Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Salutari!

Dai click dreapta, rename, apoi stergi .pdf sa ramana .lay

.lay se poate vedea cu SprintLayout, programul cu care a fost facut cablajul: descarca de aici programul si instaleaza-l: http://www.abacom-online.de/uk/html/sprint-layout.html

Apoi, vei putea vedea cu el cablajul, la mine functioneaza. Atasez printscreen dupa ambele versiuni de detector cu PIC deschise cu programul de mai sus.

Succesuri! :rade:

post-71315-139829784055_thumb.jpg

post-71315-139829784057_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salutare. Am terminat surfmaster-ul, era un traseu intrerupt. :101 Nu stiu daca este in regula dar detectia se face numai daca "deplasez bobina pe verticala" in dreptul obiectului metalic. Deplasarea poate sa fie si de 5 mm, numai sa fie. Chiar si cu o tentativa de bobina (facuta la repezeala pentru ca nu mai aveam rabdare ) detecteaza in jur de 22-24 de cm.Acum vreau sa il montez in carcasa si sa refac bobina.Imi puteti da ceva detalii despre cum ar trebui facuta bobina?Conteaza sensul de bobinare?Este ok daca o bobinez pe un suport de mdf?Multumesc.

Link spre comentariu

Eu am facut o bobina cu fir de difuzoare bobinat pe un disc de pick-up, pus pe un platan de pick-up, centrul fiind fixat de un capac de la o cutie pt cd-uri. Am bobinat 30 de spire cu 2x0,7mm, am rigidizat cu silicon si am pus peste (dupa ce am scos capacul de cetrare) un alt disc de pick-up.Dupa ce s-a uscat sandwisul am circa 2 ohmi cu firele legate in paralel.

Link spre comentariu

Salutare. Am terminat surfmaster-ul, era un traseu intrerupt. :101 Nu stiu daca este in regula dar detectia se face numai daca "deplasez bobina pe verticala" in dreptul obiectului metalic. Deplasarea poate sa fie si de 5 mm, numai sa fie. Chiar si cu o tentativa de bobina (facuta la repezeala pentru ca nu mai aveam rabdare ) detecteaza in jur de 22-24 de cm.Acum vreau sa il montez in carcasa si sa refac bobina.Imi puteti da ceva detalii despre cum ar trebui facuta bobina?Conteaza sensul de bobinare?Este ok daca o bobinez pe un suport de mdf?Multumesc.

Salutare si felicitari pt reusita!Abia astept cablajul, imi mai trebuiesc 4 componente, 4066, cuartul, ICL7660 si trz mosfet, restul le am.Cel mai apropiat magazin cu piese de mine e la 30 km..o sa-mi iau cand ajung pe acolo. :nebunrau: iar ca sa fac comanda pe net la un magazin specializat, m-ar costa mai mult transportul decat componentele..Ai incercat si cu feroase si cu neferoase? De la ce distanta vede neferoasele?Despre bobina, cred ca Cristi71 ar putea sa ne dea niste detalii.
Link spre comentariu

...cel mai probabil vorbeste de varianta cu 629....PIC.A combinat comanda de piese pentru ambele variante ...

:jytuiyu Asa e..am confundat cu schema cu PIC.... cand de multe te apuci, mai pe toate le incurci..numai ca eu nu m-am apucat de nimic inca... :rade:
Link spre comentariu

La cate piese are cel fara discriminare, se pot lipi direct pe pinii picului (soclului)...apoi, daca functioneaza, se poate turna in silicon tot montajul, eu asa as face.

Link spre comentariu

Eu am testat varianta simpla dar de ce ziceti voi ca nu are discriminare la feros suna diferit de neferos .dar totus cred ca varianta 2 o fi mai buna aia cu leduri

Link spre comentariu

Programatorul a ramas in faza de pcb facut ,si piese cumprate.Maine o sa programeze cineva ambele PIC-uri insa vreau sa pun pe fiecre cate un hex adica cel simplu si celalalt cu led-uri.Poti sa-mi specifici inca o data hex-urile pentru ficare tip( simplu-cu led-uri)?? Multam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări