Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Salutare.O simpla intrebare... Care e diferenta intre un 555 clasic, NE555 si tlc555, sau mai bine zis in schema ce efecte ar avea inlocuirea TLC-ului cu unul din timerele de mai sus?Multumesc.PS: astazi ma apuc de cablaje.

Link spre comentariu

Super fain! Cred ca asta e si cel din filmulet, cu 2 leduri. Cred ca o s-o incerc zilele acestea si revin cu rezultatul, fain ca are si hex-ul. Totusi, daca vrem sa fie si mai mic, se poate renunta la LM317 si alimentat direct de la o baterie de 3V CR2032...E simplu acest detector, merge perfect in scop didactic. Baza ramane Surf Pi sau Barracuda...@Cristi71, multe multumiri!

Link spre comentariu

daca cititi cu atentie,nu prea mai seamana a pinpointer..bobina deja are 15 cm,..acum,daca cineva il construieste, (urmeaza sa il construiesc si eu,insa probabil ca,comanda cu componente ajunge de luni) urmeaza sa vedem cum se comporta ''pe teren''. aici,ca pinpointer din nou

Link spre comentariu

Buna ziua.Unde pot gasi un cuart de 20Mhz in afara de magazine de specialitate? Adica, printr-o scule ceva, dezafectata..vreun dvd, radio, etc..? Sau daca folosesc un cuart cu alta valoare, trebuie modificat hexul pentru pic in functie de asta?Multumesc.

Link spre comentariu

salutare felicitari bion ,cum este baracula mai bun ca surf master? are discriminare?. ps m-am jucat azi cu schema rusului de pinpointer cu pic12f629 ...merge bine dar trebuie facuta o bobina calumea nu ce am pus eu acolo . scuze de video,am pus la sfarsitul inregistrari niste condesatoare care is mai bune stabile cu temperatura?

Salut Remus.Parerea mea: i-mi place mai mult baracuda ,pare mai stabil.Frumos pinpointerul tau.
Link spre comentariu

Salut! Felicitari pentru pin pointer!Am gasit si hexul, multumita unui user generos!Pe Geotech e o comoara intreaga de scheme, cablaje si tot ce vrei.

Da-mi si mie te rog pcb-ul , schema ...de la pointer, l-am descrcat dar nu pot sa-l deschid.Pic-ul vine progrmat sau tre sa-i fac ceva?-
Link spre comentariu

Hex-ul trebuie "turnat" in Pic cu ajutorul unui programator, pe serial (JDM) sau USB (Pickit2).Preferabil Pickit2, nu trebuie sa rescrii tu OSCCAL-ul. (ultima valoare din PIC care se vede la citirea lui). Cautati pe net mai multe detalii despre acest OSCCAL. Este o chestie folosita la calibrarea oscilatorului intern al picului. (si care este valabil la PIC12F629 si 675.)Tot proiectul este aici, unde vezi .pdf, stergi aceasta extensie, va ramane hex-ul si cablajul in format .lay, citibil cu Sprint Layout, un soft pt proiectat cablaje.Spor!

post-71315-139829782235_thumb.gif

MalyshFM2ext.LAY.pdf

MetFM2_675.hex.pdf

Link spre comentariu
Vizitator Arbal

Salutari la toata lumea. Sunt nou pe forum. Am citit toate cele 66 de pagini si sunt placut surprins de cele citite. As vrea sa-mi fac un detector de metale pentru inceput. Din pacate m-am cam lasat de electronica acum cca 5 ani. Serviciul pe care il am imi ia cam tot timpul. Am o schema mai veche. In urma cu 4 ani un prieten mi-a trimis o arhiva cu scheme electronice si acolo am gasit si schema respectiva. As vrea sa va cer o parere despre schema respectiva si cam ce performante credeti ca ar avea odata realizat aparatul si din ce categorie face parte. Adica: VLF, PI sau BFO ?

post-84478-139829782587_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări