Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Vizitator nikky

Am gasit pe net si asezarea componentelor la acest detector.Sunt interesat daca cineva a construit detectorul , cum functioneaza si daca componentele sunt usor de gasit.

Lam construit eu si sant foarte multumit de el ,50bani la 45cm,o cutie de bere de la 80cm,o bucata de tabla 1/1m de la 3m an functie de bobina
In acest moment incerc sa construiesc surf PI la indemnul unor colegi de pe acest forum insa dupa ce voi termina acest detector, sper eu sa si functioneze la parametrii precizati sau aproximativ, voi trece si la constructia acestui detector care din precizarile tale se ridica la performante mari. Nu detin foarte multe informatii in legatura cu reglajele necesare la acest detector in comparatie cu surff PI la care Reglajele sunt explicate foarte clar. Daca se poate sa dai mai multe amanunte despre contructia detectorului, a bobinei,reglaj etc.
Link spre comentariu
Vizitator pulseinduction

Va salut , pentru Surf Pi ce IRF9640 sa cumpar, ca am gasit pe cateva site-uri irf9640 cu valori diferite : IRF9640 P-MOS 200V 18A 125W capsula TO220 si IRF9640 P-MOS 200V 18A 75W capsula TO220 , care este mai indicat pentru performante mai bune .Va multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

MINIMAX pin pointer este ce va trebuie. mail in PM sa va dau PDF-ul,desi imi pare ca e si pe aici ,pe topic schema...

Salutare tuturor !

A trecut ceva vreme si am inceput sa adun piese si trebuie sa mai comand unele componente pt. schema aceasta care a fost aleasa la recomandarea userului cristi71 caruia ai si multumesc pe aceasta cale :

Posted Image

Este vorba de schema " MINIMAX-PP II " !

http://www.scribd.com/doc/187397837/Minimax-Pp-II

Ce nu inteleg este cu ce as putea inlocui urmatoarele componente plus cateva explicatii :

1. Cu ce as putea inlocui Bav99 ?? ( initial ma gandeam la 2 diode rapide legate in serie dar nu stiu de care ) Si unde vine lagat acel x din schema ??

2. Cu ce as putea inlocui DMN2075U ?? (ceva mosfeti dar de care as putea folosi ) .

3. Sarma pt. Bobina (coil) am gasit de cumparat doar de diametru 0,2 , 0,3 sau 0,4 in conditiile in care in schema se cere fie diametru de 0,23 fie diametru de 0,35 ar functiona si cu diametre de 0,3 sau 0,4 ???

Multumesc !

Link spre comentariu

gasiti aici bav99 http://www.tme.eu/ro/katalog/?idp=1&sea ... rameters=1 . tranzistorul se poate inlocui cu 2N7000 care se gaseste tot acolo. merge si cu 0,3 fara probleme! ''x'' nu l legati nicaieri.

Multumesc pt. raspuns , insa eu vreau sa fac varinta mare a schemei deci nu smd ! Daca aveti ideea ce as putea sa montez in locul lui bav 99 as fi recunoscator !
Link spre comentariu

Am terminat baracuda long board insa pe PCB pinul 8 de la 7660 este lasat liber insa in schem se conecteaza la plus ....unde este eroarea??????

Pinul 8 se conecteaza ca in schema la plus.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări