bion Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 De aici, in stanga paginii, mai jos unde scrie download: http://www.winpic800.com/?lang=enGata l-am descarcat ...cum nu stiu ce sa mai fac , nu stiu unde sa montez PIC-ul pe programatorul meu de mai sus. Link spre comentariu
bion Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 http://www.qsl.net/yo6pir/pic.html Programatorul este de aici insa acum nu stiu cum sa montez PIC-ul. Eu am facut varianta redusa cea cu 18 pini. Link spre comentariu
remus2509 Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 Bion si EU am facut variants cu soclu de 18 soclufar pe cablaj cu gaurele .picul vine pus cu pinul nr 1 LA pinul nr 1 de LA soclu de 18 pini. Cum sti care este pinul nr 1la soclului? Pinul 1 soclu trebuie sa sune cu pinul 14 soclului .si pinul 18 am soclului trebuie sa sune cu pinul 5 am soclului .sa sune.vb sa faca contact verificate cu aparatul de madura pe diode Link spre comentariu
bion Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 Bion si EU am facut variants cu soclu de 18 soclufar pe cablaj cu gaurele .picul vine pus cu pinul nr 1 LA pinul nr 1 de LA soclu de 18 pini. Cum sti care este pinul nr 1la soclului? Pinul 1 soclu trebuie sa sune cu pinul 14 soclului .si pinul 18 am soclului trebuie sa sune cu pinul 5 am soclului .sa sune.vb sa faca contact verificate cu aparatul de madura pe diodeM-ai lamurit bustean ...Dupa schema pin1=pin 1.....Nu stiu deasemeni cum vine montat 7805 ,la plus vine sau out sau in? la pinpointer simplu. Link spre comentariu
bion Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 Cred ca am inteles...Jumper-ul ,scos sau pus? Link spre comentariu
bion Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 0:57 ora Spania.Evrika evricka ,Evrika.Multumesc Lui Dumnezeu ca in sfarsit am progrmat PIC-ul si m si probat pinpointer-ul simplu...si......merge.Multumesc deasemeni tuturor celor care m-au ajutat si sunt convins ca si pe viitor o vor face.Multumesc Cristi, Remus si nu in ultimul rand galateanului meu Untold.Sa va dau mai multe detalii: dupa ora 20 am termint de montat programatorul , am cautat pe net cum se programeaza(mai usor ca atunci cand pui rufe la masina despalat ) si apoi am deschis Win-ul si am montat Pic-ul ,am verificat si dadea error de hardware apoi am mutat jumper-ul si a iesit error-ul.Am incarcat Hexul si incarcat ...totol ok.Montat PIC-ul pe pointer , facut bobina la pleznela si.....merge.Urmeaza ca maine sa-l perfectionez si sa ma apuc de cel cu discriminare pentru cre am deja componentele ...Salutare tuturor. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Felicitari pt reusita!Pic-ul era simplu de montat in soclul programatorului: in poza cablajului exista o "cheita" a soclului care iti indica pinul nr.1.In rest, spor la treaba pe mai departe si daca ai nevoie de ajutor si ti-l pot da, apeleaza cu incredere!Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator Arbal Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Scuze ca ma bag si eu in discutie. Treaba cu PIC-urile ma cam depasesc. Dar citind cele mai inainte ma intrebam de ce va chinuiti sa faceti unele care nu le folositi foarte des si sunt deja pe piata? Stiu, nu e tot una ca atunci cand este facut de la zero dar mai stiu si ca munca in principiu trebuie usurata pe cat posibil de mult. De exemplu am gasit aici o "solutie" adica ceva gata facut: http://www.adelaida.ro/programator-pic-ad-pic02.html Voi ce parere aveti ? Plus ca am mai vazut pe net inclusiv cu mufa usb care probabil va scuteste sa mai cautati laptop-uri mai vechi care au nu stiu ce mufa in plus. In fine, e doar o simpla intrebare. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Programatorul meu e tot de la ADL***A, PIC03. http://www.elforum.info/download/file.php?id=59833&mode=view Link spre comentariu
remus2509 Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Adevarul ca daca cumperi tot sa dus satisfactia con de a construi .orcum cand un montaj incepe sa functioneze din piese recuperate ai mare satisfactii Link spre comentariu
bion Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Adevarul ca daca cumperi tot sa dus satisfactia con de a construi .orcum cand un montaj incepe sa functioneze din piese recuperate ai mare satisfactiiEram pe punctul sa cumpar programatorul pentru ca m-ar fi costat 5 € pentru ficare pic.Acum bobina este un pic complicata pentru ca se poate face si in aer dar si pe bara de ferita.Sa vad pe forum daca rusii dau mai multe detalii.Apropo a mers pe laptop-ul din 2005 la perfectie Link spre comentariu
bion Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Pe bobina in aer merge insa pe ferita nu Link spre comentariu
bion Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Dupa cum va spuneam, daca folositi un programator serial (JDM), dupa ce inserati PIC-ul in soclu si introduceti mufa programatorului in portul serial al computerului (care trebuie sa fie de generatie mai veche sa aiba port serial, majoritatea laptopurilor nu au), va trebui sa dati mai intai citire. Din fabrica, Pic-ul vine gol, are inscrisa in el doar valoarea acelui OSCCAL ce trebuie pastrata. Aici, incercuit cu rosu este este un exemplu de OSCCAL: . Aceasta valoare dupa citire, trebuie retinuta si in momentul introducerii hex-ului in pic, se va scrie manual, la ultima locatie si OSCCAL-ul. Apoi, se da scriere. Dupa scriere, daca mesajul de la sfarsit e ok, se da citirea pic-ului sa se verifice daca a fost scris atat hexul introdus cat si OSCCAL-ul. Toata treaba e simpla, eu am facut vreo 4-5 ir light dimmere cu 12F629 si un on/off cu 12F675 si toate au functionat din prima. Si cum zicea colegul Remus, cine nu se descurca, ii pot descurca si eu prin Team Viewer. P.S. Daca face cineva programatorul JDM, mufa lui se introduce direct in mufa calculatorului, fara cablu prelungitor. Mie nu mi-a mers cu cablu, ci doar direct, programatorul infipt in mufa calculatorului. Softul de programare pe care il folosesc eu si merge super este WinPic800 si poate fi descarcat gratis de aici: http://www.nbglin.com/jdm1.htm Spor la programat! Fii atent ca eu nu am atins nimic din toat treaba cu OSCAL ,oi fi facut bine? Link spre comentariu
Untold Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Fii atent ca eu nu am atins nimic din toat treaba cu OSCAL ,oi fi facut bine?Daca pinpointerul merge, inseamna ca e bine. Unele programatoare cand le dai sa scrie pic-ul, intai citeste si memoreaza OSCCAL-ului pe care apoi il scrie odata cu .hex-ul. Link spre comentariu
bion Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Fii atent ca eu nu am atins nimic din toat treaba cu OSCAL ,oi fi facut bine?Daca pinpointerul merge, inseamna ca e bine. Unele programatoare cand le dai sa scrie pic-ul, intai citeste si memoreaza OSCCAL-ului pe care apoi il scrie odata cu .hex-ul.Merge...o sa pun un video in cateva minute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum