en ) . Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Mi-am permis sa refac una din scheme, pentru calitate, nu altceva si pentru ca un viitorul apropiat o sa ma apuc si eu sa il fac, pana una alta postez cablajul si schema. Daca sunt greseli va rog sa ma anuntati Foarte frumos cablajul. Insa la cablaj+piese as face o recomandare: incercati sa redesenati componentele si valorile lor cu galben, pe albastru contrastul e mult mai puternic. Gri pe albastru e greu lizibil.N-am verificat daca e corect.Chiar daca nu puteti masura inductanta bobinei atunci folosind semnalul de la pinul 5 al PIC12F6xx se poate ajusta bobina ori condensatorul pana obtinem circa 19khz . Acesti 19khz ( 3.3V amplitudine ) pot fi vizualizati fie pe un osciloscop fie folosind un program PC ce indeplineste rolul unui osciloscop ( vezi http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en ) .@Voltus, e o solutie buna, multumesc.P.S. Detectorul meu cu PIC are o dambla: nu vede obiectele feroase mai mici, decat monezile si doar cele placate cu alama, Cu, Ni, etc. Obiectele pur feroase nu le vede, doar pe cele mai mari.. In schimb e foarte sensibil pt neferoase: Al, Cu, alama, Zn, Pb, etc. O cutie de bere, cola, etc, o simte de pe la vreo 12 cm...o folie de staniol de la tigari de pe la vreo 5-6 cm.Parca ar fi special conceput pt neferoase...Stie cineva de la ce poa'sa fie meteahna asta? Plus ca n-are dicriminare, are acelasi sunet pt toate. Sa fie inductanta bobinei nepotrivita? Link spre comentariu
Vizitator vlad95vlad Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Lamuriti-ma careva ..... Schema aceasta (Baracuda Legend 1 din 2002 ) este valabila , corecta , se poate pune in functiune fara probleme ? Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Nu stiu.Fa-l si spune-ne si noua. Link spre comentariu
capabilu Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Dar pe asta l-a mai facut cineva ? ca eu l-am facut si nu vrea sa faca "servici" proscan.pdf Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Ca sa fi sigur ca iti va functiona, daca nu dim prima, macar dintr-a doua, e bine de facut ceva facut de altcineva inainte, cum ar fi de exemplu, Surf Pi (Surf Master) sau Barracuda. Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Am reusit sa fac bobina pe ferita pentru pinpointer-ul simplu. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Si un nr de spire, diametru sarma? Pentru pinpointerul cu discriminare, (l-am facut si pe ala si e mai sensibil decat cel fara) cate spire are bobina pe ferita, stie cineva? Cu bobina facuta de mine e instabil, chiar daca e sensibil...In schema rusului, bobina pt pinpointerul cu discriminare are 90 spire CuEm 0,3mm bobinata pe un diametru de 150 mm. Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Si un nr de spire, diametru sarma? Pentru pinpointerul cu discriminare, (l-am facut si pe ala si e mai sensibil decat cel fara) cate spire are bobina pe ferita, stie cineva? Cu bobina facuta de mine e instabil, chiar daca e sensibil...In schema rusului, bobina pt pinpointerul cu discriminare are 90 spire CuEm 0,3mm bobinata pe un diametru de 150 mm.Ferita ere vreo 8 cm lungime , diametrul de 8mm , 140-150 sp 0,2-0,3 mm. Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Se baga cineva la acesta? pare simplu.: TGSL - complete details - version 3.0.zip Link spre comentariu
TikTak Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Se baga cineva la acesta? pare simplu.:Este o versiune simplificata a vlf-ului Tesoro Golden Sabre.Sensibil dar pune probleme la constructia bobinelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum