Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

se poate face asa ceva acasa?vreau sa gasesc pistolul lui bunicu(d-zeu sa-l ierte), care sta ascuns intr-un perete din casa (de frica comunistilor). p.s. nu vreau sa daram toata casa :weedman:

Suna mascatii...... :ras: :ras: :ras:
Link spre comentariu

Multumim, Voltus pentru informatii. Infasurarea bobinei in staniol o luasem si eu in calcul, sa bag in carcasa restul, apoi o sa ma ocup de bobina, careia as vrea sa-i mai adaug vreo 10-15 spire, inca e in teste, cred ca se poate si mai bine. Am gasit un buzzer mic, mic, de la un telefon antic, Philips Diga. Suna tare si e si mic, are cam 10 mm diametru.

Link spre comentariu

Incercati va rog sa retineti datele bobinelor: diametru ferita, numar de spire, grosimea sarmei...Unii ca mine nu pot masura inductanta de aceea ar fi foarte utile aceste informatii.Multam.

Link spre comentariu

Mi-am permis sa refac una din scheme, pentru calitate, nu altceva si pentru ca un viitorul apropiat o sa ma apuc si eu sa il fac, pana una alta postez cablajul si schema. Daca sunt greseli va rog sa ma anuntati :da

Foarte frumos cablajul. Insa la cablaj+piese as face o recomandare: incercati sa redesenati componentele si valorile lor cu galben, pe albastru contrastul e mult mai puternic. Gri pe albastru e greu lizibil.N-am verificat daca e corect.

Chiar daca nu puteti masura inductanta bobinei atunci folosind semnalul de la pinul 5 al PIC12F6xx se poate ajusta bobina ori condensatorul pana obtinem circa 19khz . Acesti 19khz ( 3.3V amplitudine ) pot fi vizualizati fie pe un osciloscop fie folosind un program PC ce indeplineste rolul unui osciloscop ( vezi http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en ) .

@Voltus, e o solutie buna, multumesc.P.S. Detectorul meu cu PIC are o dambla: nu vede obiectele feroase mai mici, decat monezile si doar cele placate cu alama, Cu, Ni, etc. Obiectele pur feroase nu le vede, doar pe cele mai mari.. In schimb e foarte sensibil pt neferoase: Al, Cu, alama, Zn, Pb, etc. O cutie de bere, cola, etc, o simte de pe la vreo 12 cm...o folie de staniol de la tigari de pe la vreo 5-6 cm.Parca ar fi special conceput pt neferoase...Stie cineva de la ce poa'sa fie meteahna asta? Plus ca n-are dicriminare, are acelasi sunet pt toate. Sa fie inductanta bobinei nepotrivita?
Link spre comentariu

Ca sa fi sigur ca iti va functiona, daca nu dim prima, macar dintr-a doua, :rade: e bine de facut ceva facut de altcineva inainte, cum ar fi de exemplu, Surf Pi (Surf Master) sau Barracuda.

Link spre comentariu
:aplauze Si un nr de spire, diametru sarma? Pentru pinpointerul cu discriminare, (l-am facut si pe ala si e mai sensibil decat cel fara) cate spire are bobina pe ferita, stie cineva? Cu bobina facuta de mine e instabil, chiar daca e sensibil...In schema rusului, bobina pt pinpointerul cu discriminare are 90 spire CuEm 0,3mm bobinata pe un diametru de 150 mm.

post-71315-139829797755_thumb.gif

Link spre comentariu

:aplauze Si un nr de spire, diametru sarma? Pentru pinpointerul cu discriminare, (l-am facut si pe ala si e mai sensibil decat cel fara) cate spire are bobina pe ferita, stie cineva? Cu bobina facuta de mine e instabil, chiar daca e sensibil...In schema rusului, bobina pt pinpointerul cu discriminare are 90 spire CuEm 0,3mm bobinata pe un diametru de 150 mm.

Ferita ere vreo 8 cm lungime , diametrul de 8mm , 140-150 sp 0,2-0,3 mm.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări