Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Hex-ul trebuie "turnat" in Pic cu ajutorul unui programator, pe serial (JDM) sau USB (Pickit2).Preferabil Pickit2, nu trebuie sa rescrii tu OSCCAL-ul. (ultima valoare din PIC care se vede la citirea lui). Cautati pe net mai multe detalii despre acest OSCCAL. Este o chestie folosita la calibrarea oscilatorului intern al picului. (si care este valabil la PIC12F629 si 675.)Tot proiectul este aici, unde vezi .pdf, stergi aceasta extensie, va ramane hex-ul si cablajul in format .lay, citibil cu Sprint Layout, un soft pt proiectat cablaje.Spor!

Mi-ar placea sa-l fac insa intampin o serie de probleme inca din start.Unde il programez si cat costa? .Pic-ul costa un € si programarea 100 € deci nu cred ca merita sa pierzi timpul cu asa ceva decat daca il ptogramezi tu acasa.Asa ca incerc sa uit ideea.
Link spre comentariu
Vizitator Arbal

aparatul este un VLF, cu discriminare,destul de complex zic eu....incercati Baracuda sau Surf,mult mai accesibile..

Multumesc mult pentru raspuns si pentru sfat. O sa incerc si altele cu siguranta. Momentan am apucat sa fac cablajul si am cumparat deja piesele pentru el. Maine imi vine mandrina pentru o mini bormasina ca sa pot da gaurile in cablaj. Mai am de cumparat sarma pentru bobine care din pacate abia pe 15 luna viitoare pot sa o comand de pe net. Nu ma grabesc ca graba strica treaba. Inca o data, multumesc ptr raspuns. Cand il termin de facut o sa revin cu poze.
Link spre comentariu

Mi-ar placea sa-l fac insa intampin o serie de probleme inca din start.Unde il programez si cat costa? .Pic-ul costa un € si programarea 100 € deci nu cred ca merita sa pierzi timpul cu asa ceva decat daca il ptogramezi tu acasa.Asa ca incerc sa uit ideea.

100 Euro sa programezi un PIC???? :rade: Dureaza doar 30 sec....mi se pare aberant...Am eu programator serial JDM, daca vreti, va pot programa eu gratis PIC-ul...mai rau e cu distanta ce ne separa. Eu zic totusi sa mai cautati acolo la dvs. pe plan local..imposibil sa nu gasiti macar un programator serial care costa in jur de 5 euro..cel putin in Romania. Daca nu gasiti, sunt scheme pe net o droaie..o simpla cautare pe google cu "programator JDM" va da rezultate...cum ar fi aici: http://www.bobtech.ro/proiecte/microcon ... rolere-pic Restul e usor, va arat eu.Succes!
Link spre comentariu

100 Euro sa programezi un PIC???? :rade: Dureaza doar 30 sec....mi se pare aberant...Am eu programator serial JDM, daca vreti, va pot programa eu gratis PIC-ul...mai rau e cu distanta ce ne separa. Eu zic totusi sa mai cautati acolo la dvs. pe plan local..imposibil sa nu gasiti macar un programator serial care costa in jur de 5 euro..cel putin in Romania. Daca nu gasiti, sunt scheme pe net o droaie..o simpla cautare pe google cu "programator JDM" va da rezultate...cum ar fi aici: http://www.bobtech.ro/proiecte/microcon ... rolere-pic Restul e usor, va arat eu.Succes!
Am exagerat eu un pic.Pai programezi pic-ul si il trimit pe varul meu de la Pechea sa vina la tine....glumeam.O sa fac programatorul dupa link-ul tau .Merci anticipat pentru ajutor.
Link spre comentariu

azi au sosit componentele, maine o sa ma joc cu PIC -ul..nu am scris niciodata microcontrolere, am scris cateva memorii..am facut programatorul duminica,nu e cine stie ce filozofie sa pui hex-ul in PIC. mult mai greu e sa faci HEX-ul..ar trebui sa ma descurc cu scrierea,deasemenea si colegul bion,e simplu in principiu daca exista hex..programatorul are cateva componente uzuale,usor de construit..o sa revin cu detalii si filmulete daca este cazul. sper ca si alti colegi sa mai incerce pinpointerul,sa ne impartaseasca din experienta avuta si concluzii,pe forumul rusesc e o intreaga dezbatere!

Link spre comentariu

Dupa cum va spuneam, daca folositi un programator serial (JDM), dupa ce inserati PIC-ul in soclu si introduceti mufa programatorului in portul serial al computerului (care trebuie sa fie de generatie mai veche sa aiba port serial, majoritatea laptopurilor nu au), va trebui sa dati mai intai citire. Din fabrica, Pic-ul vine gol, are inscrisa in el doar valoarea acelui OSCCAL ce trebuie pastrata. Aici, incercuit cu rosu este este un exemplu de OSCCAL: Posted Image. Aceasta valoare dupa citire, trebuie retinuta si in momentul introducerii hex-ului in pic, se va scrie manual, la ultima locatie si OSCCAL-ul. Apoi, se da scriere. Dupa scriere, daca mesajul de la sfarsit e ok, se da citirea pic-ului sa se verifice daca a fost scris atat hexul introdus cat si OSCCAL-ul.

Toata treaba e simpla, eu am facut vreo 4-5 ir light dimmere cu 12F629 si un on/off cu 12F675 si toate au functionat din prima. Si cum zicea colegul Remus, cine nu se descurca, ii pot descurca si eu prin Team Viewer.

P.S. Daca face cineva programatorul JDM, mufa lui se introduce direct in mufa calculatorului, fara cablu prelungitor. Mie nu mi-a mers cu cablu, ci doar direct, programatorul infipt in mufa calculatorului. Softul de programare pe care il folosesc eu si merge super este WinPic800 si poate fi descarcat gratis de aici: http://www.nbglin.com/jdm1.htm

Spor la programat! :dans:

Link spre comentariu

Am comandat 2 pic-uri si peste cateva zile vin.Am verificat port serial si din 2 laptop-uri cel mai vechi din 2005 are acest port.Cel din 2013 nu are decat pentru monitor. Ma apuc de programator.

Link spre comentariu

Problema cu portul serial pe laptopuri!.portul serial nu are suficent curent ptr programare picului .daca nu ai un destop cu port serial .atunci fa un programator serial cu alimentare externa.vezi ca pe bobthec este unul care are.alimentare externa .care ar merge si la laptop

Link spre comentariu

Ce stie sa faca acest pointer cu pic fata de celalalt simplu ?

Are tonuri diferite pt metale feroase si neferoase. Si doua leduri, care se aprind separat, unul pt feroase, altul pt neferoase. Deci, stii cand gasesti comoara lu' Alibaba.. :ras: :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări