Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Am terminat surf masterul :101 :101 !!!! O bijuterie ce mai.Dar acum am alta problema... Exista vreo cale sa-l inregistrez si sa ma joc cu el legal?? A incercat cineva? Nu de alta dar in autorizatie se cere seria aparatului si numarul facturii...Multumesc!

Link spre comentariu

La 12F675 cu cuart nu e nevoie de OSCCAL. Acesta calibreaza oscilatorul intern de 4 MHz. Hex-ul scris pe un calculator se poate verifica pe alt calculator prin citirea codului si compararea cu originalul.

Link spre comentariu

Multumesc.Am rescris ambele pic-uri (629 si 675) cu alta versiune de hex fiecare. Atat la scriere cat si la verificare mi-a dat ok. Nu am verificat pe un alt calculator, avea pinii strambi de la mufa seriala si n-am avut o scula adecvata sa-i indrept iar programatorul n-a intrat in acea mufa cu pinii strambi.Insa, acelasi rezultat. Niciun sunet in buzzer...Ori imi iau un stift de calculator la vreo 50 lei pentru a programa pe serial, ori imi iau un pickit2.Inclin totusi spre pickit2, mi s-a cam acrit de PIC03-ul asta de la Adelaida...P.S. Ciudat mi s-a parut ca daca incarcam hex-ul normal din winpic800, imi dadea eroare si la scriere si la verificare. Daca inseram hex-ul cu copy/paste, imi mergea si scrierea si verificarea....de unde apare eroarea asta? Vpp mica? Eu am programat cu acest programator si alte picuri 12F629 pt ir light dimmer, un on/off si o mica telecomanda la care am folosit un pic smd. Dar pe un fost calc de-al meu pe care l-am vandut. Si toate inca le mai am (light dimmerele si telecomanda) si sunt functionale.

Link spre comentariu

acuma ma jucat si eu cu el pinpointerul rusului cu discriminare deseara pun un film cu el .undot foloseste icprog si la sigurante vezi ca casuta. cp sa fie debifata. eu am folosit 629 hezul este cel pus de tine cu discriminare .

Link spre comentariu
Vizitator Arbal

Am terminat surf masterul :101 :101 !!!! O bijuterie ce mai.Dar acum am alta problema... Exista vreo cale sa-l inregistrez si sa ma joc cu el legal?? A incercat cineva? Nu de alta dar in autorizatie se cere seria aparatului si numarul facturii...Multumesc!

Din pacate nu cred ca ai multe sanse sa il folosesti legal. Intradevar iti trebuie serie si numar de inregistrare. Poate daca ai gasi unul dat la casat sa ii preiei seria si numarul. Oricum ai grija, daca vrei sa il "inregistrezi" mai intai intreaba-i pe cei de la politie ce trebuie facut ptr asta. In nici un caz sa nu declari ca l-ai construit deja :speriat ,ca s-ar putea sa te arzi, eventual le spui ca vrei sa-ti faci unul artizanal. Poate totusi merge treaba cu pansonatul vezi daca in loc de factura ptr MD poti folosi factura cu, care ai achizitionat componentele . In fine, chiar daca gasesti sau nu intelegere si solutii la politie treaba este ca in mod sigur o sa intrii in vizorul lor. Ca sti sa faci singur asa ceva cu atat mai rau, esti posibil "infractor" la puterea a doua. Oricum succes si sa ne anunti si pe noi daca ti-a reusit.
Link spre comentariu

Sigur ca il poti folosi legal chiar daca procedura este un picut mai complicata decat la un detector de fbrica cu nume , fctura etc, etc.Intra pe Detectiemetal.com si vei afla cum se procedeaza, va trebui sa gravezi un nume si o serie pe el si sa faci o declaratie la notar.Daca gsesc link-ul inaintea ta ti-l trimit.P.S. cei care nu stiu domeniul Detectoarelor de metale va rog nu speriati pe ceilalati, va rugam sa va informati corect atunci cand va achizitionati sau construiti un detector de metale.
Link spre comentariu

acuma ma jucat si eu cu el pinpointerul rusului cu discriminare deseara pun un film cu el .undot foloseste icprog si la sigurante vezi ca casuta. cp sa fie debifata. eu am folosit 629 hezul este cel pus de tine cu discriminare .

Problema nu e WinPic800...am programat cu el si cu acelasi programator vreo 7-8 picuri, printre care si 2 smd...problema e calculatorul care nu ofera pe serial suficienta tensiune pt programarea pic-ului...cu un programator tot JDM dar cu alimentare externa, merge perfect. Eu am vandut calculatorul cu care programam fara probleme..o sa incerc totusi si cu ICPROG.Dar luni de acum, calculatorul cu serial e la serviciu.Toate cele bune! icon_jook
Link spre comentariu

D-mi detalii bobina si ce hex ai folosit tu ,te rog.
Link spre comentariu

Am vrut sa spun ca am masurat pinpointerul cu discriminare a rusului sensibilitate de 4 cm la o moneda de 50 de bani . cam putin dar nu am bibilit bobina cred ca se poate si mai bine.bineinteles ca la obiecte mai mari distanta creste. O sa fac si bobina simpla fara miez de ferita sa vad ce rezultat da .am observat ca singura inbunatatire este ca este mai stabil varianta cu discriminare.concluzia chiar de pare o jucarie merita facut

Link spre comentariu

am prins 4 cm dar cred ca cu o bobina buna merge mai mult bion bobina ,nu am numarat spirele dar are 1,9 mh
Te rog eu mult de tot ...zi-mi si mie cate spire ai pe bobina,(demonteaz-o) lungime feritei...NU am cum sa stiu uH-ii ca nu am cum sa-i masor(merge cu testerul obisnuit?)
Link spre comentariu
Vizitator Arbal

Pe ultima "suta de metrii" sunt si eu. Ar fi fost gata pana acum dar nu mi-au iesit la inventar cateva rezistente si un integrat. Dar nu-i problema ca oricum trebuia sa dau comanda pentru sarma de 0,35 pentru bobina asa ca le trec si pe astea in lista. A iesit un pic cam mare si daca mai adaug comutatorul triplu cu patru pozitii plus potentiometrele si ce mai este pe acolo cam creste in volum. Dar sper sa si functioneze pentru ca daca o sa bata macar 1 metru ma apuc sa il fac si in varianta miniatura (smd-uri, cablaj dublu placat, comutatorul mecanic schimbat cu unul digital samd) si poate il scot ceva mai slim. Nu am continuat cu plantarea restului de piese ca nu-i nici o graba, prefer sa lucrez batraneste si daca nu va functiona sa stiu ca macar nu din vina mea.

post-84478-13982978962_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări