Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

da asai cristi am un prieten care acuma invata tainele electronici si a facut surf master a facut si bobina ca la carte .si prinde 40 cm la o moneda de 50 bani tare si clar.cred ca este suficent ca detector metale facut in casa

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator pulseinduction

Va salut , vreau sa construiesc si eu detectorul de metale SURF MASTER , spuneti-mi daca acesta este pcb-ul si schema buna , ce piese sau inlocuit pentru o performanta mai buna si daca se pot inlocui : MC14066BCP cu MMC4066 , MC14093B cu MMC4093 , NE555D cu NE555N sau LM555 , NE5534P cu NE5534N , UA78L05 cu UA78L05-MBR , BC337 cu BC547C sau trebuie cele originale pentru o performanta optima.Va multumesc

post-75569-139829606498_thumb.jpg

post-75569-139829606506_thumb.jpg

Link spre comentariu

tot ce a ti mentionat se poate inlocui fara a afecta performantele DM. eu va recomand sa il construiti fara modificari,si dupa ce il faceti functional, puteti face modificari. pcb-ul e ok.

Link spre comentariu

Salut tuturor. Revin cu o mare rugaminte. Imi spune cineva de unde pot procura rasina epoxidica la un pret decent. Se pare ca nu o pot inlocui cu altceva la rigidizarea bobinelor vlf-ului meu.

Link spre comentariu

S-a inlocuit BC337 cu 2N3904 insa se incalzesc rezistentele de langa el ,o fi din cuza inlocuirii lui bc sau alta poate fi cauza?

Nu mia spus nimeni de ce se incalzesc rezistentele de langa bc337 :jytuiyu
Link spre comentariu

nu ii pus invers tranzistorul? se aude tare si clar? ca eu am avut cateva 2n3904 si fata de un bc simplu bc172 .are emitorul si colectoru invers la pozitie ca bc172 dar daca suna tare si clar inseamna ca este pus bineuite priveste tranzistorul pe partea cu scrisul 2n3904 si cu picioatele in jos mijlocul este baza dreapta colectirul si stanga emitorul

Link spre comentariu

nu ii pus invers tranzistorul? se aude tare si clar? ca eu am avut cateva 2n3904 si fata de un bc simplu bc172 .are emitorul si colectoru invers la pozitie ca bc172 dar daca suna tare si clar inseamna ca este pus bineuite priveste tranzistorul pe partea cu scrisul 2n3904 si cu picioatele in jos mijlocul este baza dreapta colectirul si stanga emitorul

Stai sa vad ce spune omul cu problema ca e de undeva din america de sud.Merci oricum.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări