bion Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Bobina este inca in faza experimentla , are 6 cm diametru si vreo 80 de spire, am incercat sa las mai putine spire insa o ia razna. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Bobina este inca in faza experimentla , are 6 cm diametru si vreo 80 de spire, am incercat sa las mai putine spire insa o ia razna. Pe site-ul rusului bobina era pe bara de ferita. Daca detectorul tau n-a mers cu bobina pe bara de ferita, asta inseamna ca bobina nu are inductanta necesara.Pot fi de vina condensatorii de 15pF (daca au alta valoare), quartzul dimetrul sarmei folosite, etc... Mai jos ai un exemplu de calcul al inductantei unei bobine cu mai mute straturi. Distractie placuta! Daca : n = numarul de spire d1 = diametrul interior al bobinei d2 = diametrul extern al bobinei (incluzand grosimea bobinajului) l = lungimea portiunii bobinate h = grosimea bobinajului (toate dimensiunile masurate in mm) atunci diametrul mediu este d = (d1+d2)/2 iar inductanta este in microH L = [0,008 * (d)^2 * (n)^2] / ( 3 * d + 9 * l + 10 * h ) P.S. acest simbol ^2 inseamna ridicare la patrat. P.S.2. Incearca sa dezrasucesti firele de la bobina, adica sa fie paralele cand le conectezi la montaj. Daca sunt rasucite intre ele, iar isi schimba inductanta. La bobina pe bara de ferita tot asa erau rasucite? Daca da, posibil ca asta sa fie motivul pt nefunctionare. Incearca sa fim siguri. Link spre comentariu
bion Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Bobina este inca in faza experimentla , are 6 cm diametru si vreo 80 de spire, am incercat sa las mai putine spire insa o ia razna. Pe site-ul rusului bobina era pe bara de ferita. Daca detectorul tau n-a mers cu bobina pe bara de ferita, asta inseamna ca bobina nu are inductanta necesara.Pot fi de vina condensatorii de 15pF (daca au alta valoare), quartzul dimetrul sarmei folosite, etc... Mai jos ai un exemplu de calcul al inductantei unei bobine cu mai mute straturi. Distractie placuta! Daca : n = numarul de spire d1 = diametrul interior al bobinei d2 = diametrul extern al bobinei (incluzand grosimea bobinajului) l = lungimea portiunii bobinate h = grosimea bobinajului (toate dimensiunile masurate in mm) atunci diametrul mediu este d = (d1+d2)/2 iar inductanta este in microH L = [0,008 * (d)^2 * (n)^2] / ( 3 * d + 9 * l + 10 * h ) P.S. acest simbol ^2 inseamna ridicare la patrat. P.S.2. Incearca sa dezrasucesti firele de la bobina, adica sa fie paralele cand le conectezi la montaj. Daca sunt rasucite intre ele, iar isi schimba inductanta. La bobina pe bara de ferita tot asa erau rasucite? Daca da, posibil ca asta sa fie motivul pt nefunctionare. Incearca sa fim siguri. Prea complicat ce mi-ai dat tu.Eu fac altfel, daca nu am date in legatura cu bobina atunci experimentez.Oricum mbele variante de pinpointer sunt jucraii insa le construiesc doar pentru ca i-mi place.Un pinpointer bun poate fi Baracuda longboard, limentat la 9 v este mult superior celor 2 pinpointere chiar daca are un volum mai mare. Bobina pe ferita avea 450 spire .Ferita de 0,8 cm dimetru si 7-8 cm lungime. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Incearca sa dezrasucesti capetele bobinei sa vezi daca se schimba ceva. Chiar sunt curios. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Am avansat si eu cu constructia pinpionterului cu Pic 12F629: am facut doua bobine, montajul si programat pic-ul. Quartul e singura componenta lipsa ca sa-i dau cheie.Vorba aia, am o potcoava, imi mai trebe 3 si calu'! Link spre comentariu
Untold Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Am pus mai multe quarturi cu diferite valori: 4Mhz, 40Mhz, 3,5Mhz, 7Mhz....in piezo nu am niciun sunet, indiferent care din quarturi e montat, nici macar la cuplarea tensiunii de alimentare...De curiozitate, a incercat cineva un quart cu alta valoare si a obtinut vreun sunet? Sau nu functioneaza decat cu 20Mz...pana ajung la Dioda sa-mi iau un quart de 20Mhz o sa mai dureze...pic-ul la scriere si verificare mi-a dat ok... Link spre comentariu
suiram Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Ii complicat pinpointer-ul Baracuda longboard?Are cineva schema? Link spre comentariu
remus2509 Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Cuarturi ar trebui sa gasesti in imprimante dvdiuri receptoare satelit cabluri modemuri placi de retea si totusi montajul si la un cristatl de 16 megherti ar trebui sa se auda ceva Link spre comentariu
Untold Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Un proiect complet de Pinpointer bun: Link spre comentariu
bion Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Am avansat si eu cu constructia pinpionterului cu Pic 12F629: am facut doua bobine, montajul si programat pic-ul. Quartul e singura componenta lipsa ca sa-i dau cheie.Vorba aia, am o potcoava, imi mai trebe 3 si calu'! Ai facut bobinele la plezneala sau dupa ce te-ai orientat??? da-mi si mie te rog detalii de la bobina pe ferita . Link spre comentariu
bion Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Ii complicat pinpointer-ul Baracuda longboard?Are cineva schema?Este schema deja postata mai in urma trebuie doar sa faci bobina mica,Hai ca le mai pun eu inca o data :pcb.pdf Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Ai facut bobinele la plezneala sau dupa ce te-ai orientat??? da-mi si mie te rog detalii de la bobina pe ferita .Bobina mare e facuta la plesneala, are cam 200 spire. Cea pe bara de ferita are exact 450 spire.Acum sa gasesc quart sa fac proba cu amandoua. Mi-e teama sa nu fie pic-ul dus, desi la scriere mi-a dat ok. Am incercat cu vreo 4 quarturi de alte valori si nu se auzea nimic in buzzer.Faina schema de Barracuda lonboard, cineva zicea ca e mai stabil decat Surf Pi. Are 2 tranzistori cu efect de camp fata de surf pi...(bf245 si bf256-echivalentii celor din schema).Ma bate gandul sa-l fac si pe asta, dupa ce termin Surf Pi. Pe la anu', sper... :cry: Link spre comentariu
bion Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 A fugit puiul cu ata am contruit pinpointerul cu dicriminare insa cand sa programez pic-ul: no encontrado winpic.sys :cry: nush ce sa fac....... Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 A fugit puiul cu ata am contruit pinpointerul cu dicriminare insa cand sa programez pic-ul: no encontrado winpic.sys :cry: nush ce sa fac....... Cred ca trebuie sa reinstalezi WinPic800. Dezinstaleaza-l mai intai, apoi reinstaleaza-l.Daca nu merge, incearca cu IcProg, e similar cu WinPic800. Se gaseste si la adresa asta: http://ic-prog.software.informer.com/download/Dar mai intai incearca cu winpic800.Spor! Link spre comentariu
remus2509 Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Chiar is curios bion ala cu discriminare pinpointerul simte o moneda de 50 de bani la 5cm ? Poate faci ceva teste ca sa stiu daca merita sa il fac .si tot cu pic 12f629 este? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum