Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale ..se poate??

Vizitator no_nick

Postări Recomandate

Vizitator Cat900

Buna. Din plictiseala m-am gandit si eu ca sa revin cu detectorul...sa il termin si eu o data:). l-am legat la o alta bobina scoasa dintr-un transformaor si acelasi lucru, nu detecteaza dar am observat ca IRF-ul se incalzeste destul de tare dupa 1-2 min de functionare. O sa incerc si varianta lui cristi si mai revin cu informatii.

Link spre comentariu

salut prieteni ce ati mai facut . sa pus praful pe forumul asta dm ? eu nu am mai folosit surf masterul de mult voi ati cautat ceva? orcum si eu confirm dintre detectoarele home made facute acasa surf master este cel mai ok.

Link spre comentariu

salut prieteni ce ati mai facut . sa pus praful pe forumul asta dm ? eu nu am mai folosit surf masterul de mult voi ati cautat ceva? orcum si eu confirm dintre detectoarele home made facute acasa surf master este cel mai ok.

Ai dreptate Remus, s-a cam pus praful... nu mai vine nimeni cu vreo schema ceva.Eu am probat zilele astea sa vad daca mai merge si e un pic instabil nu stiu ce vrea.
Link spre comentariu

mai avansata..in viziunea mea ar fi un VLF. DELTA PULSE probabil ca se apropie ca performante de SURFMASTER( in orice caz,chiar daca le depaseste sunt nesemnificative,cel putin asa am vazut pe Geotech si pe You Tube) VLF are avantajul enorm al discriminarii..

Link spre comentariu

Marea problema a VLF-urilor este realizarea bobinelor. Cred ca modelele mai vechi ale Tesoro sau IDX PRO pot fi realizate relativ usor cu rezultate bune. Ar mai fi Relic Hawk, dar schema corecta este greu de gasit.

Link spre comentariu

Marea problema a VLF-urilor este realizarea bobinelor. Cred ca modelele mai vechi ale Tesoro sau IDX PRO pot fi realizate relativ usor cu rezultate bune. Ar mai fi Relic Hawk, dar schema corecta este greu de gasit.

Ai dreptate dragul meu(apropo eu sunt din Valea Marului) ...ieri am vb. cu cineva din Corrientes Argentina si mi- spus cam celasi lucru, bobinele sunt greu de pozitionat si condensatorii ca sa fie in rezonanta RX cu RX cel putin in legatura cu "tarsos".Salutari.
Link spre comentariu
Vizitator bravodenisu

:a: Datorita si acestui foarte bun forum si baietilor electronisti de aici care le si multumesc am inceput si eu sa construiesc un Metal-Detector " Surf Pi " care zilele acestea lam si terminat cu succes. Este foarte bun si sunt tare multumit cu iel.

Ieu in plus am construit la iel si o mica bobina pentru cautarea tevilor metalice si sarme electrice prin zid. Foarte bine gaseste!!! Asa ca nu mai fac o gaura prin pereti prin alte casi (ca am patito) pana nu caut cu iel intai si atunci... :smt064

Si in plus am mai facut o schema simpla la Detectorul acesta cu 3 led diode sa-mi arate puterea bateriei.

Am facut un video pe YouTube sa puteti viziona cam cum arata acest Detector Surf al meu si ce tot am inschimbat in schema lui.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=-jsbQ11ZBQE

Va multumesc inca o data. :smt041

Salutari din Serbia

Link spre comentariu

modificarile sunt facute pentru a l transforma in pin pointer...ca si detector e nemodificat. lucrat ingrijit cu piese sortate,reglaje fine,si la sensibilitate maxima ,in aer atinge 40 cm..pe sol e cu totul altceva.una peste alta,SURFMASTERUL ramane unul dintre cele mai bune,stabile si usor de construit detectoare la nivel de amator. trebuie specificat (am mai spus asta intr un post anteriror) orice cerinta de la un detector (discriminare,eliminarea efectului de sol..etc)se face in detrimentul sensibilitatii..

Link spre comentariu
Vizitator bravodenisu

:da

Da exact aceste modificari leam facut pana la urma.

Cu aceste modificari am obtinut cea mai buna sensibilitate si cea mai stabila la pamantul umed.

Foarte bun detector. Bun si destul de simplu de construit. Daca nu se greseste ceva prin montaj cu putine reglaje ar trebui din prima sa mearga fara problema. Cu reglaje foarte fine cum spune Cristi71 si cu aceste modificari am vrut ca sa mearga exact fara nici o schimbare bobina acea micuta pinpointer dar si sa creasca cum am spus puterea detectorului. E destul acum mai tare asa,dar si consumatia e mai mare. Eu am acumulatorul acel mare care nici nu simte insa 8 bateri di alea AA ar simti.

Inca ceva : Faceti reglarea cat puteti undeva departe de metale. Nu faceti prin locuinte si mai ales undeva unde egzista lampi neoane aprinse. Ca din cauza acea o sa va inervati ca are multe perturbati si nici nu stiti din ce cauza.Azi a mers bine si acum seara nu mai vrea :sparge: .

Acel pinpointer (bobina acea micuta) este ajustata la mine cam 95uH cu sarma 0.3CuLac.

Bobina cea mare incercati sa nu fie frumos si pedant adunata fir peste fir. Incercati cat mai zgarcita sa iese sa nu fie nici un fir exact unul peste altul ca si ea singura pe ea atunci se vede ca un metal si aci iarasi destul sa slabeste.Am bagat in ea si sarma de 0.3mm. din cauza detectarea obiectelor micute.

Acea rezistenta de 0.8 in serie este buna acolo pentru pazirea sau nu stiu cum se spune Detectorului.Se poate face din sarma de la vreun uscator de par defect. Asa ieu am facuto :) . Puteti sa puneti si bobina mare in folie insa brusc o sa se schimbe frecventa de rezistenta pe R6. O sa trebuie bine cautata iarasi. Obligatoriu lasati in folie o gaura cu aer liber de un centrimetru aproximativ sa nu fie complet bobina inchisa in folie de aluminium.

Difuzorul este acesta cel mai bun din cate am testat. Mai tare se aude si cu iel mai tare se aprinde ledul la detectie mai slaba. Este o marca "Iskra" lam gasit intrun telefon.

Cu aceste modificari se incalzeste mai mult si (IRF9640) Eu lam pus pe un radiator.

Pentru bion Da merge fara problema la 40cm. chiar si la 45cm. se poate auzi insa mult mai slab si cu casti nu cu difuzor.

Poate cu putina experienta si mai mult timp sa se aduca la si mai buna performanta acest Metal-Detector. Pentru mine e chiar si prea bun.

Nu am cumparat unul cu 900 Euro ci a fost facut de mainele mele.

Inca o data as dori sa multumesc acest bun forum si acesti electronisti buni care si pe mine cu multe informati mau ajutat dar cunoscand si limba am citit mai multe informati si pe alte saituri de electronica din Romania.

Ma scuzati daca este greseli de tipar...

Tot binele si spor la treaba si mai des folositi acest frumos forum. Sanatate si tot binele!!! :oky:

http://img42.imageshack.us/img42/3131/t ... ematic.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări