dzyk2000 Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 am pus o poza, din pacate nu este foarte clara dar poate vede cineva vreo greseala http://imageshack.us/photo/my-images/713/0ooi.jpg/ Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Era mai bine daca o fotografiati fara blitz si era intresanta si fata placata(cu trasee).Daca aveti un scaner incercati cu el(ambele fete). Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 In schema originala q1 este 2n3906 iar in cea modificata de oxigen avem bc 327, dupa ce am verificat datasheetul cred ca asta ar fi problema,pe geotech din ce inteleg eu trebuie 2n3906 http://www.geotech1.com/forums/showthre ... tic/page29 Astept o parere. 2N3906 Parameter Symbol Value Unit Collector-Emitter Voltage –VCEO 40 V Collector-Base Voltage –VCBO 40 V Emitter-Base Voltage –VEBO 5.0 V Collector Current –IC 200 mA bc327 CBO collector-base voltage open emitter − −50 V CEO collector-emitter voltage open base − −45 V VEBO emitter-base voltage open collector − −5 V C collector current (DC) − −500 mA Acelasi lucru vad si la q6 mpsa13 care e inlocuit de bc337 Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Prin Q1 trec cca. 80 mA si este alimentat la 17V, deci diferentele dintre cele doua tipuri nu sunt relevante in acest caz.La montajul Dvs. conteaza timpii de comanda pentru deschiderea comutatoarelor(4066). Link spre comentariu
Vizitator cosmonat Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 scuzati absenta , dar abia acum am luat vacanta de la facultate.azi am terminat si bobinele si le-am reglat. am folosit un bol de cereale ca sa fac bobina , iar la testare , dupa vreo 2 ore de tunning , am reusit sa detectez o moneda 100 lei veche ( sunt colectionar , nu pe camp ) la 22 cm in pozitie optima, inel alama la 19 cm inel de aur il detecteaza la 10 cm daca e in pozitie culcat si 17 vertical. cand apuc sa il pun intr-o carcasa , urmeaza si poze:P Link spre comentariu
bion Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 scuzati absenta , dar abia acum am luat vacanta de la facultate.azi am terminat si bobinele si le-am reglat. am folosit un bol de cereale ca sa fac bobina , iar la testare , dupa vreo 2 ore de tunning , am reusit sa detectez o moneda 100 lei veche ( sunt colectionar , nu pe camp ) la 22 cm in pozitie optima, inel alama la 19 cm inel de aur il detecteaza la 10 cm daca e in pozitie culcat si 17 vertical. cand apuc sa il pun intr-o carcasa , urmeaza si poze:PBravo ,asteptam poze. Link spre comentariu
Vizitator inl Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 poate cineva sa ma ajute cu o schema detaliata a unei placi Link spre comentariu
Vizitator inl Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 GigiZ - "Nu stiu ce vreti voi in viata dar cand vine vorba de mine eu cred ca nu trebuie sa renunti la ceva doar pentru ca exista o lege tampita care zice ca nu ai voie sa faci asta... una e sa creeezi un dispozitiv si alta e sa il folosesti pana la urma ...si ideea poate fi exinsa pe mai multe arii ...dar prefer sa nu ma intind la vorba pentru ca vreau sa va prezint ce am realizat eu : Am construit acest detector de metale,acesta e siteul: http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Metal/Metal.htm Am ales aceasta schema pentru ca are la baza cel mai eficient principiu si pentru ca a mai fost realizat de catre alte cateva sute de electronisti amatori. Bobina utilizata are dimensiunea de 12 inch, fi 0.8 mm, 25 de spire si detecteaza o cutie de metal aproximativ la 60 cm. Ma asteptam detecteze la o distanta mai mare dar e bine si asa am sa incerc si alte variante de bobine. Mai jos aveti si montajul. Intrebari ? Sugestii? Numai bine si astept raspunsuri." imi trimiti si mie schema ?cu modificarea la 12v id mess [email protected] mersi Legea este data pt. situri arheologice, dar ne cuprinde si pe noi amatorii. Este ilegal sa detii sau sa constuiesti un detector performant, nu unul pentru pereti. Ca sa detii un detector trebuie sa te inscrii la un club de arheologie sau speologie (si poti sa detectezi ce vrei legal). Vreau sa-ti spun ca acest detector care l-ai facut tu este f. bun, dar nu este bine reglat si bobina prea mica. 1. Una bobina, minimum 30cm 2. Reglajele dupa schema de baza (prima versiune) 3. Acumulatorul sa fie cel putin 12V - 7A 4. Foloseste cele doua mosuri in paralel ca sa cresti puterea pulsului 5. La reglaje iti trebuie un osciloscop cu 2 intrari Am obtinut cu schema aceasta: - in aer - o galeata tabla la 6m - in pamant - o teava de diametru 40cm la 3.5m (conducta de apa) - in pamant - o moneda de aluminiu 5000Lei vechi la 1.5m Urma sa maresc bobina. Dupa ce l-am terminat, am citit legea si... l-am demontat. Prefer sa dorm linistit, nu hartuit. Comorile de la Sarmisegetuza ai vazut cine si cum le-au luat. Trebuie sa intelegi ca tu nu esti unul dintre "EI". te rog poti sa imi precizezi sau sa imi precizezi de unde pot obtine schema cu valoarea pieselor si un desen cu circutul imprimat pentru a realiza montajul Link spre comentariu
Vizitator dzyk Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Salutare la toti, revin cu noutati in montajul surf pi.Astazi am scos din cutie montajul si am inceput sa scot toti pinii bagati pentru prize (potentiometre difuzor ,bobina), dupa ce am finalizat am bagat direct fire si surpriza, surful functioneaza dar cu un mic artificiu si aici revin cu o intrebare catre profesionisti.Surful functioneaza perfect doar daca tin un deget pe pinul 9 al ci 4093, asa ca am tras un fir din acel punct si stau cu degetul pe el, dar asta nui o rezolvare si doresc sa aud ceva pareri de ce se intampla aceasta treaba si cum remediez. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Pe pinii 8 si 9, sunt intrarile portii, unul este permanent la plus si pe celelalt trebuie sa apara semnalul de la 555, preluat din colectorul lui Q1. Daca una dintre conditii nu este indeplinita, lipseste pe 9 semnalul sau pe pinul 8 tensiunea +, poarta nu functioneaza, adica pe pinul 10 nu apare semnalul.Verificati daca aceste conditii sunt indeplinite. Link spre comentariu
Vizitator dzyk Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Pe pinii 8 si 9, sunt intrarile portii, unul este permanent la plus si pe celelalt trebuie sa apara semnalul de la 555, preluat din colectorul lui Q1. [attachment=0]3041_surf_pi_schematic 01.jpg[/attachment] Daca una dintre conditii nu este indeplinita, lipseste pe 9 semnalul sau pe pinul 8 tensiunea +, poarta nu functioneaza, adica pe pinul 10 nu apare semnalul.Verificati daca aceste conditii sunt indeplinite.Multumesc pentru raspuns, verific maine dupa-amiaza si revin Link spre comentariu
Vizitator dzyk Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Pe pinii 8 si 9, sunt intrarile portii, unul este permanent la plus si pe celelalt trebuie sa apara semnalul de la 555, preluat din colectorul lui Q1. [attachment=0]3041_surf_pi_schematic 01.jpg[/attachment] Daca una dintre conditii nu este indeplinita, lipseste pe 9 semnalul sau pe pinul 8 tensiunea +, poarta nu functioneaza, adica pe pinul 10 nu apare semnalul.Verificati daca aceste conditii sunt indeplinite.Multumesc pentru raspuns, verific maine dupa-amiaza si revindar din cate stiu 555 functioneaza ptr ca am verificat pe un alt montaj, e posibil sa fie din tranzistor? Link spre comentariu
miron1947 Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 posibil sa fie din tranzistor?Poate fi si Q1 si condensatorul de cuplaj C9, sau defect de de cablare. Link spre comentariu
Vizitator dzyk Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Mai am o problema, eu am crezut ca face detectie la metal da imi ia si mana goala in proximitatea bobinei, imediat revin cu valorile cerute Link spre comentariu
Vizitator dzyk Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Mai am o problema, eu am crezut ca face detectie la metal da imi ia si mana goala in proximitatea bobinei, imediat revin cu valorile ceruteCred ca eu am reusit sa fac un senzor de proximitate :nas:pin3 555 7vbaza q1 7vemitor q1 7,6vcolector q1 -5v c9 4,5v4093 pin8 5v, pin9 4v pin10 -5v Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum