Vizitator Cat900 Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 Sa fie aceasta problema? Deoarece la integrat rezistorul este pus pe pinul 5 si la una si la alta la pinul 6? Link spre comentariu
bion Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 PCB cu componente al meu.PCB-ul desen pe care il ai este bun .Incearca sa gasesti rezistente si condensatori noi si mai mici.Este clar ca ceva nu este in regula ...ia-ti o lupa si uitate bine schimba tranzistorii, verifica traseele, schimba integratii s-o fi ars vreunul...sincer i-mi pare mie rau ca nu-ti merge. Link spre comentariu
cristi71 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Am pus 0V la pinul 6, iar la pinul 4 (-) am 15v si la pinul 8 am 3V, iar daca ascult la bobina nu se aude nimic daca pun un obiect metalic. Sa fie bobina de vina?nu stiu de unde masurati aceste tensiuni..de unde aveti 15v???? cand detectorul se alimenteaza cu 12... luati ca referinta MINUSUL BATERIEI DE ALIMENTARE si trebuie sa gasiti pe alimentarea integratelor cu + _ 5v. icl 7660(inversor de polaritate) primeste +5v in pin8 si scoate -5v in pin5. trebuie sa gasiti la 4093 si 4066 fata de masa montajului (minusul bateriei) pe pin7 -5v respectiv pe pin 14 ,+5v. ne5534 pin7 +5v, pin4 -5v. lm358 pin 8 +5v si pin 4 -5v. masurati IN PRIMUL RIND TENSIUNILE SI POSTATI REZULTATELE si pe urma mai vedem. Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Acuma am verificat tensiunile si sunt exact aceleasi ca si specificate de dvs. cu mici abateri in loc de 5v, 4,70 la unele. Link spre comentariu
cristi71 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 mai departe trebuie sa verificati oscilatorul cu 555 daca functioneaza. alimentare cu +12v in pin8.daca nu aveti osciloscop cu o casca inseriata cu un cond de 0,1-047 micro ascultati semnalul generat in pin 3 la555. casca sau u mic difuzor legati un fir la masa si un fir inseriat cu condensatorul il cuplati in pin 3. trebuie sa auziti semnalul. IRF-ul este IRF 9640 sa nu cumva sa fi montat alt model. Link spre comentariu
Vizitator Cat900 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 IRf 9640 am montat o sa incerc maine 555 pentru ca in 15 minute trebuie sa merg la antrenament, multumesc mult pentru informatii.Si trebuie sa alimentez direct integratul in pinul 8? sau alimentez tot circuitul? Link spre comentariu
bion Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Si trebuie sa alimentez direct integratul in pinul 8? sau alimentez tot circuitul?Alimentezi tot circuitul. Link spre comentariu
cristi71 Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 alimentezi tot montajul si verifici sa ai tensiunea de alimentare in pin 8 la 555. dupa aia verifici oscilatorul cum am spus mai sus. succes! Link spre comentariu
morocanosul Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 Acum ca am vazut si asta ma gandesc sal caut si eu pe al bunicului meu(decedat),care la ascuns in spatele unei suri dupa razboi! Constructia mai exista,dar unde este ingropat nu se mai stie! Oricum pe o arie de aprox.20/20m. Daca gasesti ceva util trimite-mi si mie ideea. Sunt plecat mult prin tara si nu prea am timp ! Link spre comentariu
remus2509 Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 hei nimic nou nu mai spune nimeni nimic bion ce ai mai gasit?? Link spre comentariu
bion Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 hei nimic nou nu mai spune nimeni nimic bion ce ai mai gasit??Vineri m-am intors din Romania ,nu am avut detectorul la mine.De monent ma gandesc sa fac un detector in miniatura pt. detectii mai discrete.Am de gand sa fac pinpointerul ala cu circuit integrat.Dupa asta o sa incerc sa fac un Vlf ...am cateva scheme o sa le pun pe forum poate cu ajutorul tau si al colegilor reusim ceva.Salutari Remus. Link spre comentariu
remus2509 Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 salutari bion ,credeam ca treci sa iesim la o bere icon_jook apropo de dm tot surf master este mai bun .pinpointerul este o jucarie eu nu dau doi bani pe el.sa faci surf master cu componente smd ar fi ceva Link spre comentariu
bion Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 pai eu vreau sa fac pinul ca sa caut prin iarba in parc obiecte pierdute, asa nu atrag atentia prea mult. Remus ,am terminat Pin-ul minimax cel cu 2 tranzistori, merge dar tonul este foarte inalt si se aude continuu si se modifica la apropierea metalului ,zi-mi si mie ce poate fi.Salutare. Astazi am terminat minimax-ul cu integrat dar e o chestie care nu merge :sunt 2 condensatori de 1uf dar nu au polaritate ,Remus tu ce ai pus? Later edit: am reusit sa-l aduc pe" linia de plutire" minimax-ul cu integrat dar in loc de piuitul specific se aud doar pocnituri la apropierea de un obiect metalic ce o fi ? editat de mircea calin Link spre comentariu
remus2509 Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 poi la ala cu integrate care este cel mai ok. integratul comanda un tranzistor ce are un buzer .si ala da sunetul suna. adica mai pe inteles o casca telefonica la un simplu generator de tot cu un tranzistor sau 2 ,sti tu.ca integratul comanda tranzistorul ,care alimenteaza buzerul si suna,cred ca ai inteles ,ceva buzer nu difuzor simplu Link spre comentariu
bion Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 poi la ala cu integrate care este cel mai ok. integratul comanda un tranzistor ce are un buzer .si ala da sunetul suna. adica mai pe inteles o casca telefonica la un simplu generator de tot cu un tranzistor sau 2 ,sti tu.ca integratul comanda tranzistorul ,care alimenteaza buzerul si suna,cred ca ai inteles ,ceva buzer nu difuzor simpluCred ca nu e buzzerul meu bun doar pacane la apropierea metalului,am dat 4€ degeaba.In schimb la cel cvu tranzistori la fel,decat o mica schimghare de ton la tiuitul continuu si slab insa i-am pus un vibrator de telefon mobil in loc de buzzer si merge la 3-4 cm ,o s pun un video cu el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum