Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Vizitator nikky

Din cate am inteles pi-urile detecteaza la o adancime mai mare in sol fata de alte tipuri de detectoare.Ce imi trebuie mie este o schema de detector care sa detecteze obiecte mici fara discriminare.Am o vazut o schema pe net a unui tip din Canada insa nu am schema circuitului imprimat si am iteles ca trebuie pentru reglaj un aparat de genul osciloscopului de care eu nu dispun momentan.As fi interesat practic de orice schema de detector de metal care sa detecteze la o distanta mai maricica si care poate fi construita in regim de amator.Am construit un detector de genul bfo insa performanta este foarte mica la fel ca si simplitatea schemei.

Link spre comentariu
Vizitator nikky

Am gasit pe net si asezarea componentelor la acest detector.Sunt interesat daca cineva a construit detectorul , cum functioneaza si daca componentele sunt usor de gasit.

post-81911-139829732362_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara tuturor.A realizat careva detectorul construit de Lucas?Pe tabelul cu piese prezentat pe site am gasit unele neconcordante cu valorile pieselor din schema.De exemplu R14 de pe lista este de 100 ohm,iar pe schema de 100 k !Ce valoare a-ti folosit voi? Apoi in loc de BC327 se poate folosi BC557 ?

Link spre comentariu

cred ca e a suta oara cand ma repet..m am plictisit sa o tot spun :CONSTRUITI SURF PI! e mult mai stabil ca cel polonez(Lucas). eu le am construit pe ambele,clar SURF-ul este mai usor de construit si mai fiabil! in plus LF 357 se gaseste greu..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări