dzyk2000 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 omul ti a explicat in termeni mai ''tehnici''. este gresit ceva..trebuia sa mearga din prima..e greu de facut depanare asupra unui montaj care nu a functionat si cu un simplu multimetru .eu inclin sa cred ca tot spre ansamblul tranzistor final+ difuzor e problema.Am inteles, multumesc frumos pentru timpul acordat, acum sunt prea incordat si suparat, il mai las cateva zile dupa care o sa mai incerc sa vad ce e de facut Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 in loc de bc 337 pot pune 2 x bc547 cum ai spus pe geotech? sa vad daca este din el? mai sunt si alte greseli in pcb-ul lui oxigen in afara de q6? Link spre comentariu
cristi71 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 pune unul singur initial. trebuie sa functioneze si cu unul singur. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 in loc de bc 337 pot pune 2 x bc547BC 337 poate suporta 800mA(maxim) castile sau difuzorul nu pot consuma mai mult, in emiter este o rezistenta de 150 ohmi, la o alimentare de 12V prin acest circuit trec maxim 80mA. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 am inlocuit bc 337 dar am acelasi rezultat. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 vinovatul de semnal continuu in buzzerPai nu prea cred, daca suna permanent cu casti sau difuzor, nu cu buzer cu oscilator incorporat(acesta suna la aplicarea unei tensiuni), inseamna ca functioneaza.Pentru a va convinge, faceti din baza un strap la masa si trebuie sa dispara sunetul din difuzor/casti.Mai verificati dupa ce eliminati strapul indicat mai inainte si U7D daca aplicand pe pinul 12 o tensiune de +5V, are acelasi efect ca strapul dintre baza si masa. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 vinovatul de semnal continuu in buzzerPai nu prea cred, daca suna permanent cu casti sau difuzor, nu cu buzer cu oscilator incorporat(acesta suna la aplicarea unei tensiuni), inseamna ca functioneaza.Pentru a va convinge, faceti din baza un strap la masa si trebuie sa dispara sunetul din difuzor/casti.Mai verificati dupa ce eliminati strapul indicat mai inainte si U7D daca aplicand pe pinul 12 o tensiune de +5V, are acelasi efect ca strapul dintre baza si masa.cu buzzer suna permanent, in casti sau difuzor nu am nici un sunet, cu buzzer suna permanent dar regland din p2 pana la limita cand acesta se opreste si incerc detectia nu da nici un semnAm inteles ca este ceva gresit si nu neg dar de ce functioneaza ( aproape corect) atunci cand am -1,5v pe pin 6 al acelui ci( nu stiu cum sa va exprimati ca sa inteleg.... se intampla asta pentru ca...). Am verificat montajul de n ori si circuite si valori si pozitionare si tot , totul este conform schemei, poate ca schema are unele hibe si colegii de aici au facut ceva modificari in valorile unor componente care pentru ei par logice dar pentru mine nu pentru ca nu stapanesc foarte bine acest domeniu. Acum printez din nou circuitul si fac alta placa pentru ca nu mai am incredere in cea veche duapa atatea lipiri si dezlipiri Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 cu buzzer suna permanentVerificati daca buzerul alimentat(scos din montaj) doar cu o baterie suna.Daca da, atunci are oscilator propriu incorporat.Am citit in comentariile Dvs. anteriore, ca ati avut si lipituri reci, ar fi indicat sa refaceti toate lipiturile. Daca realizati lipiturile cu pistolul, eu v-as recomanda sa-l schimbati cu un letcon. Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 cu buzzer suna permanent Verificati daca buzerul alimentat(scos din montaj) doar cu o baterie suna.Daca da, atunci are oscilator propriu incorporat.Am citit in comentariile Dvs. anteriore, ca ati avut si lipituri reci, ar fi indicat sa refaceti toate lipiturile. Daca realizati lipiturile cu pistolul, eu v-as recomanda sa-l schimbati cu un letcon. Tocmai asta o sa fac, termin placa si astept sa imi vina statia de lipit ( este cea mai ieftina dar e mai buna ca pistolul meu) si il iau de la capat http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=130776 merita? Link spre comentariu
dzyk2000 Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Am facut alt pcb am cumparat din nou piese si ............... am acelasi rezultat, totusi cred ca pe undeva este o chichita pe care nu o divulga nimeni.Ca sa ne intelegem, am realizat pcbul lui oxigen007m dat de bion aici pe forum si asezarea pieselor tot conform pcb-ului explicativ cu piesele. Mai este vreo greseala in pcb in afara de cea cu bc 337 ( q6) intors? Link spre comentariu
bion Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 in loc de bc 337 pot pune 2 x bc547 cum ai spus pe geotech? sa vad daca este din el? mai sunt si alte greseli in pcb-ul lui oxigen in afara de q6?NU ESTE NICI O GRESEALA IN ACEST PCB. Link spre comentariu
bion Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Am o problema cu pinpointerul minimax PP varianta tranzistorata,nu am sunet in buzzer insa merge cu led sau vibrator de telefon mobil .Am facut ambele vriante si nu am sunet in Buzzer ,ajutati-ma va rog. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 merge cu led sau vibrator de telefon mobilInseamna ca aveti nevoie de buzer cu oscilator propriu.http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=36361Am facut alt pcb am cumparat din nou piese si ............... am acelasi rezultat,Dar ati verificat ce v-am recomandat, daca comandati cu +5V pinul 12 de la U7D, dispare sunetul?Schema este destul de pretentiosa, deoarece pe langa amplitudinea semnalului conteaza si timpi la care actioneaza comutatoarele(MC14066). Link spre comentariu
bion Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 merge cu led sau vibrator de telefon mobil Inseamna ca aveti nevoie de buzer cu oscilator propriu. http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=36361 Am facut alt pcb am cumparat din nou piese si ............... am acelasi rezultat, Dar ati verificat ce v-am recomandat, daca comandati cu +5V pinul 12 de la U7D, dispare sunetul? Schema este destul de pretentiosa, deoarece pe langa amplitudinea semnalului conteaza si timpi la care actioneaza comutatoarele(MC14066). Am pus buzzere de tot soiul: de la placa baza calculator, telefoane vechi etc insa nimic in fara de un sunet aproape imperceptibil. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Am pus buzzere de tot soiulDar sunau, alimentate doar cu tensiune CC? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum